-
IT café
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
Somatom
veterán
-
crok
Topikgazda
válasz WhiteWalker #37952 üzenetére
Whyred, de még mindig nem tudjuk milyen OrangeFox verzió (a ROM a z itt teljesen irreleváns). Titkosítás: Settings > Security > Encryption > encrypted vagy decrypted? Adtál-e hozzá PIN-t/mintát/ujjlenyomatot?
(Akkor a Magisknak örülünk egyelőre.) -
WhiteWalker
nagyúr
- OrangeFox R10 , RC-3.1 , TWRP 3.3.1
- PIN /ujjlenyomatot vanezt : Settings > Security > Encryption hol nézzem? Mert az OrangeFox-ba nem láttam hasonlót sem ,sem a telefonba sem.... , esetleg annyit ír a telefon a titkosítás és hitelesítési adatoknál , hogy "nincs titkosítva" .
-
Drughi
addikt
Üdv!
A probléma a következő. Eladtam egy telefont (samsung A50), melyet előtte gyári állapotra visszaállítottam.
A vevő szerint a telefon kéri a google fiókot amivel használva volt előtte az eszköz.Én visszaállítás után teszteltem, nekem nem kérte.
Létezik ilyen?
Eladtam már pár telefont az elmúlt 1 évbe, de ilyen sose volt. -
crok
Topikgazda
válasz WhiteWalker #37955 üzenetére
Az a lényeg hogy nincs titkosítva úgyhogy nem azzal lesz a baja.
Akkor mostmár csak az van hátra, hogy szedünk logot - itt is (:
Legközelebb ha flash-elsz valamit akkor még mielőtt restartolnál:
- Menu -> More -> Copy Log to SD > bemásolja a belső tár Fox könyvtárába (/sdcard/Fox)
- Vagy használsz egy file manager-t (az OrangeFox sajátját vagy az AROMA-t) és a /tmp/recovery.log-ot átmásolod a belső tárra vagy microSD kártyára. (Akár adb pull-al is kiszedheted, recovery alatt megy az adb: adb pull /tmp/recovery.log)AROMA-val azért lenne talán jó, mert szerintem nincs is ott igazi gond és ez csak egy kis glitch a Mátrixban.. úgyhogy ha leszeded az AROMA FM ZIP-et és OrangeFox-ban flash-eled (tehát csak egyszer elindítod az AROMA FM-et azták kilépsz) akkor majd'minden része triggerelve lesz egy installálásnak de mégse lesz installálva semmi - és valószínűleg lesz használható log.
(PS: az AROMA FM egy install menüből flash-elhető ZIP ami igazából nem installál semmit hanem így indít el egy nagyon kis fain recovery-ben futtatható file manager-t. Viszont így, hogy "installálni" kell így le fognak futni a funkciók amik ilyenkor lefutnak és lesz log miután kiléptél az AROMAból, akkor már lesz log, akkor vagy az első vagy a második módszerrel összeszeded a logot majd felteszed pastebin.com-ra vagy hastebin.com-ra vagy megosztod velem (vala|bár)hogy.)
-
crok
Topikgazda
válasz Drughi #37957 üzenetére
Ahogy Somatom is írta: ha nem választottad le akkor lehet.
A Google féle Find my device látja a telefont? Onnan nem tudod resetelni? Meg biztos hogy a Google fiókot kéri és nem a Samsung Factory Reset Protection (FRP) ütött be? -
crok
Topikgazda
válasz Drughi #37961 üzenetére
Na várjálvárjál.. ez a telefon recovery-je, az meg ott egy angol szöveg ami NEM azt mondja hogy most kell megadni vagy hogy majd mindenképpen meg kell adni HANEM azt jelenti hogy ELKÉPZELHET ("LEHET") hogy majd meg kell adni.. De ha te ahogy kell szépen kiléptél a telefonból (kiléptél a Google fiókból a telefonon) akkor nem fogja kérni.
-
crok
Topikgazda
válasz WhiteWalker #37967 üzenetére
Köszi, semmiség, csak egy buta kiírás lesz:
mivel nincs se microSD se USB OTG csatolva így egy apró, kozmetikai bug miatt írja ki hogy nem lehet mount-olni a tárolókat amik nem is léteznek, ezt most figyelmen kívül hagyhatod. -
Rimuru
veterán
Hogy lehet a bluetoothot leszoktatni auto connectrol? A cel hogy automatan egyedul az orammal beszelgessen, egyebkent csak akkor csatlakozzon ha en azt mondom (az nem megoldas hogy kikapcsolom a BT-t, pont az ora miatt).
Van par BT eszkozom amit tobb kulonbozo geprol hasznalok es a telefon a legeroszakosabb, de pont az kell a legkevesebbet.Ha ramegyek arra hogy discoccent akkor altalaban nem probalkozik tobbet egy ideig, de utana ha ujra csatlakozok megint indul elorol a kor, eleg zavaro.
Vigyázat, csalok!
-
DrDobos
őstag
Hali!
A telefonom (Samsung Galaxy A8) eddig ismeretlen okok miatt telefonálás közben újraindult, de nem foglalkoztam vele, letettem, már amugyis elköszöntem a hívott féltől. Most vettem elő újra a telefont, és az always on display 19:05-et mutatott, ergo teljesen lefagyott.. Azóta nem reagál semmire, nyomom hosszan a kikapcs gombot akkor sem. (próbáljam kombinálni valahogy a hangerőgombokkal?) Felhívtam magam.. sok ideig nem csöng ki, aztán mégis és 2 kicsöngés után hívás vége, mintha kinyomnám.. de a telefonom nem reagál erre sem.Kérem segítsetek
Üdv.Samsung Galaxy A55 5G
-
altecsóka
tag
Mivel az android titkai előttem nagyon el vannak rejtve,telefonos segiccséget igényelek az illetékes
szagértőktől.
A telefon egy Alcatel 1 2019 .
Szerény,occó (18ezer pénz az euronicsban dominó kártyával függetlenül)
Az ultitárs oldalra fellépve ,elinditva a játékot nem jeleniti meg a kártyalapokat.
A program fut hiszen közli milyen játékot inditott a partner,és mivel robotokkal játszom a közremüködésem nélkül is le fut a parti.
Nem nagy ügy,de ha egy 9ezres (mt 6580-as) Blaupunkt SF01-en
primán megy a program,az én "csodatelefonomon" miért nem mükszik?DIN 14 040
-
altecsóka
tag
válasz kiraly.andra #37975 üzenetére
A meglepődés szerintem annyiban indokolt,hogy forditva
logikusabb lenne a szitu.
Az Alcatelben levő Soc ugyan szintén alap,de azért jóval erősebb mint az mt6580.
Antutuban (tudom nem mindig mérvadó) majd' 50% az előnye.DIN 14 040
-
mobilizmo
addikt
Sziasztok!
Meg lehet oldani, hogy az sd kártya egy mappáját az autó fejegysége úgy lássa mintha a belső tárhely music mappájában lenne? Ha igen (erre nagy tételben mernék fogadni) akkor hogyan? Kérem valaki magyarázza el.
Előre is köszi.
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
-
mobilizmo
addikt
Csak akkor látja a kocsi fejegysége a bluetooth-on csatlakozott telefonon a lejátszható tartalmat, ha a belső tárhely Music mappájában van. Ha az extSD-n akkor nem. Gondoltam, hogy valami linkelős megoldással megoldható.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz mobilizmo #37983 üzenetére
Ahha. Akkor nem a fejegység fájlrendszerébe szeretnél csatolni. Tulképp mindegy, mert a telón belüli ilyen mountolás is felejtős. Teljesen más jogosultságokkal van csatolva a belső tárhely és a mikroSD. Ráadásul a belső tárhely emulált, ahova nem tudsz linkelni. Régebben a Solid Explorer tudott symlinkelni, de most nem találom benne ezt a funkciót. Vszínűleg azért, mert amúgy is errort dobna.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
crok
Topikgazda
válasz mobilizmo #37983 üzenetére
Így van, úgy megoldható.
Csinálj a belső tárban a Music könyvtárban egy microsd nevű könyvtárat.
Nézd meg milyen néven van mount-olva most az SD kártyád a /storage/ alatt.
Keress egy terminál emulátort és pötyögd be, hogy:
su -c mount --bind /storage/[kártyád elérési útja]/[zene könyvtárja] /storage/emulated/0/Music/microsd
Aztán nézd meg egy filekezelővel hogy látszik-e és lejátszhatóak-e a /storage/emulated/0/Music/microsd könyvtárban a zenék. Ha igen akkor csinálsz rá egy scriptet aminek a tartalma kb így néz ki:#!/system/bin/sh
su -c mount --bind /storage/[kártyád elérési útja]/[zene könyvtárja] /storage/emulated/0/Music/microsdNyilván alakítsd a saját könyvtárneveidhez a dolgot.
Aztán vagy futtatod mindig kézzel, vagy init.d segítő app-al vagy beteszed ezt a kis script-et a /data/adb/post-fs-data.d könyvtárba és majd a Magisk lefuttatja szépen (csak adj neki futtathatóság jogot hogy lehessen futtatni, mittudomén 750, 770, 775 vagy -rwxr-xr-x vagy hasonlót, lényeg hogy min. a root tudja futtatni).
Soft symlink-el lehet még próbálkozni egyébként:
su -c ln -s /storage/[kártyád elérési útja]/[zene könyvtárja] /storage/emulated/0/Music/microsd..csak akkor vagy ne is csináljd vagy töröld ha már csináltál microsd könyvtárat a Music-ba.
Sajnos most van egy DIGI kártya a telómban és 2 SIM mellé hybridben nem fér be a MicroSD így nem tudom most lepróbázni 100%-ra de csináltam már és akkor ment (Redmi Note 4X, bármilyen Nougat/Oreo/Pie).
@Somatom: most hogy írod Solid Explorer - nekem van benne create symlink, mondjuk nekem teljes verzió. De a jogosultságok itt miért lennének problémásak? Nekem most Oreo-n simán megcsinálta a mount --bind-et de a symlink-et is.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
Nyomkodok mindent, de nálam az istennek sem akar előjönni az a menüpont. Sem a Classic -ban, sem az új Solid Explorerben. Próbáltam a Downloadot a belsőn, egy zene mappát a mikroSD -n, de semmi. Lehet, hogy azért, mert nincs root jogom? Teclast T10 tablet, Nugát.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
crok
Topikgazda
válasz Somatom #37990 üzenetére
Nem az a baj, hanem hogy szerintem root nélkül nem tudsz "a megfelelő helyről" menni:
- ha simán úgy akarod csinálni hogy "belső memória" és keresel egy file-t és utána - nem jeleníti meg
- ha úgy mész, hogy előbb / aztán media aztán 0 aztán kiválasztasz bármit - akkor megjeleníti -
mobilizmo
addikt
SE-ben én sem találom. Mixplorerben találtam szimbolikus hivatkozás létrehozását, cél könyvtárban alsó eszközsoron + jel, Szimbolikus hivatkozás. Mindösszesen a nevet és az elérési útvonalat kell megadni. De sajnos sikertelen a művelet. Root van az útvonal meg copyval kerül be, elvileg nem lehet elrontani.
A su -c mount --bind /storage/A5C9-1A08/Music /storage/emulated/0/Music/msd pedig azt mondja, hogy No such file or directory. Ezt nem tudom pontosan mire érti, mert az msd (így kisbetűvel) ott van.
-
mobilizmo
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest