-
IT café
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
philoxenia
MODERÁTOR
Folytassátok privátban a törölt szálat, ha fontos Nektek!
-
hati
addikt
válasz philoxenia #35509 üzenetére
Ha jól látom, pont sikerült azt is törölnöd azt is, amiben infó volt másoknak is, az akukról. Köszönjük.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Offban volt, csak teljes hsz-eket törlünk most már.
Mondjuk számomra nem sok újdonságot tartalmazott...
Az akku százalékos töltöttsége nem függ az akku kapacitásától és a beépített akku töltöttsége nem mérhető külső műszerrel. Ezek mondjuk evidenciák kellene legyenek ezen a szinten.
[ Szerkesztve ]
-
hati
addikt
válasz philoxenia #35511 üzenetére
Nem arra gondoltam.
Hanem, hogy a telefon nem tölti 100%-ra az akukat és nem meríti 0%-ra sem, hiába írja ki, hogy 100% vagy 0%. Van benne védelem, így felesleges még jobban lekorlátozni a töltését, mert ezzel nem segítünk az akun, ellenben sűrűben kell tölteni a telefont.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Igazából az ember nem azért vesz telefont, hogy töltse. Este fölteszem töltőre, nem kelek föl hajnalban, hogy levegyem, mint ahogy azért se, hogy merüljön még egy kicsit, nem töltöm este, majd hajnalban rádugom.
4-5 éves telefonom (P7) megy édesanyámnál még mindig, napi töltéssel. Ha 40%-on állt este, ha 60-on, feltettem, reggel levettem 'oszt ennyi... -
zsoltip
őstag
válasz philoxenia #35513 üzenetére
Full egyetértek. Ez már az a verzió lenne, hogy én vagyok a kütyüért, nem a kütyü értem.
-
brd
nagyúr
De, feltölti 100%-ra, csak Androidon (lehet, hogy máshol is, de erről van infóm) valamiért a 100%-nak jelzett az a valós kapacitást tekintve 8%-9x%-ig bármi lehet, készüléktől függően, ezért még rajta kell hagyni a töltőn egy ideig, hogy a valós 100%-ra feltöltse. Ennek okára még nem jöttem rá, és sehol nem találtam róla pontos infót (bár nagyon nem kerestem, módosítani nem tudom, a megfelelő programokkal viszont lehet róla infót szerezni, hogy az a 100% valójában hány %, így nem nagyon érdekel, hülye Google), de két tippem is van: az egyik az az, hogy így próbálják kicsit védeni az akku-t a gyártók, mert ha azt látja az átlag user, hogy Ó! 100%-on van, akkor lehet lehúzni a töltőről, holott valójában még csak 85-90% körül van sok telefon esetén. A másik az (és a mai kedves világunkban erre mernék többet tenni), hogy az utolsó 10-15%-ot (itt még mindig a valóst értem alatta, ekkor sok telefon már 100%-ot mutathat, de még látni, hogy a töltéshez vesz fel áramot és valóban hosszabb üzemidőt is jelent ez a merüléskor) aprólékosan lehet csak az akku-t kímélve beletölteni egy Li-Ion-ba, simán tarthat addig, mint az addigi (3%-tól 80%-ig mondjuk) töltés, különösen manapság, a mindenféle gyorstöltések korában, ez meg kinyírná a marketinget (biztos emlékszel olyasmi megjegyzésekre, hogy x idő alatt x%-ra (x<81) töltődik valami, nos, ezek pont ezért vannak és ezért nem a 100%-ra írnak ilyen bámulatos időket).
The only real valuable thing is intuition.
-
törölt tag
másik az (és a mai kedves világunkban erre mernék többet tenni), hogy az utolsó 10-15%-ot (itt még mindig a valóst értem alatta, ekkor sok telefon már 100%-ot mutathat, de még látni, hogy a töltéshez vesz fel áramot és valóban hosszabb üzemidőt is jelent ez a merüléskor) aprólékosan lehet csak az akku-t kímélve beletölteni egy Li-Ion-ba, simán tarthat addig, mint az addigi (3%-tól 80%-ig mondjuk) töltés,
Bingó. Ezt nevezik csepptöltésnek, jó néhány leírás tartalmazza is. 😉
Ennek okára még nem jöttem rá,
De bizony, rájöttél és le is írtad. 👍
[ Szerkesztve ]
-
KisApám
addikt
Sziasztok!
Van egy Beelink GT1 Android TV Box Octa Core Amlogic S912 (2GB+16GB) gépezetem otthon.
Minden szépen megy rajta, nézném a TWITCH.TV-t is, de amikor rámegyek valamelyik videó közvetítésre, a képernyő elsötétül, hang van.
A YouTube-on nincs semmi probléma, látszik a videó, hallatszik a hang.
A TWITCH-et újraraktam a GOOGLEPLAY-ről, de semmi változás.
Mi lehet a gond?̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori
-
mzperxx
újonc
Sziasztok!
Egy olyan problémám van hogy a play áruházból egy idő után nem tölt le semmit a teló.se mobilnettel...se wifivel..csak megy a letöltés felirat.Már többször csináltam Gyári visszaállítást.utánna egy ideig megint jó..aztán megint nem.Alternativ áruházzal minden jol müködik (pureapk). Töröltem a play áruház adatait,engedélyeztem mindent de nem segit. Van valami ötletetek mi lehet a baj?
telefon : oneplus 6[ Szerkesztve ]
Rostás Sándor
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó fórumba írok e, ezért ha nem akkor előre is bocsi!Androidra keresnék egy olyan alkalmazást, aminek a segítségével kitudnám listáztatni a telefonnal egy adott épület belső hálózatának az ip címeit.
Ezt úgy értem, hogy magának a telefonnak az ip címét, és az alapértelmezett átjárónak (Routernak) az elérési ip címét kellene tudnom kiteríteni (ez a két adat bőven elég lenne már nekem), pontosan úgy, mint a windows pc-k nél a CMD - ipconfig /all parancsal.A munkámhoz kellene, nagyban megkönnyítené a dolgomat, ha egy routerba kellene belépnem, és konfigolnom azt, úgy hogy nem resetelhetem, és nincs a környéken egy pc-se...
A tippeket, segítséget előre is köszi!
A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
helixP
nagyúr
-
veterán
Sziasztok.
Olyan gondom van, hogy a Gmail alkalmazásban pdf mellékletet nem tudom letölteni. Hiába megyek rá, hogy megnyitás vagy letöltés, csak végtelen ciklusban fut a folyamatjelző és áll 0%-on. Android 7.0.
Valaki tudna segíteni? Előre is köszönöm! -
Bozek
nagyúr
válasz Somatom #35526 üzenetére
Nekem 8.0-n elég bemenni a WiFi kapcsolatokhoz, rányomni a csatlakoztatott WiFi-hálózatra és ki is írja az IP-címet, az átjárót és még a vonalsebességet is. Sőt, én AP-ként használok még egy routert, arra csatlakozok, és nem annak az IP-jét írja ki, hanem a tényleges átjáróét.
7.1.1-en a fogaskerékre nyomva írja ki az infókat, de ott csak a telefon IP-címét.
[ Szerkesztve ]
-
TheProb
veterán
Kijelző besárgulása mitől lehet?
Először a Mi5-ön, majd a javítás idejére kölcsön kapott Redmi Note 4 kijelzője sárgult be kb 1 hónap után szinte ugyan ott, ugyan úgy. Tekintve, hogy 2 telefon is szinte ugyan úgy viselkedett, így gondolom ez nem lehet véletlen. Van tippetek esetleg?
Autós tartó, ami a légbeömlök előtt van és direktba kapja a hideget/meleget?Most van úton a vatta Mi8 és nem lenne őszinte a mosolyom, ha annál is ez történne...
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Fall-N
veterán
válasz TheProb #35532 üzenetére
Rosszul írják. A ragasztó sárgul be ezért lényegtelen a kijelző technológia. Elkerülni is nehéz, mert senki sem tudja hogy éppen melyik gyártó melyik modelljét érinti az ilyen szériahiba.
Ha rám hallgatsz, akkor nem ez lesz a fő választási kritérium. Volt már majdnem mindegyik nagyobb gyártónál is ilyen probléma: pl. Sony, LG is érintett volt ilyen hibával.
A másik baj az lehet még hogyha nyomás éri a kijelzőt, akkor szintén lehet rajta sárga folt.
eclipse19-nek is igaza van, mert ahol jobban éri a hő ott kezd el a ragasztó besárgulni.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz TheProb #35529 üzenetére
Ha fontos az autós üzemmód, akkor valamelyik Moto a Z sorozatból és hozzá a Vehicle Dock Mod. Sajnos, Európában nem könnyű beszerezni, de E-Bayen ki lehet fogni. Én lecseréltem tapadókorongosra, de gyárilag szellőzőrácsra rögzíthető biszbaszkával adják. A dokkolón van egy töltő és egy jack aljzat, úgyhogy nuku kábeldugdosás. Teló odatart és a mágnes rögzíti. Nagyon király. Harmadik éve használom a Z Play -t (Amoled). A CamSam alkalmazás miatt szinte nonstop megy a kijelző, de nem látok rajta beégést.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
PowerBuldog
veterán
Sziasztok!
Az Android gyári backupjával tud esetleg valaki segíteni?
3 backup található a driveon, de most a telefon újra rakásakor amikor a cloudból szerettem volna visszaállítani csak a májusit ajánlotta fel.
Lehet esetleg ezzel valamit kezdeni?Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html
-
PowerBuldog
veterán
válasz PowerBuldog #35537 üzenetére
Semmi, a 2 újabb 8.1 volt, most meg 8.0 lett a telefonra rakva...
Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html
-
Doky586
nagyúr
Ez itt a Windows életciklus (támogatás) leírása: [link]
Van ilyen Androidhoz is? Hol? Linkeljétek.. (nekem a kereső csak valami programozói oldalakat talál, aminek ehhez semmi köze)
Úgy tudom az android 5.x verziókig a kiadásuk után azonnal megszűnt a támogatottságuk, mert semmilyen frissítést nem kaptak. A frissítést csak a 6 (vagy 7?) verziótól 'találta fel' a google, de ezen kis biztonsági frissítések hány évig fognak érkezni..?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Doky586 #35539 üzenetére
A frissítést csak a 6 (vagy 7?) verziótól 'találta fel' a google
Nem, nem akkor találta fel a Google.
Például a 2012-es Nexus 7 2015. június haváig kapott security update-eket.
ezen kis biztonsági frissítések hány évig fognak érkezni..?
Gyártótól függően kb. egy évig érkeznek még a biztonsági szint frissítései.
-
terratech
csendes tag
Kedves Tagok! A nővérem telefonja a boot képernyőn nem hajlandó továbbjutni. Annyit ír ki, hogy csatlakoztassam usb-n a géphez, hisuite programmal pedig valamit állitsak vissza. Csatlakoztattam, de azt írja ki a program, hogy nem támogatott készülék. Elég régi telefon, talán valami huawei G620. A kérdésem az lenne, hogy otthon valahogy lehet-e valamiféle rendszer visszaállítást csinálni, vagy kuka? Köszönöm szépen.
-
Somatom
veterán
-
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Van egy 6.0 droidos Huawei Nova Smart, ami olyat produkál, hogy ha egy a Play áruházból telepített netrádiót hallgat a delikvens és közben telefonhívást kap, akkor nem halkítja le, szünetelteti a zene lejátszását. Sőt még manuálisan se lehet leállítani, mert csak a telefon felvétele, elutasítása lehetséges.
Tárhelyről történő lejátszás esetén ez normálisan működik.Tudtok ötletet a megoldásra?
Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
Doky586
nagyúr
A driverek androidon mint programok léteznek, azokat meg a Store frissíti, nem a rendszer.
Pl a soros porthoz (RS232) le kell töltenem a Prolific drivert, utána a programot (pl terminál program), majd usb otg -n keresztül feldugom az átalakítót és használhatom a 80-as évekbeli gépekhez..De ugyanígy a DVB stickhez SDR vevőként. van külön driver program az stichez, ezt kezeli a főprogram és megy.
Tehát nem értelmezhető itt a PC típusú driver kérdésed.[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
Nyilván nem, sok HW gyártó szarik a már eladott/nem gyártott eszközeire (lásd pl. Intel, és az integrált VGA-i esetét), de ritkán lesz használhatatlan egy adott Windows-hoz készített driver attól, hogy az OS gyártója (biztonsági) frissítéseket készít (azért előfordul, főleg Win10-nél, de nem ez a jellemző), így a drivereknek ehhez nem sok köze van.
Doky586, #35541: Nagyjából ez a helyzet, csak a Somatom által is említett kiegészítéssel, ugyanis ezen a nyomorék piacon csak nagyon kevés készülék működik eredeti Androiddal. A legtöbb gyártó gányol kicsit rajta, és onnantól az HW-gyártói OS lesz sajnos, amit bootloader nyitás nélkül nem is tudsz lecserélni másra.
The only real valuable thing is intuition.
-
Doky586
nagyúr
"..csak nagyon kevés készülék működik eredeti Androiddal"
Mint ahogy nagyon kevés OEM gyártó (HP, Lenovo stb) árulja gépét módosítatlan Windowsal. Mindig modifikálnak rajta laptopjaikon: tesznek rá ilyen-olyan programot, kinézetét modifikálják stb. Mégis a MS küldi rá a biztonsági frissítéseket.. -
Doky586
nagyúr
De mindez csak elterelés, térjünk vissza az eredeti kérdésre (#35539).
Hány évig kapunk biztonsági frissítést a telefonhoz ?
Most mindegy hogy kitől. Eszerint <ahogy mondjátok> először a Google készíti el a biztonsági frissítéseket, amit eljuttat a gyártókhoz (pl LG, Huawei, stb) akik azt a sajátjukhoz igazítják és kiküldik OTA-n a telefonunkra. Nade meddig? (gondolom imei szerint a tel.típus megjelenése után X ideig), Lenti kép (#35540) szerint ezt a Google 3 évig készíti el (???) és a gyártók (pl LG, Huawei, stb) meddig adják tovább..?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest