Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz rocket #2627 üzenetére

    Mert érdeklődök ezek után. Ha észrevetted, mi vagyunk az elsők, akik lehozták, hogy a PowerColor vagyis a TUL retail brandje Fusion alaplapokat fog gyártani. Senki más nem jelentette be. Ez azért van, mert én tartom velük a kapcsolatot.

    Leírtad már párszor, hogy a fejlesztőkkel van gond az AMD-nél, de ez is megdőlt már, mert nagyságrendekkel több a Gaming Evolved cím a DX11-es játékoknál. Az NV TWIMTBP címe a HAWX 2, a Metro 2033 és a Lost Planet 2. Az összes többi DX11-es játék az AMD termékeivel és segédletével készült.

    Szerintem se keverjük ide az első helyet a VGA-piacon, hiszen az mutatja, hogy növelik a részesedésüket. :D Tényleg ennyire szelektíven akarod beállítani az álláspontodat? :(

    A VGA-piacban már annyiszor írtam, hogy nincs sok pénz, ez az AMD-re is vonatkozik. Attól függ a nyereség, hogy a mobil megoldások mennyire kelendőek. A nagy zseton az IGP, mert azon lehet a legtöbbet termelni. Egyébként meg az, hogy nem látszik a HD 5000 árazása nem igaz, mert ebben az évben jelentős pluszban áll az AMD a VGA-ból befolyt nyereség esetében, mint az elmúlt két évben. És ami bizonyítja az olcsón gyártható lapkák jelentőségét, azok a gyártópartnerek. Az NVIDIA az elmúlt hónapokban két első számú partnert is elfogyasztott. Persze gondolom ezt se keverjük ide, mert rossz fényt vett az állításaidra. :DDD

    Az Asus Ares egy olyan kártya, ami 300 wattnál többet fogyaszt. Mivel ilyen kártya nincs az OEM-ek gépében, így ez azt mutatja, hogy a 300 wattnál többet fogyasztó kártyákat alapból nem alkalmazzák. Ezt hiába nem fogadod el, ettől még tény marad. Ennek az egyik oka, hogy nem lehet jól hűteni, vagyis a ház oldala annyira felfórosodhat, hogy megsütheti a felhasználót. A másik ok a stabilitás, ami csak meglehetősen hangos hűtés mellet biztosítható.

    Szerinted a 10.10e az mi, ha nem egy hivatalosan kiadott driver? Az egyetlen ami nincs az WHQL aláírással rendelkező Catalyst, de a hotfix megoldások ugyanolyan hivatalos driverek, mint a havonta megjelenők. A béta driverek az AMD-nél sosem kerülnek fel a support oldalra. Persze a fórumokon kiszivárognak.

    Azt természetesen jól írtad. Én is csak annyit írtam rá, hogy ezt nehéz elhinni, és nem tartom valószínűnek. Eleve a legnagyobb bárgyártóról van szó, akik ugyan bakizták a 40 nm-ert, de sosem volt olyanra példa a történelemben, hogy egy node-ot törölnek.
    Az pedig igaz, hogy a Barts azért lett 40 nm-es, mert a 32 nm-ert törölték. Ha minden a terveknek megfelelően alakul a 32 nm körül, akkor aligha döntenek a 40 nm mellett. Ezt a linkelt post is bizonyítja, hogy eldöntötték a 40 nm-ert. Nyilvánvaló, hogy nem egyik napról a másikra törölték a 32 nm-ert, hanem volt annak előjele is, ami alapján mérlegelték a kérdést az AMD-nél.
    Ez egyébként abszolút nem probléma az AMD-nek, sőt előny, mert az NV nem tud váltani, és nekik sokkal nagyobb szükségük van egy új gyártástechnológiára, hiszen a GF110 messze nem fejlődött annyit a GF100-hoz képest, mint amennyit fog a Cayman a Cypresshez képest, vagy emennyit a Barts fejlődött, hiszen jelentősen redukálták a méretét amellett, hogy alig vesztett a teljesítményből, szintén a Cypresshez viszonyítva. Ilyenre az NV nem volt képes a GF110 esetében, még a memóriavezérlő problémáját sem sikerült megoldani, mert továbbra is 4 GHz a stabil órajel GDDR5 mellett. Az AMD 4,8-at tud, míg a Caymannél majd meglátjuk ez mennyire emelkedik. Egyelőre a mintákon 6 Gbps-os lapkák vannak.

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák