Új hozzászólás Aktív témák

  • ksanc

    őstag

    válasz Feri1977 #17004 üzenetére

    A cellainformációkat kihasználva mondjuk?

    Hehe... :)

    Érdekes, hogy amikor arról van szó, hogy a cégek optimalizálni szeretnék a reklámozási módszereiket, akkor pár okos egyből hőbörög, hogy minekkövetikazéninternetezésiszokásaimatrohadtadatlopók, de bezzeg amikor a "haver"-ről szeretnék tudni (minek is?), hogy merre jár, egyből természetes, hogy ezt bárki meg tudja tenni, sőt, mi az, hogy én nem követhetek bárkit/bármit.
    Hát nem. Ezt még hivatalosan is csak bírósági végzés után teheti meg a rendőrség is.
    Illetve a cellainformációk nyilvánosak, csak nem tudod őket személyhez (telefonhoz) és időhöz kötni alapból.

    Nem, nincs ilyen. GPS-en (vagy éppen cellainformációkon) keresztül is csak akkor, ha folyamatosan be van kapcsolva és a fut az eszközön olyan alkalmazás, ami összegyűjti a helyadatokat, időbélyeggel látja el és hozzáférhetővé teszi valahogy. Az összes (legális) "nyomkövető" meg "biztonsági" szoftver így működik. De ha leállítod/letiltod az alkalmazást, kikapcsolod a GPS-t/wifit/mobilnetet akkor semmilyen csodaszoftver nem mondja meg, merre jár(t) a tulaj.

    Persze valahol a feketeneten biztosan találsz jó pénzért valamit, aztán vagy működik, vagy nem, vagy jól megkensz egy-két, mobilcégnél dolgozó technikust :) De eccerű magánemberként ezek nem éppen valós opciók :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák