Új hozzászólás Aktív témák

  • mikk2000

    őstag

    válasz cappa72 #5520 üzenetére

    Szia, ma kórházba kísérős elfoglaltságom volt, csak későn érkeztem.

    Data partíciót azt nem feltétlen kell menteni, az csak a felhasználói adatokat tartalmazza (ez törlődik factory reset esetén). De meg lehet próbálni lementeni adott kezdőcím és a dumchar_info-ból kapott mérettel (aminek egyeznie kell a partitions mérettel. Mivel a gyári rom tartalmaz egy userdata.img-t, ezt felesleges menteni. Ez gyakorlatilag egy üres data partíció, simg típusú image fájlban.

    Elsőre azért gondoltam menteni, mert az üres relatív dolog, hiszen nyilván van rajta egy filerendszer, és lehet pár rendszerállomány vagy bármi OS-től függ. De ha azt mondod üres, akkor üres, én elhiszem.
    A "gyári rom" kifejezést viszont kicsit helytelennek érzem, mert ahogy lejjebb részletezem, ez egy update (esetleg "gyári update"), tehát a gyári update tartalmaz egy userdata.img-t, ha pontosíthatok.

    Ami a system métereltérést okozhatja az az, hogy a system partíció mérete az meghatározott, amit rá akar(sz) tenni, az pedig vagy ugyanakkora (img esetén), vagy kisebb (simg esetén)

    A system szerintem azért tér el, mert amit feltettem dropboxra a lengyel oldalról, ez egy szoftverfrissítés, ergó nyilván valami megváltozott benne. A frissítésben levő instrukcja.pdf ezzel a sorral kezdődik:
    "BeeX Rainbow szoftverfrissítés"
    Ami arra utal, hogy frissít valamit (újabb verzió lesz a telón levő szoftver). Ergó nyilván a frissült(updatelt) adat nem akkora lesz byte-ra pontosan, mint az eredeti.
    Tehát én azt írtam hogy "csak a PRELOADER, RECOVERY, és az ANDROID(System) tér el", mármint összehasonlítva tartalmilag, ami azt jelenti. hogy ezek a fájlok változnak, azaz frissülnek! Azaz ez egy update lesz, ahogy a pdf első sora is mondja. De abból is látszik, hogy a telón a kernel verzió ami látszik az 2014.09.29, míg az update könyvtárának nevében 20141010 van. Ami kb egy hónap eltérés.
    De ha felraktam majd a backup fájlokat, akkor magad is összevetheted az update-vel.
    Érttem amit írtál, hogy a preloader-t hiába vetem össze, mert azt vágni kell. Viszont ha nem tudom hogy kell vágni pontosan, baszhatom a backupot, mert nem tudom visszatenni :)

    Este megpróbálom majd megnézni a linkelt fájlokat, addig a mentést érdemes megcsinálni úgy, hogy a mentett fájl mérete megegyezzen a beírt partíciómérettel (talán page only mód). Ha az megvan, akkor már egészen jó a helyzet.

    A ténylegesen mentett image-kat még nem tettem fel, de nem is baj, mert akkor lementek mindent, kivéve amit írtál.

    Köszi a hasznos infókat, akkor elkezdek menteni, bár nem biztos hogy ma összejön, kicsit gáz hogy usb2 a kapcsolat, és mégis a System-et nekiáll lementeni kb. 1 MB/s-el, ami USB1. Újabb verziós SPTool-ok amiket néztem, meg lehalnak kiolvasáskor.

    A rootot úgy szeretném majd megoldani (olvastam hasonlót) hogy ne boldog-boldogtalan minden program legyen hirtelen root jogú, hanem csak az, aminek én kifejezetten megengedem, a biztonság végett. Köszönöm.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák