-
IT café
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
cibus
aktív tag
Sziasztok.
Benyeltem valami magyar postás pop up felugró vírust vagy mi a sz*rt. Kib*szott idegesítő!!! 5-10 másodpercenként folyamat rezeg a teló. Hogy a francba lehet leirtani?
6.0.1 MMB29M
MIUI 10 GLOBAL 9.1.17. fejlesztői -
scott_free
senior tag
Sziasztok,
ha egy telefonon Android 7.0 van, akkor azt lehet valahogyan frissíteni 7.1-re? (Blaupunkt SL04, és ha a "rendszerfrissítés"-re nyomok, akkor azt írja, hogy naprakész)
Vagy ha a gyártó hivatalosan nem adta ki, akkor nem?
Köszi! -
csongi
veterán
válasz scott_free #38704 üzenetére
Masik telefon.
7.0 val adtak ki, ha jol latom, gyarilag nem is jott ujab, hegesztet romot meg nem csinaltak ra. MT6580, orulj, hogy egy giga rammal elcsorog rajta a 7.0. -
törölt tag
Nokia 6.2-nél van rá valami mód, hogy sötét sávot tegyünk oda, ahol a notch van? (Android 9)
-
mzso
veterán
Helló!
Root-ot Meizu Note 8-hoz hol találthatok?
Van egy megbízható hely roothoz, recovery-hez, supersu-hoz ehhez a telefonhoz?Vagy próbálkozzak olyannal mint a Kingroot? (emlékeim szerint időnként reklámozott nekem)
-
mzso
veterán
Hogy bírok USB-n működésre egy Meizu telefont?
Drivert nem látok, mtp nem megy, usb tárhely mód meg nincs. (Pedig ez utóbbit egy sz*ros Nokia butafon is tudta alapból, de android az már nem...) -
brd
nagyúr
válasz #93187072 #38706 üzenetére
Nem tudom, azon a telefonon (jól) működik-e, de Nacho Notch — Notch Hider. Persze kell hozzá az a "rajzolhat egyéb appok fölé" (vagy valami hasonló nevű) jogosultság (kéri magának, csak ha valamiért ez nem jönne szembe).
[ Szerkesztve ]
The only real valuable thing is intuition.
-
szimi57
őstag
Sziasztok. Jelenleg Ftp kapcsolatot használok Wifi hálózaton keresztül a teló és a PC között. A gondom az, hogy a telón lévő kliens legtöbbször más IP cimet ad, ilyenkor a PC-s TC-ben mindig át kell irnom. Kezdem unni, keresném a megoldást.
A MOSOLY egy olyan vezeték nélküli kapcsolat, amely nem igényel külső áramforrást.
-
szimi57
őstag
válasz Somatom #38712 üzenetére
Nem biztos, hogy jól fogalmaztam. Egy appot használok fájlok küldésére-fogadására Ftp kapcsolaton keresztül. Akárhány appot próbáltam mind változtatja a cimeket. Egy ZTE HGW-m van. Nem igazán vagyok otthon ebben a témában.
A MOSOLY egy olyan vezeték nélküli kapcsolat, amely nem igényel külső áramforrást.
-
energomatt
senior tag
Ezeken a bejegyzéseken felbuzdulva, létrehoztam egy újabb FTP kapcsolatot a PC Total Commanderben, mivel azt más eszközökhöz amúgy rendszeresen használom. A mobil IP címe nálam fix, viszont kapcsolathívási hibaüzenete kapok. Passzív kapcsolat van beállítva a név és jelszó üresen van hagyva. Mit kellene tennem? Belső wifi hálózaton vagyok, minden egyéb eszközt elérek FTP-n, többnyire lan-on.
[ Szerkesztve ]
-
kiraly.andra
aktív tag
válasz energomatt #38716 üzenetére
Az Android gyárilag nem tartalmaz FTP szervert (de a Windows sem, és szerintem az iOS sem), a telefon ilyen módon történő eléréséhez telepítened kell egy megfelelő alkalmazást.
:a:
-
energomatt
senior tag
válasz kiraly.andra #38717 üzenetére
Igen, már ezzel próbálkozom.
-
szimi57
őstag
Kösz mindkettőtöknek, működik.
-
Bozek
nagyúr
-
fatal`
titán
válasz tonyrulez #38723 üzenetére
A WiFi hotspotot aktiválni kell, az IIS-t telepíteni, ne keverjük a fogalmakat. Ennyi erővel, ha le van töltve az Office telepítője a gépemre, akkor az benne van a windowsban? Hiszen csak telepíteni kell...
Az IIS egy külön termék, a WiFi hotspot nem.
[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
Helló!
Mivel a telefonom rootolásával kudarcba fulladtam érdeklődnék, hogy lehetséges-e alkalmazásokat adataikat elmenteni visszaállítani PC-ről? Vagy ne adj Isten Titanium Baackup mentésből. Ha igen, akkor hogyan? Van ilyenre PC alkalmazás?Esetleg manuálisan fájlok/mappák másolásával, ha máshogy nem?
-
mzso
veterán
"Nem fog menni.. (hacsak nem egy Android 5-re akarsz visszaállítani)"
Hogyhogy? Már nem lehet USB hibakereső módban molyolni az androidban?
(Vagy te usb tárhely módra gondoltál? Azt az 5-ös után vették ki belső memóriához?)"de mi volt a gond a rootolással? "
Lehetetlen a jelek szerint... Nem találtam semmilyen módot amivel rootolhatnám a Meizu Note 8-omat. Pedig kipróbáltam jó pár kevésbé bizalomgerjesztő rootoló programot is.
-
crok
Topikgazda
Lehet mókolni, persze, csak amit csinálni szeretnél (adb backup) pár éve már nem megy minden app-al és a fejlesztőn múlik mi megy és mi nem. Olvasd el ezt a hozzászólásom.
Lehetetlen? Mit csináltál eddig? Nem teljesen értem, picit keresgéltem (esküszöm nem több, mint 5 perc) de van hozzá nem-hivatalos 3.3.1-es TWRP (ami a legfrissebb is egyben) van OrangeFox is, van leírás is. Ha már nyitott a bootloader minden van. A nyitás annyira nem tűnik veszélyesnek, ahogy olvasom QPST-vel előtte körbe kell abajgatni majd egy fastboot oem unlock. Ezután csak a TWRP, egy "lazyflasher" meg egy Magisk kell és megvagy.
-
mzso
veterán
Lehetetlen? Mit csináltál eddig?
Kerestem, de nem találtam semmi hasznosat. (Általában gyorsabban megy, hogy ha az ember már tudja mit, hol és hogyan kell keresni. )
Egyébként kifejtenéd a folyamatot nekem bonyolultnak tűnik. Az X5 Pro-mnál csak annyiból ált, hogy recoveryből telepítettem egy update.zip-et amit a fórumban megosztottak. (Vagy korábban a Kingroot automatán rootolta. De cserébe néha reklámokkal zaklatott)
"Lehet mókolni, persze, csak amit csinálni szeretnél (adb backup) pár éve már nem megy minden app-al és a fejlesztőn múlik mi megy és mi nem"
Hmm... direkt hozzáférést nem lehet valahogy szerezni a belső tárhelyhez PC-n? És manuálisan módosítani tetszőleges fájlokat, mappákat?
-
mzso
veterán
válasz WhiteWalker #38732 üzenetére
És utána már csak az orangefoxos guideból a how to rootlépései maradnak? (Ehhez mindenképp kell a twerp?)
A "kinyitás" .alatt azt érted, hogy a két gomb nyomásával bootolok ebbe? -
WhiteWalker
nagyúr
Az orange twrp vagy a sima twrp ha már fent van , akkor bebootolsz a recoverybe és ez fog betöltődni ( kettő közül valamelyik, amelyiket felrakod) , nem a gyári.
Majd innen tudsz rootolni...
De szerintem a YT-n találsz millió " how to install twrp Meizu Note 8" videót.A BL nyitás folyamata fentebb van linkelve.
[ Szerkesztve ]
-
energomatt
senior tag
Mobil csere esetén (Galaxy S4-S8) átvihető-e esetleg egy olyan telepített program, ami minden telepítés esetén más-más kóddal lehetne telepíthető? Új telepítéssel is megoldható lenne, csak nagyon macerás, mivel levélben küldenének ki új kódokat külföldről.
-
mobilizmo
addikt
válasz energomatt #38736 üzenetére
Ha jól van megírva az app, akkor nem.
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
WhiteWalker
nagyúr
Volna egy autós transzmitterem ( Roidmi 3S) és az a problémám , hogy ha telefonálok , akkor a 3 opció közül - telefon kihangosító , telefon mikrofon, bluetooth hangszóró , az utóbbira ( ez lenne a Roidmi) nem engedi át kapcsolni. Hiába rakom át , egyből vissza teszi az első kettő valamelyikére.
A másik kettőre gond nélkül át tudom állítani. Vezetés közben pont az lenne a lényeg , hogy Roidmi-n keresztül az autó hangszóróján halljam a másik felet.Minden be van a BT-n kapcsolva , névjegy , hívás stb. , ennek ellenére mégsem működik.
A telefonon EMUI rendszer fut.Ahogy kerestem ,más is kérdezte:
[ Szerkesztve ]
-
Cruising6
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy fehér háttér beállítása miatt nem látszanak a fehér ikon feliratok.
Biztos valami egyszerű dolog lehet, de sajnos nekem egy óra kevés volt hogy rájöjjek hol lehet állítani az ikonok feliratának a színét.Köszi ha valaki leírja nekem
-
-
PitLee
őstag
Van egy Lenovo Yoga 3 8" (YT3-850M)
Az 5.1.1-et frissítettem 6.0.1-re
Olvastam, hogy a 6.0.1 elvileg hú, de erőforrás kímélő lekapcsol ezt azt ha nem használod..ect, nem tudom erre vezethető e vissza, hogy minden alkalmazás indítás használat késéssel jár.
Ez a "biztos megnyomtam nem csinál semmit, ó várj valami lesz" érzés, tudom nem egy acélos eszköz ez a tablet, de nem lehet a 6.0.1-ben állítani valamit ? -
crok
Topikgazda
válasz PitLee #38741 üzenetére
2 dolog szokott lenni:
- 1GB RAM-od van, az baromikevés.. az LMK szerintem dobálja kifelé az appokat mintha nem lenne holnap és indításnál így sose cache-ből indul vissza hanem nulláról. Valamint file cache-re is kevesebb hely van.. és zRAM-ra is kevesebb a RAM.
- 1GB RAM-od van, az baromikevés.. így rengeteget kell dolgoznia zRAM-ba vagy zRAM-ból vagy oda-vissza és az bizony CPU ciklus igényes.
A lekapcsol ezt-azt pedig az un. Doze mód amúgy.
Lentebb veheted az LMK értékeket hogy kevésbé agresszíven darálja ki az appokat meg kikapcsolhatod a zRAM-ot (esetleg kevésbé swap-elésre hajlamosra állíthatod). De ettől még 1GB RAM van benne (a rendszernek pedig így is úgy is kell a RAM, file cache-nek is) és a leírtakhoz amúgy is kell root. Egyes appok indítási idejét amúgy maga a launcher is befolyásolja. Vagy vissza Android 5-re. -
PitLee
őstag
Köszönöm a segítséget, közben találtam ilyen lehetőséget, Alkalmazások-->fogaskerék--->Akkumulátoroptimalizálás
Itt próbára kikapcsoltam az Android rendszer, Böngésző, Launcher3, Gbord-nál az optimalizálást és tesztelgetem mit mutat. (így elsőre jól reagál, de majd meglátjuk)Ami még furcsa, hogy memória használatnál csak ilyen 3 órás összesítő van, lehet ez lenovo ficsőr vagy nem tudom, nem vagyok naprakész android terén, de volt egy 4.2.2 droidom azon ha jól emlékszem pillanatnyi használat volt, így ha kevés volt a RAM akkor kilehetett lőni pár nem használt alkalmazást.
-
crok
Topikgazda
válasz PitLee #38743 üzenetére
Ez nem furcsa, az a menüpont nem összesítő hanem átlag statisztika. Amúgy imho semmi értelme, a nem használt RAM elfecsérelt RAM. A pillanatnyilag (valóban) futó dolgokat a fejlesztői menüben általában minden ROM-ban meg lehet nézni.
Az akkupotimalizálásban kikapcsolás a doze alól kivételezést jelenti egyébként (ezeket az appokat nem akarja majd kényszerpihentetni és várni a maintenance window-ig) meg nem akarja majd bezárni olyan hamar mikor megnő a memory pressure (pl. nagyobb appok indítása egyszerre).
[ Szerkesztve ]
-
-
sanyek2
senior tag
Üdv!
Vettem egy galaxy s7-et és az előző tulaj nem jelentkezett ki a google fiókjából, és most a recovery módból való factory resettel benyalt nekem a google, mert az "illetéktelen kísérlet történt az eszköz gyári beállításainak visszaállítására" hibaüzenetet írja ki.
Én magam először találkozok ezzel a hibaüzenettel, csak utólag tudtam meg, hogy ki kellett volna lépnem.
Keresgéltem és találtam is ezt azt, de ezek mind mókolós megoldások, több, bizonytalan helyről származó programok letöltésével oldják meg a problémát.
Hogyan tudok ezen továbblépni?
Odinnal és stock rommal szerintem ugyan tt lennék.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest