- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- DIGI kábel TV
- Router gondok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- PR-Telecom
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Facebook profil letiltás kapcsolt ismeretlen Instagram fiók miatt
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- OpenWRT topic
-
IT café
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
whYz
őstag
Sikerult letiltanom az RR wakelock blockerrel. Igen az 1% ebrentartas eleg furcsa, mert nem is igazan az a gond, hanem hogy nagyon durvan szivta az akksit.
Tehat igy nezett ki az akksi fogyasztas:
Raadasul itt minden lehetseges dolog, szinkronizalas, emailek ki voltak kapcsolva, mert azok megjobban szivtak.
Amint kikapcsoltam az alarmot minden megjavult, a screen kerult legfelulre es a tobbi csak elhanyagolhato fogyasztast mutat. Csak azt nem tudom, hogy ez az alarm mire volt jo...
-
vicze
félisten
"The Alarm Manager is intended for cases where you want to have your application code run at a specific time, even if your application is not currently running. "
"The Alarm Manager holds a CPU wake lock as long as the alarm receiver's onReceive() method is executing. This guarantees that the phone will not sleep until you have finished handling the broadcast. Once onReceive() returns, the Alarm Manager releases this wake lock. This means that the phone will in some cases sleep as soon as your onReceive() method completes."
Azért ne csodálkozz, ha mostantól pl. nem ébreszt.
-
air
nagyúr
És nem futnak le az időzített taszkok...
Következtetés: valami szar program miatt ragadhatott be, ami továbbra is ott maradhatott, viszont a rendszer egy lényeges elemét sikerült letiltani.
Végül is félmegoldásnak jó, de az ugye csak a suszternek megfelelő.Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
whYz
őstag
Koszi.
Ebreszto, sms, hivasok szerencsere mukodnek.
Talan csak emaileket nem szinkronizal a hatterbe ami nem is annyira baj.air: Igen valami beragadhatott, de hogyan tudnam kideriteni, hogy micsoda? Kerdeztem mar ezt korabban is a topicban de csak BBS meg WLD volt a valasz ami ennyit ir, hogy *alarm*. Raadasul a legnagyobb gondom, hogy az osszes cm12.1 alapu rom ezt csinalja a telon es erre nincs mas custom rom(van kb 15 fele de mind ugyanazon a kernelen es cm12.1-en alapul), a gyari meg meg durvabb hibakkal rendelkezik, ugyhogy az kilove.
[ Szerkesztve ]
-
bach66
tag
Köszönöm!
Szóval a megoldás a FlashTool. Csak még sosem csináltam ilyet.
(Mondjuk előző telómra - OT-995 - már raktam fel CWM-et, és azon keresztül custom ROM-ot, de annak a topicjában részletesen leírták, hogyan kell...)Akkor keresek valami részletes leírást, hogy kell használni a FlashTool-t.
Még egyszer köszönöm, hogy segítesz!
-
zsoltix
tag
Sziasztok! Milyen olyan androidos program van ahol az akksi elhasznalodasat tudom megnezni?
Weboldalak, webshopok készítése: https://creativeclicks.hu
-
törölt tag
Sziasztok, szeretném megkérdezni, ha 1 játék hozzáfér a névjegyekhez, az számomra lehet aggasztó?
Elvileg komoly cég játéka fenn vannak a facén saját játék oldaluk is van szóval nekem komolynak tűnik, ez esetben kell aggódnom emiatt? (esetleg elgondolkodni, hogy inkább nem telepítem a játékot).
köszi ha valaki segít .
kb az összes játékuknak több milliós letöltése van
[ Szerkesztve ]
-
whYz
őstag
válasz #27441408 #22112 üzenetére
En nem aggodnek a helyedben. Ezek a jatek appok megkeresik az ismeroseidet es ha van aki jatszik akkor berakjak baratnak vagy ilyesmi, esetleg meg tudod osztani veluk az ilyen-olyan okossagokat, de nem szoktak maguktol ugyeskedni a nevjegyek korul.
Egyebkent ha cm romod van akkor a privacy menupontban, vagy google playen van rakas app amivel le tudod tiltani a hozzaferest a nevjegyekhez. Ehhez valoszinuleg root-ra is szukseged lesz.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Köszönöm! Elnézést ha amatőr volt a kérdés de a beállításoknál a telefon az app-nál ki írta a névjegy résznél, hogy a rossz indulatú alkalmazások ezt azt tehetnek.. .
Persze ezt nem gondolnám erről a cégről azért amiket írtam, plussz a facebook on is a legnépszerűbbek között vannak a játékaik , de azért egy kicsit beparáztam, azon amit a teló írt, ezért inkább megkérdeztem .
Nem tudom, hogy ki szabad e írni a játék vagy a gyártó cég nevét, ezért így írtam elnézést
[ Szerkesztve ]
-
atala
addikt
Be lehet azt állítani, hogy csak wifivel frissítse és szinkronizálja az alkalmazásokat?
-
Duplázni azért duplázhat ilyenkor, mert ha ugyanaz a hang a ROM-ban és az általad felmásolt hangok között is létezik, akkor az kettő hangfájl (ugyanazzal a tartalommal).
A TWRP Backup (ha csak külön nem adod meg neki), nem menti az SD kártyát.
Az SD kártyán létrejövő Android/Data/ mappa létrejötte teljesen normális.
Én CM11 alatt itt tárolom az egyedi hangokat: /storage/sdcard1/media/audio/
és ez alatt 4 könyvtárban:
Alarms
Notifications
Ringtones
UI -
bach66
tag
válasz Keeperv85 #22109 üzenetére
Keeperv85!
Ha Flashtool-lal flashelem "Download only" -t kiválasztva, akkor nem "tűnik el" az IMEI?
Rá van írva a telóra (aksi alatt) a két IMEI szám, azokat vissza lehet írni?
Vagy először próbáljam meg a FlasToollal a Firmware Upgrade-et kiválasztva?
Előre is köszönöm a segítségedet!
-
Mr Dini
addikt
Sziasztok!
Lollit hogyan szoktátok rootolni? Csak a SElinu miatt kérdezem. Van vmi bevált módszer?
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
aprokaroka87
nagyúr
vajon az Androidon meglehetne-e oldani azokat a funkciókat amit az Az Apple tud a Forcetouch-al?
Persze nyilván itt a "Long press" esemény müködne.
De elvileg a launcher pl megtudná oldani,hogy ha az adott app ikonjára rányomunk hosszan akkor felkinálja az adott activityt az appon belül.
A kérdés hogy meglehetne-e oldani?
Legyen ez amolyan Force touch light -
teo77
őstag
Sziasztok!
Nagyon zavar, hogy nem tudom a hangerőt lejjebb venni, mikor Whatsapp - on beszélek. A minimum hangerő is igen bántja a fülemet. Létezik valami megoldás, hogy ezt a minimumon csökkentsem? Köszönöm!Nexus 7-2013 - root, cwm, 4.4.4 /Honor 7, Marshmallow(Budapest)
-
firewolf
tag
Üdv!
Van egy Samsung Ace 3-om, ami tegnap csak úgy elfelejtette az összes wifi hálózatot, ami benne volt (nagyságrendileg 100db). Kies-sel csináltam mentést nemrég, de nem hajlandó onnan visszatenni a hálózatokat. Google szinkronizálás be van állítva, a múltkori gyári reset után letöltötte onnan a wifiket. Hogyan tudom most ezt manuálisan megtenni? Félek, hogy ha rányomok a szinkronra, akkor törli a google-ben levőket is, mivel nincsenek a telefonban...Köszi előre is!
Firewolf -
vicze
félisten
válasz aprokaroka87 #22123 üzenetére
Ott a Mate S ugyanaz van benne, mint iPhone-ban. Tehát a kérdés nem feltételes, hanem már megcsinálták.
Mivel az Android támogatja a rezisztív kijelzőket is, így tudja mérni az érintés erejét erre van API csak funkció nincs hozzákötve. Jelen esetben a programozók kell megoldják, hogy az app ezt figyelje és megfelelően reagáljon rá.Lehetséges, hogy létrehoznak egy API-t, ami végső soron csak egy event lesz és ahhoz a programozó olyan eseményt rak, amit akar. Túlságosan nem könnyíti meg a dolgot, csak minimálisan egyszerűbbé válik a vezérlés.
Saját vélemény:
Konkrétan gyűlöltem, minden fizikai gombbal rendelkező telefont és hogy erőt kell kifejteni valamihez, ami lényegében felesleges. Azért érintő kijelző, hogy érintsem, ne pedig nyomkodjam.
Azok a funkciók amikre az Apple használja, pl. a Sony már használta csak épp hover over ként, szóval nem kellett semmit nyomkodni. Nem nagyon maradt meg a működési elv miatt, max. gimmick szinten. Összességében még iPhone-on és Mate S-en se nagyon tudják, hogy ez mire jó és mire használják. -
Pöttön
őstag
Sziasztok!
A Play áruházba megadott bankkártya adatokat hogy lehet törölni?A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
tomy86
addikt
válasz Pöttön #22127 üzenetére
google wallet - belépés után: fizetési módozatok - ott kiválasztod az adott bankkártyát (ha több is van) - eltávolítás
vagy
a Playbe belépve (weben) beállítások (fogaskerék ikon jobb felső sarokban) - fiókom - fizetési mód szerkesztése - fizetési módozatok - utána ugyanaz, mint az előzőekben[ Szerkesztve ]
-
kenyocsaba23
tag
válasz Mr Dini #22121 üzenetére
Én LG-t általában Purpledrakel (nem vagyok biztos benne, hogy mindegyiket viszi). Kínaiakat Irootal samukat szintén.
Sony-t meg flashtoolal ha éppen engedélyezett a bl niytás.
Ha pedig nagyon nem akarja a jót akkor keresek XDA-n egy metódust.
Ez például remek iromány :[link][ Szerkesztve ]
-
aprokaroka87
nagyúr
Az létezhet hogy egy Dalvik Cache törlés után javul az Android azon tulajdonsága hogy "laggol"?
Ugyanis 2 napja kitöröltem a Dalvik-Cache-t és érezhetően kevesebb beakadás van. -
air
nagyúr
válasz aprokaroka87 #22130 üzenetére
Nem. Sőt épp fordítva kellene legyen, mivel a cache gyorsító memória.
Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
törölt tag
válasz aprokaroka87 #22130 üzenetére
Sztem igen. Az SGS2 -n többször megtettem mókolások után a dalvik törlést és a fix permissions -t. Utána az első boot hosszabb, mivel újraépíti a cache -t. De már csak az aktuális alkalmazásokat gyorsítótárazza.
[ Szerkesztve ]
-
GEPESZ66
veterán
A Google Play fiókomban,az eszközöknél a régi telefonjaim is szerepelnek.Hogyan lehet törölni azokat?
-
Jamboo529
senior tag
Sziasztok!
Van egy hatalamas gondom. Kitkat 4.4.2 van a Lenovo A536-omon. Céges, ezért nem szívesen piszkálom root ügyileg.
Szóval mikor megkaptam, SD kártya nélkül kezdtem el használni. Majd kapott egy SD kártyát, megformáztam a telóval.
Mostanában vettem észre, hogy hiába beraktam a kártyát, nem oda menti a dolgokat.
Szóval kutakodtam a beállítások között és megtaláltam az alapértelmezett írás-lemez beállítási lehetőséget.
Átállítottam SD kártyára. (persze újraindítás stb.)
A belső fájlböngészőjével áthelyeztem az eddig készült képeket és videókat az SD kártya megfelelő mappájába.
A hibajelenségek a következők:
Ha fényképezek, az SD kártyára mentene, de nem tud bélyegképet készíteni, nem látom az elkészült képeket, csak a helyüket a fényképezőgép alkalmazásban. A régi képek természetesen látszanak, elérhetőek.
A másik, hogy ha chrome-ról akarok letölteni valamit, kiírja, hogy hiányzó SD kártya, és nem tudok menteni.
Eltávolítottam már az összes frissítését, újraraktam (teljesen nem engedi eltávolítani, mert gyári app) de akkor sincs semmi.
Segítsetek kérlek![ Szerkesztve ]
-
n00n
őstag
Sziasztok!
Egyik rokonom tegnapelőtt áthozott egy telefont két hibával, az egyik, hogy folyamatosan, kb. naponta lefagy, a másik hogy néha alig hallja őt a hívófél. Frissítettük a legfrissebb Androidra, azóta nem volt baja a lefagyással, kopp, kopp, kopp. A másik probléma viszont fura. Ahogy kérdezősködtem viszont sokkolt a dolog, a zaj mikrofonról az hitte, hogy reset gomb!!! és ott akarta tűvel le resettelni a telefont. Szerintetek kiszúrhatta a zajmikrofont? És ez miatt hallhatják néha alig? Bár azt mondta, hogy 10 hívásból 2x van. És van hogy a csendes szobában nem jó, a buszon meg jó. A telefont nem lehet szétszedni, meg nem is vagyok hardverguru, így hagytam. Lehet valahogy tesztelni, hogy jó-e a zajmikrofon? tud benne egy tűvel (állítása szerint 1x próbálta) kárt tenni? Kipróbáltuk, hogy hangrögzítőn egyenletes tempóban azonos hangerővel elkezdett olvasni, majd bekapcsoltam mellette a zenét. De nem lett halkabb a beszéde. Vagy ez hülye teszt volt? Minden ötletet szívesen fogadok.
-
dokee78
félisten
Twrp-re rá lehet flashelni CWM-et?
-
Ra's al Ghul
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy van-e valami mód arra, hogy 2 telefonon (mind a 2 telefon Sony Xperia - csak más modell) lévő adatokat összegyűjteni és csak az egyikre tenni?
Theatricality and deception are powerful agents to the uninitiated.
-
-
olivera88
veterán
Mire jó a telefon titkosítás Lollipopon? Azt írja ezután kód kell telefon feloldásához, akkor ugyanaz mint a kódos lezárás. Elvileg titkosítja az adataimat, de mi hasznom van ebből? Azt olvastam régebben mikor megjelent a Lollipop hogy nem lehet csak úgy gyári állapotra visszaállítani a telefont? Szóval ha valaki netalán ellopja nem fogja tudni visszaállítani. Ez igaz? Gondolom a titkosítás teszi ezt?
LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
tordaitibi
veterán
Sziasztok,
tegnap reggel óta, ha hívást indítok, vagy fogadok, bekapcsol a GPS,
annak ellenére hogy ki van kapcsolva, és vagy így marad a hívás végéig,
vagy működésbe marad órákig. Néha random bekapcsol hívás nélkül is.
Wayteq xtab7 quad, a play frissítések letiltva, és az utóbbi 1 héten nem
tettem fel új alkalmazást, azaz semmi változás nincs szoftver téren.
Kivéve, kínomban legyalultam a RocketDialer tárcsázómat, de nem
ez felelt a jelenségért.
Van valami apk, amivel meg tudnám nézni, mi indítja el a GPS-t?
A tab rootolt.
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Bundle topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Home server / házi szerver építése
- Milyen monitort vegyek?
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
Állásajánlatok