Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    Oké akkor ez nem világos.

    Az AMD-nél a gaming sorozat az alap. Ehhez van normal driver és ROCm. Amennyiben mondjuk kimerül az igény a 3D-s API-kban, a compute API-kban, illetve a CUDA/HIP-ben, akkor elég szimpla gaming Radeont venni. A drágább modelleknek egyszerűen nem lesz előnye.
    A Frontier sorozat a normál szintet egészíti ki a certifikálás nélküli Pro driverekkel. Ez kifejezetten a fejlesztőknek hasznos, hiszen nekik igazából nem kell majd durván szétalázó teljesítmény a professzionális szoftverekben, de azért előnyös, ha nagyon gyorsan és stabilan fut a SolidWorks vagy a 3ds Max/Maya, és e mellé még van pár kiemelt szoftverre is igen jó támogatás, amivel tök jól fognak futni a motorok, mint az Unreal Engine vagy a Unity.
    A Pro sorozat behozza a certifikációkat, vagyis a professzionális szoftverekre hitelesítve van a hardver, ami ezen a szinten a megkövetelt stabilitást biztosítja, illetve a hasonló, de olcsóbb hardverekhez képest nagyobb teljesítményt. Emellett teljes funkcionalítással érhető el az MxGPU, ami igen limitált az olcsóbb Radeonokon. Emellett kérhetők hozzá egyedi driverek.
    Az Instinct sorozat pedig egy direkten szerverekbe való megoldás kifejezetten a gépi tanulásra, de másra is használható. A fő érték itt a kiemelt ROCm támogatás. Emellett az Instinct sorozatnál teljes az SRIOV, amivel a HBCC mindenhez direkten hozzáfér, ami támogatja az RDMA-t. Természetesen ehhez is kérhetők egyedi driverek.

    Bár az NVIDIA esetében az eltérő technológiák miatt nem beszélhetünk pontosan ugyanarról, de a szegmentáció jellege náluk is rendkívül hasonló.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák