Új hozzászólás Aktív témák

  • stratova

    veterán

    válasz gbors #37038 üzenetére

    S az eddigi max 4 SE miatt is alakult szerintem úgy, hogy mivel eddig ez volt a legnagyobb monolitikus megoldásuk, 64 blending egység fölé nem tudtak menni ezért ezzel IS szeparálták a lapkákat (először ugye a 384 bites buszt "hagyták el" Tongával, mondván a Tonga és Hawaii közötti szintet kitöltik az AIB partnerek tuningolt lapkái).

    Most egyébként esélyes, hogy végre VGA alsó szinten is meglépik saját palettán a duplázott (front és) backendet Polaris 11-hez képest, (2 SE-ről 4-re lépnek) linux driver szerint. Vega 12-nél alkalmazott 1280:80:32 4 SE felállás legalábbis erre enged következtetni. Ha Navi 10 mint Tier 3 lapka egyben az utolsó monolitikus megoldásuk is lesz, szerintem ott is meglépik a 64-et a Polaris 11 32-es megoldása után (pláne hogy lassan tényleg 50-60%-át tudja a Vega 10 2080 Ti-nek, így az a teljesítmény mára középkategória kellene hogy legyen).

    lezso: másnak gyártottak ők egyedi megrendelésre a középkategóriás lapkájuknál szélesebb backendes megoldást is Vega GH mellett Neo, de ilyet szvsz nem igazán tudtak volna beilleszteni a saját palettájukra. Meg innen nézve aránytalanabbat is (vagy konzolon sokkal jobban tudták kamatoztatni az async compute lehetőségét). Mondjuk innen nézve Neo masszívan bw-limites lenne, magasabb GPU órajellel.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák