Új hozzászólás Aktív témák

  • ztsoft

    őstag

    válasz ztsoft #63924 üzenetére

    Ismét teszt a Youtube-bal, de most fordított sorrendet követtem, azaz, előbb letöltöttem a 4K videót majd belső hálón teszteltem a lejátszást (csak CE 9.2.0-án néztem). Ez a videó jól vizsgázott mind belső hálón, mind a Youtube-on, [link] (igaz vannak benne a vágásból adódó ugrások, de a lejátszás alatt mind két módszernél csak 6 skip volt).

    Beleástam magam a Youtube plugin kódjába és kiderült, hogy a beállításokban található "Gyorsítótár mérete" csak a két SQLite3 adatbázis fájlok (cache.sqlite, data_cache.sqlite) méretét szabályozza. Semmi köze a pufferhez.

    Meg az is kiderült, hogy az MPEG-DASH kikapcsolásával tökéletesen működik az előtöltés Youtube-on, a beállított videó cache-nek (advancedsettings.xml) megfelelően.

    Kizárólag az Inputstream adaptive a szűk keresztmetszet, a hiányzó pufferelési megoldása miatt. A GitHub-on meg is találtam (talán már korábban is volt linkelve itt), [link], pont 3 évvel ezelőtti bejegyzés és azóta sem sikerül megoldani. Meg ahogy nézem, már javában a Matrix-ra fejleszt, a Leia-ra 09.02.-án jött ki frissítés (lehet, ez lesz az utolsó).

    Nem igazán értem a Google hozzáállását, a laptopomon böngészőben simán ki tudom választani a 4K 60fps-t, holott nem tud vele mit kezdeni (még a 720@60 is megfekteti :D ). Ezzel szemben a box-on csak 720 a max, pedig ott a 4K sem jelentene gondot.

    Tudom, licenc. A böngészőben nem számít?

    Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.

Új hozzászólás Aktív témák