-
IT café
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kampó
senior tag
Holnap érkezik nekem is az Arctik accelero extreme 4.. De ugye ramokat nem fedi a borda, pontosabban nem érintkezik vele, neten nem találtam ilyen kis fém biszbaszokat amiket a ramokra ragszthatnék lehet én vagyok a láma, milyen néven keressem őket?
AMD volt AMD van AMD lesz
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
-
FoLey-v
addikt
válasz Speed® #42456 üzenetére
Mégegy bolt van ebben a kisvárosban holnap benézek ha ott sincs akkor tényleg marad a körömlakk.
Úgy is türelmes ember vagyok és félmunkát nem fogok otthagyni.[ Szerkesztve ]
• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB •
-
FoLey-v
addikt
-
FoLey-v
addikt
válasz Raggie #42465 üzenetére
Én sem tudom hogy kerültek rá,de annyira nem izgat.
Nem kínlódok tovább a kártyával örülök,hogy túlélte,mellesleg kell a kártya lan partyra is meg most autóra kell költenem(megint). Jó így jártam valakinél hozz eredményt valakinél meg nem.
oliba
Akkor nem vagyok egyedül.• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB •
-
Soldika30
tag
Sziasztok nem rég vettem egy R9390-DC3OC-8GD5 vgat viszont lenne egy kis problémám.. néha játék közbe be laggol a garfika olyan mint ha le esne az fps. merre keresgéljek?
Radeon RX 580 8GB TripleX Edition
-
FoLey-v
addikt
válasz Speed® #42468 üzenetére
A vga gpu-ját rendesen kikentem ahogy kérted.
A videokártya gpu felületét meg nemtudom rákenni,mert nem tapad meg oda nem is tudom szétkenni arról is én tehetek róla.
Örülök hogy neked sikerült nekem meg ennyire telik.• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB •
-
FoLey-v
addikt
válasz Speed® #42474 üzenetére
Mindenképpen volt tisztítás mindkét felületén,de most sikerült mindkét oldalt szépen megkennem gyengén masszíroztam meg így engedelmeskedett. 38 fok alapjáraton kb. 30 fok szobámban így most.
Ennyire telt ebből a kártyából így hagyom most már. Legközelebb ha újra kéne pasztázni már ott tartok hogy vga csere lesz.• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB •
-
FoLey-v
addikt
válasz Speed® #42476 üzenetére
Igazad van!
Na ennyi idő után alapjáraton 41-42 fok. A vrm1 40 fok a vrm2 meg 43 fok,de nyári időjárás miatt is,mellesleg ahol a gép is van ott nincs klíma.
Szóval számomra elfogadható és egy jó darabig nemkell szétszednem.• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB •
-
FoLey-v
addikt
válasz Speed® #42478 üzenetére
Negyed órára elindítottam a NFS Payback játékot és ezt az eredményt kaptam 64-65 fok. Úgy tudom a MX-4 pasztával több volt 70 fok fölé is nyaldosta 75-öt is elérhette,de még többin is meglesem.
Soldika30
Az alaplapi vrm passzív hűtése nem a legjobb és túlmelegszik azon a része. Egy 8cm-es ventilátorral le lehet hűteni.
BIOS beállításban meg turbot meg egyéb felesleges energiatakarékos beállítást kikapcsolni. Nemtudom az alaplapod kezeli-e az LLC-t ott is finomhangolni kéne.Esetleg látogasd meg az AMD FX topikot ott okosabb tanácsokkal látnak el.
[ Szerkesztve ]
• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB •
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Soldika30 #42479 üzenetére
Monitorozni kellene a rendszer főbb értékeit, hogy kiderüljön, mi a gond. HWiNFOx64 pl. vagy bármi, amin látszik, mekkora hőmérsékletek vannak max, ill. milyen kihasználtság mellett milyen órajelek, stb.
Ha tippelnem kellene, az alaplapod tápellátó részlege nem bírja a nyarat és a proci órajele vissza-visszaesik (throttling), de ez megintcsak mérés által igazolható feltevés.
A tápod pontos típusa sem ártana, hogy kiderüljön, elég-e a konfighoz. -
FoLey-v
addikt
válasz Speed® #42481 üzenetére
Asrock háza táján csak AsRock 990FX EXTREME6 és AsRock 990FX EXTREME9 meg Fatal1ty lapok voltak azok amik jól bírták. A többi csak kispórolt vrm hűtés.
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Soldika30 #42484 üzenetére
Pedig nem ártana, mert lehet az is problémák forrása.
HWinfoban elrejted azon értékeket, amik nem kellenek (jobbklikk hide vagy shift+del adott értéken), aztán a háttérben futtatva játszol stb., miután belagzik, kinézve látszik a max. értékeken, ha gond van. Egyel fejlettebb módszer, ha OSDzel mondjuk ABvel, akkor játék közben is látod az értékeket, CPU/GPU kihasználtsága, hőmérsékletek, stb.
-
olloczky
senior tag
Hali
Már nem nagyon vagyok otthon hardver témában. Megéri még egy használt r9 290xet venni? 8 gigásat. Csak azért kérdem, mert már pár éves konstrukció. Ryzen 5 procival vennék új gépet és van egy jó ajánlat ilyen használt vidikarira.
előre is köszi
üdv
Úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna!
-
Atla
senior tag
válasz Soldika30 #42492 üzenetére
Szia ! Szerintem a problémád,hogy játékok alatt felmelegszik a videókártyád 94C-fok fölé,és throttingol.
A legfontosabb dolog,hogy ezt megnézd,mármint,hogy mennyire melegszik fel játékok alatt.
Ehhez az MSI Afterburnerre lesz szükséged. Itt egy videó hogyan kellene használnod![link]
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest