Új hozzászólás Aktív témák

  • hokuszpk

    nagyúr

    válasz spileraaa #31468 üzenetére

    az ismerosod gondolom Intel szaki ; de hogy semmi tapasztalata nincs az 5700G -vel, az biztos.

    az 5600G/5700G csak Pcie3 -at tud, ezt tehat nem limitalja a B450 lap ; a bennelevo igp meg ugyan erosebb, mint az Intelek, es valoban dob a teljesitmenyen, ha 512MB -nel nagyobb shared ramot adsz neki, de 2GB fole menni kb. folosleges. Ennek az a megfejtese, hogy tobb ramot pakolsz a gepbe ; de azert 16GBvel sem kell elbujdosni.
    Mellesleg pont azert irtuk, hogy a gyorsabb ram joljon az APUnak, mert a cpu es a gpu osztozik a savszelessegen ; ergo gyorsabb rammal gyorsabb :D
    en probaltam szenne huzni az 5700G -t, de sajnos y-cruncher / prime alatt sem volt hajlando 115W -nel tobbet megenni ; annyit meg altalaban birnak a vrmek ; igaz en a gpu reszet nem hasznaltam.
    Megjegyzem a 80 fok az olyan lofutyi kategoria, anno a B350 Tomahawk lapom 125 fok folott kapcsolta le magat, miutan az R7 1700-at megkuldtem valami kis tuninggal es alaposan teszteltem :D
    semmi baja a lapnak ; ma is vigan pofog.
    itt pl. 166W -t huzott a cpu package ( core + soc power ) , es 105 fok ( picit lejebb a "motherboard" sor ) volt a vrm teteje ; azota elmult 5 ev, fejlodott a tekknika, lehet, hogy visszafele ?

    [ Szerkesztve ]

    Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...

Új hozzászólás Aktív témák