-
IT café
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Nah a GPU-t megtisztitottam , ujrakentem , és a hőfokok azonnal kellemesebbek lettek, már idle módban is szépen látszik, de ez a vrm 2 akármi meg túl magas, vajon ez mi lehet?
Azt a puha érdekes bevonatoló anyagot hol lehet beszerezni? Utána olvastam , valami ilyesmire hajaz :
http://steamcommunity.com/id/DrTechnoid/
-
félisten
válasz DrTechnoid #42551 üzenetére
A memória VRM-je. Lehet, hogy nincs rajta megfelelő hűtőborda, avagy nem éri levegő?
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
mpierre
veterán
válasz DrTechnoid #42551 üzenetére
Változik a hőmérséklete egyáltalán?
Nálam a gpu vrm 2 fixen 48°C-t mutat mindig. Teljesen mindegy mit csinál a kártya, frissen indítva, terhelve, stb. Az igaz, hogy fc blokk takarja a kártyát, de ilyen csodát nem tud az fc blokk se.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
őstag
válasz mpierre #42553 üzenetére
Miutan visszakapcsoltam a gépet , akkor 40fok koruli erteket mutatott, de ennek a merese tenyleg nincs megoldva rendesen, vagy pedig nem pontos erteket mutat. De ujrapasztazasnal amugy is asszem elegge elbaxtam valamit mer utolag neztem meg videokat ahol valami folyadekkal le is torlik a regi ragacsot, en csak mellè kentem a frisset. Most az a helyzet hogy szetszednem ujra , de fogalmam nincs hogy mivel tisztitotta le , meg hol lehet venni olyan tipusu folyadekot. Valami lakkoldo vagy tisztaszesz lehet talan.
-
asus1
aktív tag
Egy kis meglepetés számomra:
Forza Horizon 3 alatt a Gigabyte r9 290 windforce 3 84 fokos volt már jóideje.. Illetve 79-80 fok alá soha nem ment egyik játéknál sem.
Gondoltam szétszedem és újrapasztázom, illetve kitakarítom.
Jött a teszt és 1 óra forza után ránéztem az értékekre.
65Fok fölé nem ment a kártya.
Ha ezt hamarabb tudom, hogy ennyit jelent a paszta, már két éve megcsináltam volna
Windforce 3 hűtéssel ilyen értéket még soha nem láttam. -
Johni5
őstag
válasz DrTechnoid #42554 üzenetére
Én denaturált szesszel szoktam.Auchan-az autó fagyállók mellett van-,Tesco,háztartási,mezőgazdasági boltok.Sárkányvíznek hívjuk,mert egy zöld sárkány van rajta. 999 ft egy liter.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Johni5 #42556 üzenetére
Kösz közben megoldottam, 69 fokig mászott fel 3 óra intenzív COD WW2 multi után, előtte be se léptem a pályára már 94fokot írt. Kösz a tippeket meg a segítséget mindenkitől.
ps :
ezt vettem letakarító eszközként :
(kép mérete 44Kb)[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz DrTechnoid #42557 üzenetére
Ha csak simán letörlöd szárazon, az is elég..persze ha zsírtalanítani akarsz pacekra, kell valami kence. Én asszony acetonmentes körömlakk lemosóját húzom be mindig erre a célra, szeret érte
-
asus1
aktív tag
Én csak simán letöröltem, és 20 fokot nyertem vele.
-
crm250
csendes tag
Sziasztok!
R9 290x vga-m van, nemrég vettem egy Accelero Xtreme 3 hűtőt rá.
Ősszeraktam, bekapcsolom, Aida64-el teszteltem.
Nagyon jó értékeket ad, kivéve a vrm1 értékét, az 100 fok fölé megy 3 perc után.
Levettem a bordát, kicseréltem alatta a ragasztót thermal adhesive tape-re (akasa), de ugyan ez.
Egy nagyobb bordát faragtam alá, ugyan az.
Mi lehet a baj?!?!??! Teljesen elkeseredtem....
Lehet nem a vrm1 en cseréltem a bordát? A Vrm1 az a gpu es monitor csati kozotti harom kis Fet? Igaz?
A vrm2 pedig amelyik a tapcsatihoz van kozelebb egy vonalban sok kis valami?!
Jah es minden gyari erteken van, sosem volt huzva.[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
crm250
csendes tag
Köszi szépen a képet, akkor jól gondoltam.
Lehetséges megvan a hiba.
A radeon beallitasok is gyari ertekeken voltak. Azaz, a wattmanban a megengedett max hofok 95 fokon volt. Ezert nem ment az Accelero csak 650 rpmen, ami légáram nem volt elég a vrm1 lehűtéséhez. Levettem a hőfokot 72-re, igaz így a ventik pörögnek 1800 körül stresz teszten, de a vrm1 beáll 86 fokra. Hangja pedig alig van így is. Főleg a stock hűtő után.
Vrm2 63 fokos volt max a teszten12 perces aida64 gpu stressz teszten.
Ez elfogadható már?
A gpu-t arctic mx4-el pasztáztam. -
Raggie
őstag
Szerintem pedig pont fordítva van.
A VRM1 az ami a GPU-t eteti(sok darab egy sorban) és a VRM2 az ami a memóriákat eteti(külön egy vagy két darab).
Így is a logikusabb, és ezért is nem változott a hőmérséklete, amikor a bal oldalin cserélgette a kolléga a bordát.Clint Eastwood FTW
-
félisten
válasz Raggie #42565 üzenetére
Logikus, ezek szerint a kép (amit Google-val találtam) hibás. Ahogy most rákerestem, össze-vissza van ilyen magyarázat (VRM1 és VRM2 ahogy az én képemen volt) és olyan is (VRM2 van bal oldalon és VRM1 jobb oldalon).
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Raggie
őstag
Hát igen, a neten sokszor teljesen rossz infókat is találni.
Az Accelero Exptreme 3 egész jó hűtő, de a VRM hűtése nagyon csirke. Ezeknek a kártyáknak már majdnem GPU szintű hőleadása van a VRM-nél is. Oda nem elegek azok a kis szaros bordák. Én azt javasolnám, hogy valami nagyobb bordát kellene oda faragni.
A legszerencsésebb kialakításúak persze azok a hűtések, ahol a VRM hűtést is már a főborda lamelláihoz csatlakoztatják.[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
crm250
csendes tag
válasz Raggie #42567 üzenetére
Pontosan ebben a dillemában voltam én is, hogy neten találtam ilyet is, meg olyat is, ahol a Vrm1 nek ezt karikázták be, illetve olyat is ahol a másikat.
Azt, hogy az accelero pocsék VRM űtésben tapasztalatból én is alá tudom támasztani. Próbáltam termo ragasztóval, illetve próbáltam akasa thermal tape-el is, nagyjából mindkettő ugyan oylan magas, 100 fok feletti értékeket produkált aida64-el tesztelve, kb 5 perc után, ezért le is állítottam mindkét esetben.Ami segített ejeln esetben az a gyári 95 fokról levett hőmérséklet 72 fokra, mert úgy haamrabb kezdi emelni a venti sebességét, mielőtt még a VRM1 nagyon bemelegedni. Ilyenkor felmegy kb 95re, de addigra elkezd dolgozni kb 1300 környékén a venti, majd 1700 környékén és így szépen visszahűti, kb 85 fok környékére.
Egyékbént mindenkinek köszi a segítő hozzászólást!
Még egy kérdés, szerintetetek létezik direkt VRM1 Hűtő, mely rácsavarozható, vagy ha nem, hogyan lehetne és miből barkácsolni rá egy nagyobb felületű hűtőt?
Köszi a tippeket előre is!
-
Raggie
őstag
válasz crm250 #42568 üzenetére
Én mindenképpen jó minőségű thermal-pad-et használnék valamilyen plusz leszorítással és egy méretesebb bordát.
Az a vicc, hogy nem tudom pontosan milyen 290X-es modelled van, de van jó néhány gyári megoldás, aminek a VRM hűtése jobb ennél.Ami még sokat tud segíteni az az, ha a nyák másik oldalánál egy ventit ráállítasz a VRM-ek hátoldalára, hogy azt fújja telibe. Ez is szokott jópár fokot segíteni rajta.
Clint Eastwood FTW
-
crm250
csendes tag
válasz Raggie #42569 üzenetére
Köszi a tippet.
Xfx r9 290x referencia hűtéssel. A stock hűtővel 61 fokos volt a Vrm1.
Még azon gondolkodom, mivel a referencia hűtő nem sok mindent ér, valahogy elvágom és esetleg annak a vrm1 hűtő részét az accelero alá szerkesztem, a gyári lefogatásával. Vagy csak a fémházát, amire ragasztok még bordákatEgyébként akasa termaltapet használtam először, ugyan úgy melegedett, másodszorra az Artic thermal ragasztóját, azzal is a fentebb leírt módon melegszik.
-
sirszevenap
addikt
Sziasztok!
Adott egy MSI Radeon R9 290X 4GB. Iszonyat mocskos volt, újrapasztáztam, kitakarítottam. Hűvösebb lett, de pl pubg alatt unlimited fps-el verdesi a 88 fokokat. Normális ez ennél a kártyánál?
Bankkártyával? Hát persze!
-
crm250
csendes tag
válasz sirszevenap #42572 üzenetére
Ha referencia hűtőd van, sajnos igen.
Az van? -
crm250
csendes tag
válasz sirszevenap #42574 üzenetére
Lehet az Amd settingsben alapjáraton 90 fok van beállítva.
Nézd meg az Amd settings, jatekok, global settings,wattman-ban mennyire van allitva a hőmérséklet.Aztán,állítsd át kézire és vedd lentebb, mondjuk 75fokra és teszteld le!
-
sirszevenap
addikt
válasz crm250 #42575 üzenetére
Köszönöm megnézem majd. Haverom kártyája. A furcsa az, hogy Valley bench-ek alatt 75-76 fokos volt plafonba, 54% ventivel, 100% loadon, Extreme HD beállításokon. Játékba ez 12-vel több is tudott lenni. Nem vagyok nagyon az amd oldalon, de ez külön beállítást igényel ezek szerint?
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz sirszevenap #42572 üzenetére
Nem igazán, bár kérdés a környezet szellőzése és a ventivezérlés. Nálam a sima 290 volt ebből a kivitelből, amíg le nem kezeltem TGCvel, 85°Cig felment az is. Aztán már OCval is megállt 80 alatt, csendesebb profillal. Igazából ha jó kencét használtál, a vezérlést kell feljebb srófolni vagy a feszt csökkenteni, attól hűvösebb lesz, ha más gond nincs.
-
oliba
őstag
válasz sirszevenap #42576 üzenetére
Azt azért számold bele, hogy valley nem nagyon melegíti a kártyát. Játék alatt pedig melegít még a cpu és a memória is, mert a játék sokkal jobban használja és ezek miatt a táp is jobban melegszik, stb... Ha a felbontást minél jobban emeled, úgy növekszik a gpu hőfoka is.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz sirszevenap #42578 üzenetére
Hydronaut hozhat 2-3°Ct még, de javaslom a Conductonautot..ugyanaz felépítésre a 290/290X Gaming vonalon, te is használhatod
A ház szellőzés meg fontos, alulról friss levegő, oldalról elszívás, ezt szereti nagyon ez a fajta.[ Szerkesztve ]
-
sirszevenap
addikt
válasz Speed® #42580 üzenetére
Köszönöm szépen mindenkinek az infókat. Berendelek egy Conductonautot és bekenem vele az 1080Ti-m is.
Ami furcsa, hogy nekem valley alatt és játék alatt is a max hő 79 fok 1080Ti-al. Ezért nem gondoltam, hogy jobban "megfőzi" az amd-t.
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz sirszevenap #42581 üzenetére
Alu ne legyen a közelében, arra figyelj. A rezet is megszínezi, de az lejön minimális polírral. Igazából az 1080TIra nem kenném fel, a 290X EOL, annak mindegy.
Melegedés..többet kajál, mint a TI, nem meglepő. Illetve a Gaming kivitel nem összevethető a toppos bordákkal (Lightning/VaporX), ezt is figyelembe kell venni. -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz sirszevenap #42583 üzenetére
60Hz panel esetén egy 58as korlát kikapcsolt vSync mellett jobb lenne, nem? Így magasabb input lag mellett még tearing is van, mi értelme..?
-
oliba
őstag
Valaki tapasztalt már gyengülést tuningban? Én a napokban arra lettem figyelmes, hogy állandóan fagynak a beállításaim. Aztán végül egy ideig alapon játszottam. Nem foglalkoztam vele, mert amúgy sem volt rajta nagy tuning. A mai napon viszont piszkálta a csőröm és kiderítettem, hogy hol a hiba, mégpedig a +100mV-ot nem bírja a kártya. A +75mV-tól is bekaksizik elég hamar és jelenleg +50mV-tal tesztelek. Egy órát játszottam eddig, de nincs hiba. Memória viszont így már csak 1350-en megy
Nem tudom, hogy van-e összefüggés, hogy vettem egy másik monitort (144Hz, freesync, whqd)
-
morgonc83
tag
Sziasztok. Kaptam egy barátomtól egy r9 280-as kártyát.
A kérdésem az lenne hogy ezen 2x6pines csati van de az én tápomin csak 1van. Igy tudom használni vagy minden féleképpen mind a 2 csatit bele kell dugni?
Thx -
Bjørgersson
félisten
válasz morgonc83 #42592 üzenetére
Mindkettőre szükség van, különben csak egyet tennének rá. De ha a tápodon csak egy van, akkor lehet, hogy már eleve kevés lesz hozzá. Milyen típus?
Ilyenkor lenne jó, ha ki lenne töltve mindenkinek az adatlapja, hogy ne kelljen ilyen felesleges köröket futni.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...
-
morgonc83
tag
válasz Bjørgersson #42593 üzenetére
Approx 550w
-
morgonc83
tag
válasz Bjørgersson #42595 üzenetére
Köszi a gyors választ.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz morgonc83 #42594 üzenetére
Papíron 300W nyerhető ki a tápból 12V ágon. Ebből az R9-280 piszka nélkül kb. 200..nem erőltetném a használatot vele, mert egy zöldebb vassal körülötte is kilógnál a keretből valószínűleg, ill. alapból nem egy minőségi táp, szóval ideje felkeresni a tápajánló topikot egyúttal.
-
KYZRR
őstag
válasz morgonc83 #42592 üzenetére
Ebben az esetben add el a kapott VGA-t, és vegyél egy 1030-at, "netezős" gépbe több nem kell, ha meg játékra ütnéd fel a fejed, 1080p low 60fps-t még ki tudsz belőle csikarni...
Szerk.: A drágább lehetőség pedig az, hogy aprón lesel valamilyen 500w környéki tápot, 6-9k között kapni minőségi darabokat is, FSP, csifi, akár egy Corsair CX szériát is ki lehet fogni ezért a pénzért.
[ Szerkesztve ]
You can only die once, make sure it is worth it...
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- ASUS ROG STRIX RTX 3070 GAMING fehér 8GB használt videokártya garanciával!
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest