Új hozzászólás Aktív témák

  • sb

    veterán

    válasz S_x96x_S #64878 üzenetére

    a StrixHalo amúgy is egy külön prémium kategória lesz a roadmap szerint.
    Főleg a 128GB-os egyesített memóriás lesz kifejezetten drága ( és kapós is )
    ami amolyan mini-MI300 -as lehet; vagyis AI dev kit-nek is jó lesz
    a közel hasonló architektúra és szoftveres háttér miatt.

    Ez itt szerintem lényeges pont, a többi okfejtést őszintén szólva nem is nagyon értem.
    Nem látok még hasonló gépet sem, ami "AI WS"-ként ilyesmi szint lehet. Kraft lesz benne, a GPU is erős, de ott az erős NPU is, a kulcskérdés pedig a ram mennyisége (aztán a sebessége, az is top). Most mondjuk 24GB-os NV csúcs gpu-kkal lehet valamit kezdeni desktopon, esetleg kettővel és akkor 48GB-nál járunk. B verzió pedig nincs... itt meg a 64GB-os lesz a gyengébb setup (a 32-es futottak még kategória, de az is leveri igazából az összes többi "átlagos" - mondjuk 16GB VRAM-os, szóval közel sem átlag - setupot).
    Szóval:
    - Szerintem erre a célra viszik majd mint a cukrot.
    - Desktopba írta Abu, hogy minek jönne... hát ezért.
    - Ha marad notiba, gamer konfignak, oda is brutál a korábbi APU-khoz képest, de a mostani dgpu-s sáv nagyobb részét is leveri.
    - Így szerintem kizárt, hogy dgpu mellé tennék, tök felesleges jelenleg.
    - Azt sem értem minek kéne, hogy 4070m felett hozzon, szerintem marginális a felette lévő piac.
    - És mekkora a teljes gaming noti piac, sok gyengébb gpu-val? Ezt se gondolom, hogy a releváns részét kitenné mondjuk a teljes noti piacnak (amit ráadásul támadnak az ARM-mel két oldalról is). Sokkal nagyobb lehet az amit lefelé lefednek vele.

    Bónusz totális értetlenségem:
    - Hogy az egész abból született, hogy nagyobb legyen az akksi... egy gamer gépben ami így majd 1.5 helyett 3 órát megy el. Miközben a jóval nagyobb általános piacon a 10+ órákra gyúrnak. Nomeg "ennyi" igényből jön ki egy ilyen, minden tekintetben brutális(an minden másra jónak tűnő) szörny?!? :)

    Szerver oldalra váltva egy kérdés amit már feltettem itt-ott, de talán most jó, hogy betaláltam ide és lesz vmi válasz.
    Fentebb láttam az MI300 kérdéses teljesítményét... én azt nem értem, hogy ha hiány van, az NV rendelésekre is hosszan várnak állítólag a vevők, annyira szar nem lehet az AMD sem, sw oldalról sem talán. Hol van a szűk keresztmetszet? Bevétel oldalon is minimális amit az AMD tervez, még ha jó is a cucc... gyár(ta)tásban van ekkora előnye az NV-nek? Csak ők gyártatnak volument... és még az is kevés?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák