Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz keIdor #13717 üzenetére

    Egy dologban más a mostani szituáció. A G80 és R600 esetén legjobb tudomásom szerint a G80-ban egy nagy fogyatékosság volt, miszerint nem szerette a geometry shadereket. Ugyanakkor az R600-nak is megvolt a maga baja, érzékeny volt a fordítóra és a kódra, ami futott rajta. Namost ez azért egy elég specifikus dolog, nem igazán vitték túlzásba a használatát, nem volt belőle gond, inkább a Radeon fordító függőségéből. Fordítva is tudok ilyet, 5870 szemben a GTX480-al. Ott meg az Nv volt az okosabb csip, magasabb geometriai sebességgel, Nv-ék tesszeláltatták is a Crytekkel az óceánt a város alatt a C2-ben. ;] Azonkívül amúgy ott se borul az "erő egyensúlya" idővel sem.

    Ugyanakkor ez a memóriás fogyatékosság nagyon általános dolog, és szembe megy a következő generációs motorok működéséről olvasható infók által diktált elvárásoktól. Ilyen nem volt a korábbi esetekben. ;)

    Amúgy van olyan eset a történelemben, ahol baj volt az Nv csipjeivel hamar. Az FX5800 és 9700-as Radeon esete, ahol megjelenéskor még gyorsabb volt az FX, viszont rövid időn belül lemaradt a modernebb címekben, mint a borravaló. Szóval volt amikor bejött az aggodalom, volt amikor nem, mindkét oldalról. :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák