Új hozzászólás Aktív témák

  • be1a

    csendes újonc

    Helló,

    Ugoos AM6 Plus-t vettem egy ideje, kifejezetten nagy bitrátájú, Dolby Vision + nagy felbontású hang filmek lejátszására, mert a TV nem nagyon bírta ezeket. (A cél kifejezetten a Dolby Vision - úgy tudom a CE + Kodi nem képes erre mert nem tudják reverse engineerelni a DV-t amúgy meg nem adják oda a fejlesztőknek)

    A lánc: Ugoos AM6 Plus - Denon X3700 - LG OLED65B9, Plex app az Ugoos-on Androidon és végtelenül erős laptopon plex szerver.

    Viszont nem működik az Ugoos, lassan már megőrülök és az összes maradék hajamat is kitépem. A probléma, hogy ha egy elég nagy bitrátájú (4K, dolby vision + valami HD hang) filmet indítok el, akkor többféleképpen nem akarja lejátszani, a lejátszás indítása után:
    - Teljesen elmegy a kép (Ilyenkor a TV kiírja hogy nincs jel)
    - Megakad a kép az első képkockán, de a hang megy tovább (ha beletekerek, akkor az az egy képkocka látszik, ahova tekertem)
    - Elindul a kép is meg a hang is, de a hang kb 2-3 mp-et késik
    (- ez csak ma jött elő először - bár nem próbálgatom túl régen - de a kép ilyen elcseszett színű lett, piros különböző árnyalatai, az alsó és felső fekete csík meg teljesen egyszínű piros, mintha kontaktos lenne a kábel, ezt csak az Ugoos - Denon - LG-n láttam egyszer, Ugoos - TV nem sikerült, bár nem is próbáltam túl sokat)

    Ezek előjönnek akkor is ha Ugoos - Denon - LG és ha Ugoos - LG a lánc. A TV ki szokta írni hogy Dolby Vision, amikor elindul éppen a film (vagy látszik az első képkockája). Többféle HDMI kábellel is próbáltam már (elég rövid, high speed with ethernet), a TV be van állítva jól (és mindenhogy próbáltam), úgyhogy szerintem az Ugoos lesz a gond. Több különböző filmmel is próbáltam. Ugoost már próbáltam resetelni, Plexet újratelepíteni, ilyesmi.

    Mit lehetne még kipróbálni? Alacsonyabb bitrátájú cuccoknál ( <4K) jól működik, csak arra nem jó amire vetttem :))

Új hozzászólás Aktív témák