Új hozzászólás Aktív témák

  • mexel

    veterán

    Ismét tesztelőket keresek egy másik témában :)
    Ha működik az AFR ( nálam simábbnak tűnik a kép) akkor úgy néz ki van megoldás hogy újraindítás után is életbe lépjen.
    Sőt, talán még van valami ami érdekes lehet, ezt kellene kipróbálni:
    A Minixekben és az Ugoos-ban is ha jól olvastam van egy beállítás a firmware-ben ami más mint a többi lejátszónál, és ez szemmel látható különbséget ad. A zajcsökkentés, ami hw kódolásnál a minixnél ki van kapcsolva, a többi lejátszóban pedig be.
    Ennek a kikapcsolása is hozzáadható lesz a scripthez amivel az AFR is automatikusan indulhat mert sajnos ez is újraindításig él csak.
    Nekem úgy tűnik ( pedig most csak a teszt tv-n nézem) mintha tisztább lenne a kép, a sötétebb részek nem olyan zajosak. ( lehet hogy csak beképzelem, de tény hogy ki lehet kapcsolni és néhány felhasználó állítja hogy sokkal jobb a kép így)
    A nevében is benne van hogy NR ( Noise Reduction) tehát biztos hogy erre van hatással.
    Elvileg ez csak HW módban van bekapcsolva, SW módban nincs. Tehát az éles szeműek észre vehetik a különbséget ha úgy tesztelik, bár én úgy nem vettem észre( ha van - de lennie kell egy jó tv-n)
    Ezeket majd tényleg megpróbálom egyben összefoglalni telepítési útmutatóval is hogy lehessen tesztelni annak akit érdekel.

    Közben a zajcsökkentésről találtam még valamit: ezt elvileg a NEO U1-ben kapcsolták ki firmware szinten egy frissítéskor, felhasználói kérések és tesztek alapján. ( valami smoky és ghost effect volt a neve), és azóta az új firmrware-kben már ki van kapcsolva. Szerintem a minix van olyan jó gép hogy érdemes lesz utánozni ezt a beállítását.

    Akár ezt is ki lehet próbálni pl terminal emulátorral vagy adb-vel:

    su
    echo 0 > /sys/module/di/parameters/nr2_en

    Az ellenőrzése itt is

    cat /sys/module/di/parameters/nr2_en

    ha 0 az eredmény akkor ki van kapcsolva. ( alapértelmezés 1, akkor bekapcsolt állapotban van a zajszűrés)

    Elvileg van már egy megoldás amivel ( aránylag) könnyen meg lehet oldani hogy indításkor életbe lépjen ez is és az AFR is, de próbálok még egyszerűbb megoldást keresni. 7-es androidnál kell még a build.prop. bejegyzés és txt fájl átírás is hogy ne legyen pixeles semmi. Ezeket ha sikerül egyben összehozni az már talán jó lesz valamire.

Új hozzászólás Aktív témák