Új hozzászólás Aktív témák

  • Yany

    addikt

    válasz #45185024 #37020 üzenetére

    Elég erős fanatizmus zászlót lobogtatni egy RX480 tulaj előtt. :C
    Anno már az RX480 kijövetelekor elhangzottak, hogy na ennek kellett volna 1500 MHz környékén kijönni a versenyképesség érdekében. Pár évre rá csak elértük ezt is. Az egész Polaris izzadságszagú. Úgy értem, hogy faja kis kártya, sőt árban jól pozícionált (nem véletlenül az fut a gépemben is most (még)), de technológiailag roppant nehezen tudja a jó piaci pozíciót szavatolni neki az AMD, amit az átnevezgetések is jól mutatnak, mert nem energiahatékony és a szokásos "jövőbemutató, csak épp a jövő nem akarja". A gond az, hogy mindig egy fél lépéssel lamarad a jelen szoftverei szempontjából. Kár részletekbemenően rágni a fikuszt ebben a témában, a piaci eredmények nagyjából tükrözik a helyzetet (nyilván ezer más oka is van annak, de az off itt). A gond az, hogy energiahatékonyságban és termékportfolióban annyival jobban áll az NVIDIA pillanatnyilag, hogy nem tud olyat lépni az AMD, ami az NVIDIAnak fejtörést okozna, hogy reagálja le a piacon. Nem értem, hogy ez miért nem látszik számotokra. Ez nem fanatizmus kérdése, ennél nyilvánvalóbb sosem volt ez a szitu. Csak azért nincs még monopólium, mert egyrészt a Polaris pont a tömegek által elérhető ársávban mozog, tehát az "AMD" név is életben marad még picit a potenciális vevőkör számára. Másrészt a CPU sikerből most még kapott egy kis (anyagi) lélegzetvételt a cég.

    Semmi trollkodás vagy fanatista piszkálódás nincs szándékosan a mondandómban. Szurkolok az AMD-nek a saját, nyilvánvaló érdekünkből, de akár tetszik, akár nem, az RX 590-nek már a neve is öntökönbökés, amikor a 10xx után az NVIDIA kijön a 20xx szériával. Akinek nem tiszta, hogy mire célzok:
    - eleve új generációt hangsúlyozó nevezéktan (2-es szám) vs 5xx az AMD oldalán.
    - 25-45%-os teljesítménynövekmény vs ~10% várható előrelépés.
    - iparágat megmozgató képességfejlődés (RT & DLSS), vs semmi.

    Természetesen könnyű fikázni az NVIDIA-t is, hiszen irdatlan drágák az új cuccok (jóhogy, megveszik így is) és a RT is kérdésesen lesz használható, de ott vannak és bőszen hirdetik a konkurensekkel szembeni feljebbvalóságukat.

    ps.: beraktam offba, mert picit vs szagú, de remélem, hogy egészséges mederben tud baradni és ezt a fanozást kiiktatjuk ebből a beszélgetésből, mert méltatlan lenne, köszi

    szerk.:

    Lezso6: pontosan és éppen ezt értem (majdnem szó szerint) izzadtságszagúnak: a Polaris alapvetően jó, de alig képes beilleni a piacilag elvárt szerepbe, mert gyárilag túl van hajszolva ahhoz, hogy tartsa az iramot. Pedig icipicit visszafogva hasonlóan hatékony lenne, csak akkor már lassabb is.

    z10n #37022: igyekszel megmagyarázni a miértet az energiahatékonyságban való lemaradás kérdésében, de az a helyzet, hogy a piacot alapvetően nem ez érdekli. Ráadásul az RTX kártyák hatékonyságával kapcsolatos észrevételeidet sem értem, pont hogy a legjobbak közt vannak a csúcskártyák. Nézz meg mármilyen perf/watt grafikont. Top kategóriás termékkel egy ilyen chartnak nemhogy a tetején, de már a közelében is végezni nem kis fegyvertény, akár zöld, akár piros szemüveggel nézzük a számokat. (nem adok linket, gyakorlatilag bármelyik tesztben meg lehet nézni, amiről beszélek)

    [ Szerkesztve ]

    Építs kötélhidat  -  https://u3d.as/3078

Új hozzászólás Aktív témák