-
IT café
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
GEPESZ66
veterán
Használjátok-e a következő böngészöt: Opera Androidra?Jól használható-e?
[ Szerkesztve ]
-
madkiller
őstag
válasz Keeperv85 #8206 üzenetére
Adb shell-re azt írja, error: closed
Vmiért már próbáltam egyszer belépni az adb shellbe mikor még műkődött, de akkor is ezt írta ki, most jutott eszembe.
Ha beírnám, hogy adb sideload update.zip akkor viszont, újra rakná a szoftvert, csak úgye az nincs kiadva[ Szerkesztve ]
-
-
-PLevi-
senior tag
Üdv!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy telefonon van értelme .flac-et hallgatni? Van különbség egy ilyesmi (kép alapján), pár ezer forintos fülessel közte és egy mezei mp3* között?
*Töbnyire amiket hallgatok azok sem sima mp3-mak, hanem YT-ról átkonvertált, majd letöltött fájlok. Ezek minősége gondolom nem túl jó... -
Adamis
őstag
válasz Keeperv85 #8212 üzenetére
Szerintem, amelyikben normális DAC van, annál már van értelme flac-formátumot hallgatni. Lehet, hogy ott sem jön ki teljesen minden, de talán élvezhetőbb. Félreértés ne essék, nem vagyok audiofil, én is most hallgatom életem első flac-albumát gépen és telón. Kíváncsi vagyok hosszútávon milyen...
-
Keeperv85
nagyúr
Sajnos még a wolfson sem tudja a flac minőségét feldolgozni úgy, ahogy az elvárható lenne. Nem erre vannak kifejlesztve. Eleve: flacre nem érdemes nem minimum árnyékolt kábeleket és hangkártyát, vagy külső hangkártyát használni... na most azt azért telón megnézem mikor lesz.
-
Adamis
őstag
Jó kis lavina indult meg...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz #33253120 #8216 üzenetére
Placebo. Nem hallasz, mert nem hallhatsz különbséget már a 320-as mp3 és a riff-wav között sem. Egyszerűen már a legtöbb minőségi füles sem képes érzékeltetni azokat az eltéréseket, amit a flac hordoz többletként. Több 100 ezres hangfalrendszerek sokasága is megbukik, ha stúdióba kényszerül, nemhogy egy korlátolt méretű mobil.
Próbáld ki: kösd rá egy legalább fél-professzionális hangfalrendszerre a mobilt és kínáld meg flac-el. Ha csak fele olyan jól szól, mint egy átlagos kültéri hangosítás, már messze túl is teljesítette, amire tervezték..
-
törölt tag
válasz -PLevi- #8213 üzenetére
Nem tudod mások véleménye alapján eldönteni, hogy neked felesleges-e. Nekem például nem felesleges. Én audiofil vagyok, tehát természetesen nem telefonon hallgatok zenét, de útközben persze a telefont használom mobil lejátszónak. Ez alapból pocsék hangminőség, nekem mégis fontos az a különbség, amit a FLAC vagy az „eredeti" WAV tud nyújtani az MP3 tömörítéshez képest. Érdemesebb korrekt körülmények között kipróbálnod, hogy neked mi éri meg, mintsem mások véleményére hagyatkozni. Az biztos, hogy még az egyébként alkalmatlan telefonon is van különbség, számomra nagy különbség. Nem placebó.
Keeperv85-nek általánosságban igaza van abban, amit általánosságban a mobilok alkalmatlanságáról mond, de ettől még van hangminőségkülönbség az említett formátumok között, ki-ki döntse el, hogy számára ez mekkora, és mennyre fontos különbség. Számomra nagy és fontos. Mellesleg egyre alkalmasabbak a telefonok DAC-jai is, az más kérdés, hogy az erősítőjük olyan, amilyen.[ Szerkesztve ]
-
Keeperv85
nagyúr
válasz -PLevi- #8221 üzenetére
Tartok tőle, hogy most jön a következő hullám: nem, a PowerAmp hangzást illetően nem jobb, mint bármelyik másik. Szolgáltatásokban viszont példás egy szoftver. Mondjuk az ára más lapra tartozik, az nem valami példás, pláne úgy nem, hogy a Mort pl. szinte ugyan ezt tudja, illetve tudta, ingyen.
-
krisi08
tag
Sziasztok!
Barátnőm xperia u - ja teljesen megbolondult. Ha a külső hangszórón zenét hallgat körülbelül 5 másodpercenként váltogatja a telefon a hangszórót, egyszer a telefonálós hangszórón szól máskor a külső hangszórón. Valakinek valami ötlet? Fülhalgatóval és telefonálás közben semmi baj. Azon szól amin kell, csak zenehallgatáskor nem jó.
Köszönöm a segítséget előre is
-
törölt tag
válasz -PLevi- #8221 üzenetére
Ahogy Keeperv írja, erről is lehet egy új hullámot indítani, hogy melyik lejátszónak jobb a hangminősége. A Poweramp szerintem is inkább a szolgáltatásaival tűnik ki, a hangminősége átlagos. Vannak jobbak, persze kinek ez, kinek az. Próbálhatsz például JetAudiot is - többek között.
-
-PLevi-
senior tag
válasz Keeperv85 #8222 üzenetére
Akkor tényleg jobb lesz ha csendben maradok...
Jó lesz nekem az ingyenes, kicsi, egyszerű, s nem utolsósorban a Holo kinézetbe is passzoló mMusic Mini.PA-ban még azt tetszett (vagy inkább mégse), hogy úgy eljátszogattam a beépített eq-val, hogy pár perc után rosszul lettem.(#8224) kammerer
Arra is gondoltam, de maradok a már említett, kedvenc zenelajátszómnál.[ Szerkesztve ]
-
Keeperv85
nagyúr
Még ez lenne a legkevesebb, de ugyan ez megvan a Blade G-n is, ráfejelve azzal, hogy villog az egész GUI véletlenszerűen és nem ritkán képtelen követni a listát és magától megáll a közepén, vagy átugorja véletlenszerűen a zene egyik részét... Sajnálom, mert jómagam is sokat fordítottam a magyar verzióba hozzá, de kimeríti azokat a kompromisszumokat, amivel már nem szeretnék találkozni, szóval számomra jelenleg nem használható alternatíva....
-
Keeperv85
nagyúr
Sajnos jelenleg nekem erre nincsen kapacitásom... Kaptam LBE Security fordítást, ami tele van hibával még és nem csak elgépeléssel, hanem olyannal is, amitől az egész összeomlik, szóval azzal is futok még pár kört, a maradék energiám pedig a CM-re összpontosul...na, ha nem nőne a fejemre a kamera és a HW acc. hiba lassan, mert nem tudom mi van vele... egyszerűen fel nem fogom mi az, amit még meg kéne csinálnom, hogy jó legyen...
-
magicbox
senior tag
-
fLeSs
nagyúr
Szasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy lehetséges-e az, hogy míg a beállításoknál a tájolás be van kapcsolva, addig egy bizonyos program esetében fixálni akarom a képernyő pozícióját? Létezik erre vmi beállítás vagy program?
Előre is köszi.
"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
Adamis
őstag
válasz Keeperv85 #8233 üzenetére
Skate volt az, és igen: fura, hogy nincs rá CM... Bár a többi nyílt és elérhető forráskódú Alca teló mellett fura, hogy ez meg zárt. De azt mondták, hogy ezt egy külön csapat fejlesztette, ezért. Szó se róla, nem rossz, meg még nem is hiányolom annyira, de később szerintem fogom. Addig marad az Xposed GravityBox-szal...
-
7Sony7
addikt
Sziasztok! Ha egy mem kártyán több ezer kép van, az belassíthatja a telót, úgy, hogy akadozik, lassul, és a képfeltöltéskor kilép?
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
Arthuro_Adam
őstag
Sziasztok!
Egy Motorol Xoom-ra felraktam egy OMNI 4.4-es ROM-ot, minden teljesen jól megy, de a gyári billentyűzeten a felső sornál hosszú nyomásra a számok jönnek elő, nem az ékezetes betűk. Ezt meg lehet valahogyan változtatni?
Köszi szépen.
-
NTonee
veterán
válasz Arthuro_Adam #8241 üzenetére
-
erdei.peter5
újonc
Sziasztok. Óriási segítség miatt regisztráltam ide több év kihagyás után. Mindenki segítsen ahogy tud! Téma a következő. Eltűnt egy beteg gyerekkori barátom és kedves telenornak nincs ügyfélszolgálata hétvégén, majd ma nem történt semmi.AZ S2 minije be van kapcsolva. létezik az hogy maszekba bemérjük valahogy a helyzetét? Mondjátok van itt valaki aki ért ehez és szívesen segítene egy ember élet megmentésébe?! Lehet őrültség amit most kértem vagy túl sok amerikai filmet néztem, de 2014 van nem hiszem el hogy nem ltézeik ilyen. Előre is ksözönöm aki ezt elolvasta!
-
válasz erdei.peter5 #8244 üzenetére
Mindeközben lécci ne írd be ezt a felhívást minden egyes Fórumba...
-
törölt tag
válasz erdei.peter5 #8244 üzenetére
természetesen van lehetőség. A barátod bemegy a számítógépén az android eszözkezelőbe, és látni fogja a telefon tényleges, vagy hozzávetőleges helyét (gps bekapcsolt állapotától függően)
Persze mindezt csak akkor ha ezt a szolgáltatást bekapcsolta valamikor.
Ha a szolgáltatás bekapcsolt állapotú, akkor az eszközkezelőben van pár hasznos opció neki. pl készülék (nem sim kártya, készülék) csörgetése, távoli törlés, ilyesmik....
Az android eszközkezelőt a google megmondja hol találod, a belépéshez szükségesek a készülék google fiók adatai...
más csak akkor tudja, ha rendelkezik a fiókadatokkal.
A szolgáltató rendőrség, vagy orvos és rendőrség nélkül nem fog lépni.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz kovisoft #8248 üzenetére
Az kellemetlen. De ha van a barátnak asztali gépe, laptopja, tablete ami otthon van, és valamelyiken be van loginolva a google szolgáltatásokba, akkor onnan meg lehet nézni.
*
Ne kelljen már mindent mindenkinek a szájába rágni betű szerint. tessék kreatívnak lenni.*Szerk.: ha a családtag szerint is el van tűnve, és odaenged a géphez.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest