Új hozzászólás Aktív témák

  • vlevi

    nagyúr

    válasz péjé #5080 üzenetére

    Most értem haza, visszaraktam a droidot.
    A külső SD kátyát kiválasztva, van egy Images... gomb. Azt kell megnyomni, hogy ne zip, hanem img fileokat keressen.

    Más. Hálózati sebesség. Megnéztem, valami miatt a routerem veszi vissza 30-35megabitre az M8N-em sebességét. Ha a UPC kábelmodemből a routerbe menő kábelt bedugom közvetlenül az M8N-be, akkor többször is mérve, stabilan 95Mbit/sec körül van a sebesség. 100-as hálókártyán, 120-as UPC nettel ez a max, ami elérhető.
    De, ha a routerről kapja a netet az M8N, akkor bármelyik kábelt, és bármelyik hálózati csatlakozót próbálom, 35mega max. Próbáltam a számítógépből kihúzni az UTP kábelt, és azt bedugni az M8N-be, akkor is 35megbit. Visszadugva a PC-be, a speedtest.net stabilan 120 fölött (123.93) mér.
    A routerem TP-Link WDR3600, gyári firmware-el. Végigbökdöstem minden menüpontot, nem látok sehol semmilyen korlátozást. Ez a router egyébként nem rég van nálam, előtte a kisöccse, a 3500 volt, és azzal soha semmi ilyen nem fordult elő. De emlékeim szerint, a 3500-ról 3600-ra cseréléskor sem votl sebességprobléma. Akkor figyeltem fel a jelenségre, amikor az Openeleces próbálkozás után visszatettem a "gyári" firmware-t. Gyári által a lifeforce féle tm8n_150213_preroot.zip-et értem. Factory reset volt azóta egykettő, és hatása semmi. Mint kiderült, direkt kapcsolatnál nincs is baj, csak a routerrel nem értik valami miatt egymást.

Új hozzászólás Aktív témák