Új hozzászólás Aktív témák

  • huskydog17

    addikt

    válasz Abu85 #24738 üzenetére

    Az AMD mikor lesz végre hajlandó normális UVD mód alatti fogyasztást megcélozni? Azt látjuk, hogy a cég eddig magasról letojta a videó-dekódolás alatti energiahatékonyságot, brutális lemaradásban van, hiszen többször annyit zabál, mint a Pascal pedig a Polaris-ban is fixfunkciós egységek vannak erre. GCN-nél 4 generáció alatt miért nem tudták ezt megoldani? Miért nem számít a cégnek ez a terület? Jelenleg ugye dekódolásnál a VRAM-ok maximális, míg a GPU alaposan megemelt, de nem 3D órajeleken jár, ami bizony több tíz Wattal megnöveli a fogyasztást totál feleslegesen. Minek akkor a fixfunkciós egység? Miért kell az UVD-nek magas órajel és a Pascal miért képes idle órajeleken 1 Wattból dekódolni a full Blu-Ray lemezeket?

    Másképpen (egyszerűbben) fogalmazva: Mikor lesz képes a GCN idle órajeleken dekódolni a videókat?

    Említetted az új memóriamodellt. Az segíteni fog ezen a problémán? Vagy ott majd jön az új kifogás, miszerint "a GCN5 úgyis a high-performance szegmensbe jön, ott úgysem számít az energiahatékonyság"?
    Csak az a gáz, hogy a kisebb Polaris-t alapból notikba szánták, kapott is egy exkluzív, "energia-hatékony" feature-t (fejlettebb power gating a Compute Unit-okra), ami kb. semmit nem ér (nem ad semmilyen előnyt fogyasztás téren), de az UVD órajeleket nem javították, hadd zabáljon csak, miközben a GTX1060-as a töredékét eszi.

    Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ

Új hozzászólás Aktív témák