-
IT café
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
D.Va
senior tag
Üdv! Nem volt még sosem Crossfire setupom, az lenne a kérdésem ha 2 kártya van a gépben akkor a driverben tudom állítani hogy Crossfere módban akarom használni, vagy csak egy kártya működjön mintha a másik benne se lenne a gépben? (mert ugye vannak játékok amik nem támogatják vagy rosszabbul v bugosan futnak crossfire módban)
Nekem főleg autószimulátorozáshoz kell, ott a legtöbb támogatja...
Illetve az érdekelne még hogy a rögzítő programokra (Fraps, Debut NCH stb...) van e bármilyen (negatív) hatása a crossfire módnak? (gondolok itt pl v-sync csíkozásra v nemtom csak agyalok... )
RX580 Armor-om van, aztán olcsóbb lenne venni mégegyet ebből mint lecserélni egy 5700-ra...[ Szerkesztve ]
-
Ace Ventura
addikt
Sziasztok!
Sapphire rx570 4gb pulse videókarin érdemes finomhangolni valamit, hogy egy picit alacsonyabb legyen a hőmérséklete? 75 fok játékoknál.
Vagy nyugodjak meg, mert jo ez így? :)Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Ace Ventura #43655 üzenetére
Baja éppen nem lesz tőle, de egy kis optimalizálás (UV/OC) hozhat plusz tempót, ill. csendesebb üzemet, nem csak hűvösebbet.
-
elder troll
őstag
válasz Ace Ventura #43655 üzenetére
Kb 0,1V-os alulfeszt bír az enyém, de nem tartja meg a beállításokat (driver bug), így alapon használom.
Hallható a különbség, de nem fogok minden újraindítás után profilt töltögetni, már beleuntam.
Illetve SX óta nem játszottam pc-n, így annyira nem is érdekelt mostanában.[ Szerkesztve ]
-
Gyuri27
félisten
válasz elder troll #43657 üzenetére
Nekem megtartja. Igaz win7.
És idle is és loadon is meglátszik az alulfesz.Amd - Radeon - Ryzen
-
Ace Ventura
addikt
válasz Speed® #43656 üzenetére
Sajnos nem tudom, hogy miként fogjak neki, mert vga-t még nem piszkáltam.
Azt néztem viszont, hogy furmark alatt 1284Mhz boost órajel alatt van -100Mhz-el.
Kb 1180-ig megy fel.Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Gyuri27
félisten
-
Ace Ventura
addikt
válasz Gyuri27 #43660 üzenetére
Jaja, valóban.
Megnéztem a videót, hasznos volt, köszi.
Így már megvan a boost órajel, de a fogyasztása is megugrott 106W-ról 166-ra
Sajnos a hőmérséklet szintén megnőtt, már 79-80 foknál tartok.
1080mV-ig lementem, de így sem csökkent, a hőmérséklet. Tesztelgetem még, mert eddig stabil.Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Gyuri27
félisten
válasz Ace Ventura #43661 üzenetére
Ha nagyon hüvös vga-t akarsz a feszt állitsd 950-970-re. Nézd meg itt mit megy a vga. Ha az a teljesitmény elég akkor használd ott. Akkor lesz egy mindenhogy csendes hűvös vga-d. A legtöbben ezt használjuk, illetve így.
Amd - Radeon - Ryzen
-
krisz77
tag
sziasztok azt akarom kérdezni hogy az rx590 menyivel gyorsabb a gtx 1060 3gb tól ? megéri arra le cserélni ?
-
-
TIT
veterán
válasz pixelshader #43667 üzenetére
Hát 1-el több és általában elég 4,de 3 az kevés.
-
chakany
tag
Alulfeszeléssel kapcsolatban lenne egy kérdésem.
Sapphire RX580 Nitro+ 8Gb-ot hogyan állíthatom úgy be, hogy böngészéskor ne 40 wattot egyen? Esetleg egy beállítás profilt a netről? Lehet valami a win10 telepítésekor mehetett félre Amúgy a 20.9.1 verzióval fut. Korábban egy XFX RX 570 4Gb-tal 7wattot használt böngészéshez.
Köszönöm! -
-
F.B.I.
veterán
Bár nem ide tartozik de érdekesnek tűnik számomra: miért vannak az 580 8Gb-os verziók felé értékelve, a GTX1060 6Gb-os kártyák a használt piacon?
Azokkal is ment a bányászat. Vagy ennyire alul értékelődött a memória mérete 1080p-én?
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz F.B.I. #43674 üzenetére
Hirdetni bármennyiért lehet..egyébként RXekből jellemzően több van, szimplán ez a magyarázat valószínűleg, leverik az árakat, ha el akarják adni. Én pl. tegnap vettem kollégának 570 StrixOCt 30ért, 1060/3G 40 alatt nem volt :S Ilyenkor ha belegondolok, hogy a garis Nitro+ 580jaimat 35/db áron adtam..ehh.
-
zolee0307
őstag
Használ valaki itt vízhűtést 590-re?
Nem találok sehol blokkot a kártyára. 580-é jó lehet?
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
Allmegvalto
tag
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Csak el kellene engedni már a témát
-
zolee0307
őstag
válasz Allmegvalto #43678 üzenetére
Van univerzális blokk, de az csak a gpu-ra megy, a ramokra és a vrm-re meg csak kis passzív bordák mennek. Lehet ez lesz. Ahogy néztem a ramok most szabadon vannak, a vrm van kapcsolatban még a bordával.
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
zolee0307
őstag
válasz Speed® #43684 üzenetére
Ha csak a gpu vizesés árát nézem, nem tudok váltani jobb kártyára (max használt vega 56/64), a komplett víz (cpu+vga) árából meg max 5600xt jönne ki, ahogy számolom.
-
zolee0307
őstag
A víz a hűvösebb és halkabb üzem miatt lenne. Egyébként a tervben egy vega lenne, csak az+levizezve még többé fájna. Az 590-el még elvagyok egy darabig, ezért gondoltam, hogy levizezem, a blokk meg jó lesz később más vga-ra is.
-
zolee0307
őstag
válasz Speed® #43689 üzenetére
A cpu-ra megvan a rendszer, ezért gondolkodtam rajta, hogy kibővítem a gpu-ra is, ha már csinálom. A gpu 15 k körül megvan. Még agyalok rajta.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Nno, szóval lépjünk tovább.
-
zolee0307
őstag
válasz Speed® #43695 üzenetére
Egyenlőre elég az 590,a 6800xt-re nincs keret. Viszont muszáj lenne kicsit előrelépni is. Úgyhogy valószínűleg vega lesz, aztán azt levizezem.
-
-
grizlisandor
veterán
Foglalkoztat a gondolat, hogy újra kellene pasztázni a vgam(ASUS DUAL-RX580-O8G) vagy cserélni egy kicsit erősebb, de jobb hűtésűre.
Gyűjtögetem a pasztázáshoz az infókat és feltűnt, hogy használ az ASUS thermal padokat a DUAL hűtésű kártyáknál.Más gyártók a termékeinél meg igen, pl.:
Nitro, Pulse, Red Devil és XFX.Nem javítana a hűtésén, ha raknék be utólag thermal padot?
Ha igen, milyen vastagságút nézzek?
Visszaolvasva a Mx-4 megfelelne pasztázni.[ Szerkesztve ]
-
varmi2
nagyúr
válasz grizlisandor #43698 üzenetére
Nem.
1: Ha a ramok nem érnek hozzá a hűtőhöz, mert nem ér addig ki, akkor a termal padokkal semmit nem érsz.
Ha valamennyire kiér, és teszel alá termál padot, akkor meg azzal kiemeled a hűtőt, és nem fog hozzáérni a gpu-hoz. HJiszen nem ugy van megtervezve, hogy van alatta termal pad.Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Építő/felújító topik
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Mazda topik
- Autós topik
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Alcor Snugbook kibeszélő
- Qi2 powerbank a OnePlustól
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Milyen NAS-t vegyek?