Új hozzászólás Aktív témák

  • quailstorm

    nagyúr

    válasz nyuszi123456 #5493 üzenetére

    Összehasonlítod a legnagyobb fogyasztói mobilplatformot az egyik üzleti mobilplatformmal. Gratulálok.
    Természetesen én is rühellem a dalvikVM-et az optimalizálhatatlansága miatt. Elvi bajok vannak vele. Nem opcionális, hanem kötelező. Ráadásul amikor kijöttek az ötlettel akkor még fetrengtem a röhögéstől. Olyan gyenge hardverekre akartak rápakolni emulátort hogy annak már semmi értelme. Egy stabil Nokia5230 ezerszer jobb mint egy Alcatel OT-890, pedig képességeiben hasonlóak.
    Ennyi erővel a feature phone-okat is elintézhetnék úgy, hogy minden ami grafikus pl J2ME-ben fut.
    Előbb utóbb rájönnek a barmok hogy a dalvik nem arra való amire tuszkolják. Odahajítanak alá 4GFlopsnál is többet kinyomó Hyperthreading képes hardvert, oszt nyom vagy 120MFlopsot. Éljen a dalvik ugye? (a példa a galaxy S2 volt)
    Azt a 120 MFlopsot az N900 meg már könnyen legyűri a maga szerény 60-70ével (OC függő) mert nincs nagy különbség, és sokkal jobbak az appok. Egy nagyobb dokumentum vagy PDF ki tudta fektetni az S2-t a kezdetekkor.

    iPhone óta színvonal, hát azon a "rendszeren" meg jobban fetrengtünk mikor megjelent mint a droid 1.1-en. Egy kőbuta fos volt az egész. iOS 3 is elmehet a rákba, ilyen ÓRIÁSI INNOVÁCIÓK kerültek bele mint copy-paste. Erre az N95-ömnek dedikált gombja van...
    Aztán iOS 3-mal megjött az optimalizált alkalmazásfejlesztés, az iOS4 nagyon jó lett(ARMv6-os HW-hez képest a 2G-n és a 3G-n), az 5-ös meg szerintem maximálisan asztali pótló rendszer lehetne, ha nem az Apple csinálná. De a többablakos multitask attól még tetszik. Viszont elég zárt. Engem jailbreak nélkül annyira érdekel az iOS amíg nem jailbreakelem. Szeretem ha a gép azt csinálja amit én szeretnék. Mellesleg a többablakos multitaskot lehetővé tevő app a cydiából vásárolható meg csak.

    A Nokiának meg volt két ága, le akarta cserélni a symbiant linuxra, de addig késett, míg fejlesztés közben elavult, majd a nemfejlesztés miatt a symbiannak is annyi lett. A Belle az egy remek dolog, de csak shellpucolás jóformán, egy kötelező lépés. Fullosan újra kéne írni azt a rendszert, a linuxot meg újragondolni. N900 bizonyítja hogy jó ötlet volt az, csak még nem kiforrott.
    A Windows Phone nevű traumát még nem sikerült feldolgoznom, talán a WP8 segít ebben. Inkább a WebOS ezerszer...
    A WinMO-t meg sajnálom, jó kis platform volt gyenge hardveren(pl Mio A501), csak bénaságból nem használtatták ki vele az új hardvereket. ARMv4 módban fut Omnia 2-n, nem adtak ki hozzá 3D drivereket stb... A HTC HD2 meg már a vége volt a dolognak.

    A droidot viszont nehéz lesz gazdaságilag leverni, túl nagy a hype, a támogatottság, meg a kényelem rajta. Bár a sok fingós meg adatlopós appot szerintem mindenki szívesen nélkülözné. Az a baj a droiddal hogy csak elvi baja van, a dalvik, ezért nem értik mikor szidom a droidot hogy mi a bajom vele. A HW pazarlás az.

    Legalább használtál már huzamosabb ideig iOS-t, vagy a levegőbe beszélsz tudás nélkül?

Új hozzászólás Aktív témák