Új hozzászólás Aktív témák

  • mexel

    veterán

    Sziasztok! Tablet témában abszolút kezdő vagyok. Androidos telefon van már ( galaxy s-ből van 3, és azokat frissítgetem).
    Sokat olvastam ezekről az elmúlt 2 napban, most is teszteket bújok, de segítséget kérnék.
    A fontosabb: párom szeretne egy kb 10"-os tab-ot, mert a laptopját sokszor nincs kedve használni a kényelmetlensége miatt, ugyanis csak youtube, mail, és netezés a fő profil. Dokumentumokat néz, kevésbé ír de azért írni is szokott. Skype az inkább a telefonon megy. Ha már tablet és android akkor play-ról játékokat is szeretne letölteni és játszani is.
    A dolog úgy indult, hogy bementem egy médiamarkt-ba és ki volt rakva egy 9,7"-os Sony akármilyen tablet. Kipróbáltam, és meglepett hogy milyen gyors, és milyen szép képe van. (azt hiszem 4 magos akármi volt, valami Xperia, kb 130-ért)
    Valószínűleg egy ilyen kategóriás kütyü kiválthatná a régi, lassú egy magos laptopját amin akadva mennek a Youtube videók.
    Mivel a telefonjaink Samsungok, rögtön Samsung Note 10.1-re gondoltam, de amiket olvastam róla nem igazán tetszik. (anyagminőség /ár főként)
    Itt jönnének a kérdések: Azt láttam, hogy a Sony-ban és sok más kütyüben Tegra 3 van, a Samsungban pedig valami más. Melyik a jobb? (olvastam olyasmit hogy a Tegra 3 nem kompatibilis minden játékkal. A samsung féle videó igen?Vagy rosszul olvastam?)
    ha nem samsungot választok, akkor kb abban az árban (-ig) mit érdemes venni? Lényeg a szép kijelző, a gyorsaság, és hogy legyen támogatottsága, esetleg root-olható legyen és későbbiekben tudjak frissíteni a ha kell. Fussanak rajta a progik akadásmentesen és lehetőleg ne egy karcolódós kijelzője legyen. A lényeg, hogy a felhasználói élmény olyan legyen, hogy érdemes legyen kézbe venni és használni, ezért esnek itt ki az olcsóbb kínai csodák egyelőre.
    Asusok milyenek? Elsőre megtetszett a leírás a Toshiba 300-asáról, de a topikjában már nem a legjobbakat olvastam.
    A Samsung Tab 2 az már elavultabb darab? Vagy azon is lehet röccenésmentes élmény elérni? árban egész jó már kb 90e környékén van míg a Note 10.1 az 130 körül. ( mondjuk nem vagyok tisztában a Samsung számozásokkal, mi a különbség a Tab2, a TAb 2 10.1 stb között, vagy csak így is írják?)
    Kijelzőnél mennyivel jobb pl egy IPS-es mint egy samsung tft? Melyiken van Gorilla glas, és milyen felbontást érdemes ebben a kategóriában venni? Láttam 1280x800, 1920x1200( pl ACER Iconia TAB A700 10.1) stb.

    Tehát mik a javaslatok? Samsung, Asus, Sony, esetleg Acer vagy Toshiba? Tera vagy nem, 2 vagy négy mag legyen, stb. Ár érték arány is számít, de nem feltétlenül pár ezret akarok spórolni ha az a használhatóság rovására megy. A sony is nagyon tetszett, asust nem próbáltam még.
    Előre is köszönöm a segítségeket.

    A másik kérdésem egy olcsó 7"-os lenne nekem, zenét hallgatni de zt majd egy másik hsz-ben.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák