-
IT café
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
fodor0410
tag
Sziasztok! Remélem jó helyre írok. Samsung Galaxy A50, Android 9. Amikor bekapcsolom a wifit vagy a mobilnetet, akkor minden addig történt dologról kapok értesítést, amit esetleg már gépen elintéztem, minden üzenetről, minden egyes messenger üzenetről, pedig mindegyiket megválaszoltam már stb. Értesítés beállításokat nézegettem, nem volt egyértelmű, hogy lehetne ezt testre szabni. Szóval az az igény, hogy ha bekapcsolom a netet, akkor csak az új emailekről, üzenetekről adjon értesítést és ne pittyegjen percekig.
Segítségeteket előre is köszönöm! -
Piftuka
veterán
Sziasztok!
Segítsetek nekem, kérlek!
Lenovo Vibe K5 (A6020a40) telefonom van, azon 5.1.1 verziójú Android OS fut.
Kizárólag telefonálásra és SMS küldésre használom. A mobil kapcsolatot letiltottam, a Wi-Fi aktív.
- Az elmúlt napokban a "Share It" nevű alkalmazás folyamatosan dobálni kezdett értesítéseket, az engedélyem nélkül. Letilthatom az alkalmazást minden további nélkül? (A telefon azt írja, hogy ez hatással lehet a működésre és más alkalmazásokra.)
- A másik probléma, hogy nem sokkal egy gyári visszaállítást követően sztenderd pozícióból elmásztak az ikonok. Baromi idegesítő, mert a gyakrabban használt "Üzenetek" és "Beállítások" az utolsó lapra került.
Tudom, át lehet rendezni... csak éppen macerás, és mindig újra elállítódik. Egyszerűen nem tudom, mitől.
- A harmadik probléma, hogy a gyári visszaállítást követően, amikor a telefonkönyvet visszaállítom az SD kártyáról, valamiért duplán hoz vissza minden nevet. És amikor lefuttatom a "duplikáció keresése" funkciót, akkor azt jelzi, hogy nem talált ismétlődést.
Ezek mind nagyon bosszantó dolgok... Ennek az Android verziónak az ismert hibái, vagy más probléma lehet a háttérben?
Köszönettel: Piftuka"Aquila non captat muscas."
-
waithEard
őstag
Sziasztok!
P9-es telefonom akku cserét követően kiválóan működik, de ha a simkártya benne van, akkor a fénykép készítésnél azonnal lefagy. Simkártya nélkül vidáman tudok fényképezni, akár SD kártyára, akár belső tárhelyre. Mi okozhatja a gondot?"The cold feel of my skin. I try to lose but always win." - M.D.B. - The Fever Sea (RégiHApró: 68 piros \ 0 fekete)
-
brd
nagyúr
válasz Piftuka #38853 üzenetére
1. Nyugodtan tiltsd. Nagyon rossz esetben USB kábelen keresztül, ADB-vel kell újra engedélyezned, de ez tényleg a nagyon rossz eset. Középrossz esetben valami másnak a működésében fog zavart okozni (ami ezt az appot hívná, vagy valamely részét használná fel és nem számít arra, hogy le van tiltva), de ekkor simán újra engedélyezed. A legrosszabb esetben pedig újra kell telepíteni az aktuális ROM-ot, de erre nagyon kicsi az esély, hogy csak így lehetne megoldani.
2. Ezért a használ az ember a gyári (többnyire, nagy tisztelet a kivételnek) szar/funkciószegény launcher helyett olyat, ami megjegyzi az ikonok helyét.
3. Bár a névjegyek kezelése Androidban egyre betegebb logika mentén működik, de az 5 körül még nagyjából normális volt és ilyen hibát amúgy sem láttam tőle. Biztos nem duplán vannak azok a névjegyek a file-ban? Vagy nincsenek már eleve benne a tárban (pl. nem szinkronizálódnak a felhőből a telefonra, még az általad végzett importálás előtt?). Vagy esetleg nincsen több file és valamiért mindből benyalja a névjegyeket?
The only real valuable thing is intuition.
-
Andralin
aktív tag
válasz B. Tamas #38850 üzenetére
Szerencsére minden rendben volt a tablettel.
Lemerülés után rendesen bekapcsolt és betöltötte a rendszert.Ezután megcsináltuk most már sikeresen a gyári visszaállítást. Majd a Facebook Light és Messenger Light appok lettek feltéve. Így most már teljesen rendben működik, nem dobálja a korábbi hibaüzeneteket.
Köszönöm mindenkinek a segítséget és a tanácsokat! -
B. Tamas
aktív tag
válasz Andralin #38856 üzenetére
Örülök, hogy sikeresen megoldódott a dolog.
Ericsson A1018 ‣ A2628 ‣ R320 ‣ SonyEricsson T68i ‣ T610 ‣ Nokia 7650 ‣ SonyEricsson P800 ‣ P900 ‣ Asus P525 ‣ P750 ‣ HTC HD2 ‣ Sensation ‣ Sony valami :D ‣ THL 5000 ‣ Honor 7 ‣ Vkworld S8 ‣ Xiaomi MI 9 6/128 ‣ Redmi Note 12 Pro 5G 8/256
-
Kube
senior tag
Sziasztok!
Van egy Nokia 7.1 telefonom, ami beletartozik az androidone készülékek sorába. Ennek megfelelően nemrég megkaptam a 10-es verziót is.
Eddig, ha felemeltem a telefont, akkor a lezárt kijelzőn felvillant az óra, illetve az értesítésikonok. Maga a kijelző lezárva maradt. Sajnos az új verrzióban feloldja a kijelzőt. A gesztusoknál csak ki vagy be tudom kacspolni a funkciót.
Hozzá kell tennem, hogy semmilyen ujjlenyomatolvasás, vagy pinkódos zárolás nincs bekapcsolva a telefonomon, csak a sima képernyőzár. Ez valami új dolog, hogy az embereknek biztos le van kódolva a telefonja, ezért egyből ehhez a lépéshez kerül a felhasználó?
Azért is furcsa, mert a gesztusoknál a bemutató animálás is pontosan úgy mutatja, ahogy az régebben működött.
Esetleg ez valami bug?
[ Szerkesztve ]
No emotion, any more than a wave, can long retain its own individual form.
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Ezzel a problémával fordulok ide, hátha itt "mélyvizesebbek" is vannak, akik tudnának megoldást. Az XDA-n is megkérdeztem, eddig csak ennyi választ kaptam rá. Annyi jött le eddig, hogy esetleg valami az UPnP-vel és/vagy a DLNA-val nem stimmel. Szóval lenne itt valakinek valami ötlete rá? Vagy hol lehetne még ezt megkérdezni?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Sefter
veterán
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni költöztetéssel kapcsolatban (én nem használok droidot, ezért nem ismerem).
Régi teló: Lg K10 android 6.0
új teló: Xiaomi Redmi 7 android 9.0
Eddig amit próbáltam, hogy gmail fiókba próbáltam szinkronizálni, de még a névjegyeket sem sikerült normálisan átmásolni...
Át kéne mozgatnom mindenestől:
képek, zenék, sms, snapchat, messenger
Van erre valami bevált progi?
Köszönöm előre isPsn ID: sefter_hun
-
Somatom
veterán
válasz Sefter #38860 üzenetére
Nincs. A Google még csak 15 éve reszelgeti
a fingotaz Androidot. Ez az idő csak az olyan fontos dolgok kialakítására volt elég, mint a Material design, vagy az ikonok széleinek a kerekítése. Olyan mellékes funkciókra, mint az egységes mentés/visszaállítás, még nem jutott ideje, kapacitása.
A névjegyek sikertelensége user error, de a médiaelemek, alkalmazásadatok egységes mentésére/visszaállítására jelenleg nincs OS szintű mód az Androidban.[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Piftuka
veterán
Nagyon köszönöm!
Hosszú évek óta ez az egyik legkorrektebb segítség, amit itt a fórumon kaptam.
- A 2. pontot kifejtenéd kérlek? Én szívesen áttérek megbízhatóbb launcher-re, de azt sem tudtam eddig, hogy van ilyen. (Én tényleg távoltartom magamat a telefon "okos" funckióitól. Csak azért van ilyen telefonom, mert a Nokia, vagy a Blackberry már nem gyárt szép, exkluzív, fémházas, hagyományos nyomógombos készülékeket.)
- Ami a 3. pontot illeti... én is ezeken gondolkodtam, de elméletben nem látok hibát. A gyári visszaállítást megelőzően (mivel az mindent töröl) az SD kártyára mentettem el a telefonkönyvet.
A duplikációkat mindezek előtt gondosan töröltem is. (Amit a fentebb említett ellenőrző funkció akkor még remekül meg is oldott.)
A visszaállítást követően valamiért mégis kétszer másolta fel.
Szívem szerint az egészet törölném, leformáznám, csak ahhoz pedig szükségem volna valami szoftverre, amivel a telefonkönyvet (annak egy példányát) a számítógépemre lementhetem, és később a telefonra visszamásolhatom.
Anno a Nokia-nak volt ilyen szoftvere. Nem tudom... Android-ra is létezik ilyen?"Aquila non captat muscas."
-
galuska95
aktív tag
Sziasztok!
Samsung galaxy a6 jegyezeteit (samsung notes) jegyzeteit vinném át egy huawei p30ra de nem sikerül. Phone clone alkalmazás csak felrakja a huaweire a samsung notes alkalmazást de a jegyezteket nem viszi át. Próbáltam kézzel is de nem találom a mappát ahova rakni kellene. Valaki tud rá megoldás? Köszi! Kellemes ünnepeket! -
zeon.hu
nagyúr
-
Somatom
veterán
válasz zeon.hu #38865 üzenetére
Egyszer, egy cimborám megkért, hogy segítsek neki átköltöztetni a jegyzeteit egy S4 gyári jegyzet alkalmazásából, egy másik Galaxisba. Nem sikerült. Egy kép pdf volt a maximum, amit sikerült kimentenem. Ezzel az erővel akár képernyőképként is kimenthettem volna. Semmilyen szerkeszthető szöveg formátumot sem sikerült belőle kicsikarnom.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Fall-N
veterán
válasz Somatom #38866 üzenetére
Mer' egy fos.
Egyébként ha van már régóta Samsung Cloud, akkor nem tudom miért nem tudja ezt a hatalmas mérnöki tudományt igénylő feladatot megtenni automatikusan.
MIUI jegyzetek automatikusan menti a felhőbe, de gondolom a többi márkánál is meg van oldva. De telefontól függetlenül a Google Keep is képes erre.
Egyébként ilyen régi alkalmazás esetén ahol még nincs semmilyen backup érdemesebb copy - paste módszerrel mindent átmenteni a Keepbe.
-
tonyrulez
őstag
Sziasztok!
Hogy lehet 4.2.2 Android-on külsőleg 3 ujjas swipe-ot szimulálni?
Van egy halott digitizeres tabletem amit második kijelzőnek használnék. Twomon-nak van erre appja, de első indításkor a tutorial végén kér egy háromujjas swipe-ot, és sehogy máshogy nem tűnik el a tutorial. Háttérben meg látom hogy működik szépen az asztal... input swipe parancsra annyit ír hogy nincs ilyen parancs. Egy XDA thread alapján 4.1.1 uián tették bele a parancsot, de én 4.2.2-n vagyok
Vagy akár egy másik Android telefont használnék erre a célra[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #38859 üzenetére
Erre senkinek nincs ötlete? Jobb Topic-ot nem tudok erre...
-
seneca07
tag
Sziasztok, lehet buta kérdés, de ebben nem vagyok járatos. Sony Xperia telefonban szeretném a memóriakártyát nagyobbra cserélni. Amennyiben a memóriakártya tartalmát lementem a gépre, azután a nagyobb kártyára vissza az egészet, a pc-röl ez így müködhet?
A kártyan van androidos mappa is, meg persze sok egyéb más is. Elöre is köszönöm a választ. Üdv. -
B. Tamas
aktív tag
válasz seneca07 #38877 üzenetére
Ifen. 2 dolog fontos :
1, a mappák és fájlok dátuma ne változzon (maradjon az eredeti)
2, a rejtett fájlok és mappák másolása is be legyen kapcsolvaEricsson A1018 ‣ A2628 ‣ R320 ‣ SonyEricsson T68i ‣ T610 ‣ Nokia 7650 ‣ SonyEricsson P800 ‣ P900 ‣ Asus P525 ‣ P750 ‣ HTC HD2 ‣ Sensation ‣ Sony valami :D ‣ THL 5000 ‣ Honor 7 ‣ Vkworld S8 ‣ Xiaomi MI 9 6/128 ‣ Redmi Note 12 Pro 5G 8/256
-
Istuge
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni! Van egy Lenovo A536-om (nem vigyorogni, nekem megfelel ). Nem vagyok "mai gyerek", de azért elboldogulok a mai telefonokkal is. Ennek ellenére figyelmetlenségből a napokban elkövettem egy hatalmas hibát. Töröltem az unokám fotóalbumát . Tudna-e valaki segíteni a törölt képek visszaállításában? Tudom vannak erre szakosodott cégek, de hátha lenne ennél olcsóbb módszer is.Köszi előre is, ha tudtok segíteni!
-
Diokhan
addikt
-
crok
Topikgazda
válasz SunMount3r #38859 üzenetére
Ugyanezt a választ adnám én is mint akit linkeltél XDA-ról: UPnP / DLNA / SSDP / mDNS portok átmennek egyik eszközről a másikra? UDP multicast megy, úgy értem fut a szolgáltatás a dobozodon biztosan és fogadja is a csomagokat ahogy kell, nem-e csak IPv6-on fut valamiért pl vagy fut-e a szoltáltaás egyáltalán? Egy Wireshark packet capture megmondhatja hogy a csomagok kimennek-e egyáltalán.. ha az eszköz egyáltlán nem látszik akkor előbb az SSDP-t ellenőrizd.
-
eclipse19
senior tag
válasz Istuge #38880 üzenetére
Mielőtt nekiugrasz a visszaállításnak
- AZONNAL kapcsold ki az automatikus frissítéseket!
- Ne telepíts semmit, ha nem muszáj mert felülírhatja a törölt képeket!
- Ne futtass semmit a tableten, amit nem nagyon muszáj, mert nem tudhatod mit csinál a tárhelyen, lásd mint fent!Na most:
Honnan törölted a képeket és mivel? Belső tárhelyen volt vagy SD kártyán?
Egyes fájlkezelő és képgaléria programoknak van lomtár szerű funkciója, ahova a "törölt" dolgok első körben kerülnek. Ennek utána kellene nézni, hátha csak a "lomtárba" kerültek.
A Google Fotókba nem voltak mentve véletlenül a képek vagy nem ott voltak eleve? (Ott van Lomtár.)
Ha a fentiek nem vezettek eredményre és SD-n voltak a képek, legjobb, ha leválasztod és kiveszed a kártyát és számítógépen próbálod meg a visszahozást.
Ha belső tárhelyen voltak, akkor lehet imádkozni és visszaállító programokkal próbálkozni.Hogy a telefonom működése attól függjön, hogy valaki más fizeti-e a számláját??? Viccnek is rossz....
-
asdf_
veterán
Van egy vizozon elotti Galaxy Ace 2-m, meg 2.3-as Gingerbread-del. Most befognam valamire, van ra meg regrol letoltott 4.1-es Jelly beanem, ami nem 100%-ban gyari, elofordulhat, hogy meg kell menteni utana a keszuleket, ezert ugy szeretnek nekimenni, hogy ilyen esetben legyen mibol dolgozni. De nagyon reg foglalkoztam mar ilyennel, akkor is csak erintolegesen es hianyzik egy lepcso vagy valami.
Amit el szeretnek erni, hogy feldugom a telefont egy linuxos gepre, ott latom a telefon kismillio particiojat, es azokat dd-vel egyesevel atmasolni a szamitogepre (kulonosen a modemfs-t ugyebar). Es ezt nem tudom osszehozni. Bootloader menuben nem igy latom, download menuben nem igy latom, fejlesztoi modot hiaba kapcsolom be, akkor is MTP modban kapcsolodik a gephez a telefon (miert?!?!?). Hogy a feneben erem el, hogy lassam ezeket a particiokat? Kell neki egy CWM es ott mar tudok olyat nyomni a bootmenuben? Vagy ez mocsokregi cucc ez ilyenhez, mert guglizva olyat is talaltam, hogy a keszulekbe betett sd kartyara lehet ilyet csinalni. Feltetelezem, akkor ide root meg terminal emulator kell, bar a telefonon valo parancssoros gepelest valahogy nagyon kihagynam, szoval erosen preferalt a linuxos gephez kotom verzio.
-
asdf_
veterán
válasz Somatom #38889 üzenetére
Kozben annyi fejlemeny van, hogy hiaba irja, hogy MTP-vel csatlakozik, win alol ADB-vel latom a telefont, tehat mondjuk fastboot-tal tudok ra tolni egy cwn-et (ha talalok egy elo linkest kb. abbol az idoszakbol) es nem irok felul semmit, a kerdes,kell-e egyaltalan ez nekem.
A particioimat latom win alol adb-vel, es biztos meg lehet ezt itt is barkacsolni, de en tovabbra is mocskosul preferalnam, hogy linux alatt lassam, mert olyat mar csinaltam es menne, mint a karikacsapas. Mert ott hiaba inditok gparted-et, azon az egy hdd-n kivul, amirol a linux fut, ott nem latok semmit.179 0 3866624 mmcblk0
179 1 16384 mmcblk0p1
179 2 16384 mmcblk0p2
179 3 626688 mmcblk0p3
179 4 313344 mmcblk0p4
179 5 1277952 mmcblk0p5
179 6 1536 mmcblk0p6
179 7 10240 mmcblk0p7
179 8 1156096 mmcblk0p8
179 9 327680 mmcblk0p9
179 10 1024 mmcblk0p10
179 11 51200 mmcblk0p11
179 12 2048 mmcblk0p12
179 13 16384 mmcblk0p13
179 14 2048 mmcblk0p14
179 15 16384 mmcblk0p15
259 0 2048 mmcblk0p16
259 1 16384 mmcblk0p17
179 16 3776512 mmcblk1
179 17 3772416 mmcblk1p1Bar talan win alol adb pull-lal ezt mar at lehetne rantani, ha jol tippelek, de a particioneveket azert komalnam latni.
-
crok
Topikgazda
Akkor nem kerestél rá.. mindegy, itt van hogy kell csinálni.
"Partíciónevekre" ott a mount meg a parted parancs (ha van, mount 100% van).És úgy ahogy te akarod úgy linux alatt meg semmi alatt nem fogod látni - csak a telefonon, root + terminálból pötyögve, de nem kell a telefonon pötyögni, ott van az adb..
[ Szerkesztve ]
-
Roni1972
csendes tag
Sziasztok!
Infót/ötletet/bármit szeretnék kérni az alábbiakkal kapcsolatban.
Nem vagyok guru androidban - nem is tartom sokra, hogy őszinte legyek. Kiválóan elvoltam egész idén nyárig egy Samsung S4 minivel (v4.4): a GPS vétel akadozása miatt váltottam - sokak tanácsára hallgatva - Xiaomi Redmi Note 4-re (v7.0). A "kétkezes" méret konstatálását követően az első dolog, ami pofánvágott, hogy a telefonáló- és üzenetküldő felület a fasorba sincs az S4 mini rendszeréhez (TouchWiz?) képest. Sajnos egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy ez nem beépített android "fícsör", amivel nincs mit kezdeni :-I Jelenleg ExDialer-t, és Google Messages appokat használok, de az örömöm még mindig nem felhőtlen. Időközben az S4 miniről egy appal le tudtam szedni a Phone app-ot, és meg is próbáltam feltenni a Xiaomi-ra: de egy figyelmeztetés után, miaszerint rendszerszinítű appot akarok cserélni, és ez nagyon nem ajánlott, nem mertem továbblépni.
Fizetni is hajlandó vagyok érte, ha valaki meg tudná oldani ezt: vagy visszasegítem épületgépészetben.
(A válaszokat előre is köszönöm.)[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz Roni1972 #38895 üzenetére
Mi a pontos baj azzal a Note4-el?
Mi tortenik de nem kene vagy nem tortenik de kene? Mit hianyolsz vagy mi mukodik maskepp?
Azt az apk-t feltenni ez eletben nem fogja tudni denki, 3 foverziokulonbseg van koztuk.. A MIUI egy erosen atszabott Android, egy masik ROM lehet nalad sokkal jobb otlet / megoldas volna. (Ha ez egy Qualcomm-os Note 4 annak en vagyok a topikgazdaja..).[ Szerkesztve ]
-
Roni1972
csendes tag
Nos, elég nehéz egzakt dolgokat írnom, de akkor nekirugaszkodok :-I
Apróság (de attól még érthetetlen), hogy nincs "dark theme". Nagyon tetszik a Samsungnál (de az ExDialer is ilyen), hogy a nevet balra elhúzva üzenetküldés, jobbra telefonálás. Hogy egyetlen log-ban van az összes kommunikáció: legyen az akár telefon, vagy üzenet. Hogy minden esemény külön bejegyzés, és azonnal látom, hogy mikor volt (dátum szerint van csoportosítva), meddig tartott a beszélgetés stb.
Most, ha küldök egy üzenetet, az vagy a MIUI programjában látszik, vagy a Google Messages-ben: attól függ, honnan, milyen meghívással küldöm a nyamvadt üzenetet.
Eret vágni ezek miatt persze nem fogok magamon, de úgy érzem magam, mintha egy metálfényezésű tolótetős Velorex-be ruháztam volna be :-( -
crok
Topikgazda
válasz Roni1972 #38897 üzenetére
A készülék 3 éves lesz januárban. (Fura is kicsit az ajánás emiatt, meg hogy aki ajánlotta miért nem monda hogy amúgy van egy elég hosszú topikja..?)
Te csak simán nem a kívánalmaidnak megfelelő rendszerrel szerelt készüléket vásároltál.
A MIUI - ahogy írtam - egy nagyon erősen módosított Android. Ez pedig így ilyen is marad. rendszerszintű dark theme nincs rá, nem volt, nem lesz. A MIUI témázhatósága nem rossz, de nem is jó, próbálj meg esetleg leszedni pár témát ami tetszik - a témaszerkesztőben levő témáknak egyes elemeit is lehet külön-külön alkalmazni. A Témák app lehet nem látszik most a készülékeden mert gondolom a régió Magyarországra van állítva viszont a MIUI az EU-s régiókban a GDPR-ra hivatkozva letiltotta a Téma appot - egyszerű megoldásként sokan átállítják a régiót pl. Szerbiára (nem a nyelvet).
A te számodra a megoldás egy letisztult custom ROM (pl. a LineageOS Pie vagy a Pixel Experience Pie) amire úgy és azt teszel amit akarsz utána, legyen ez Google Messages vagy ExDialer.
-
asdf_
veterán
De, megkerestem, meg is talaltam, csak az soklepesesnek tunt (fel kell tolni a telefonra a partedet, de ahhoz, hogy fel tudjam rakni, elotte kell insecure) ahhoz kepest, ahogy en szeretnem/szerettem volna, meg kozben ide-oda dugdosom a telefont a ket gep kozott, erre meg azert nem reagaltam, mert meg nem astam bele magam.
De ez amugy android verzioval valtozik/ott, hogy nem latom linux alol siman a telefont? Regi telefonomat siman feldugtam, mount, aztan hajra (legalabbis ez remlik).[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
Rosszul rémlik. Már az elv is rossz: nincs a linux-odnak lehetősége hozzáférni a készülék chip-jéhez USB-n így nem is tudod használni mount-al, se blkid-vel se semmivel. Max ha az USB debug-ot bekapcsolod és a kernel támogatja az USB Mass Storage-et akkor az ad hozzáférést a belső tár és esetleg a microSD-hez mint partícióhoz, de pont azért szüntették be magasabb Android-okban is mert ehhez viszont le kell(ett) választani a készülékről a partíciót hogy kizárólagosságot tudjon adni USB-n a PC-nek. Ezen sokat reszeltek az idők folyamán, XDA-n lett is rá egy project amivel root-al újra elérhető az USB Mass Storage (ha van kernel oldali támogatás) és nem kell leválasztani. De mivel ez a sok race-condition miatt egy baromirossz ötlet ezért lett az MTP az általános megoldás (megoldható az osztott hozzáférés, van pár limitáció (max 4GB fileméret, mindegy milyen partícióról van szó (nem csak FAT32.. ez MTP limitáció)).
De miért nem jó az adb pull dd-vel? Nem "soklépcsős", egyszerű mint egy szeg. Nem kell a parted se, az csak egy út a partíciók nevének kiderítéséhez, előtte le van írva két másik módszer is. Akkor használd azt. Simán adb-vel megcsinálod a dd-t, cél legyen egy SD kártya, azt utána oda teszed meg úgy ahogy akarod.
Másik: ha már lenne CWM akkor minek az egész? Csinálsz benne egy teljes mentést SD-re, azt utána oda teszed ahova akarod, utána meg ha kell visszaállítod..
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest