- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
-
IT café
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz ggbuffon1897 #12863 üzenetére
-
ggbuffon1897
őstag
válasz #70516736 #12951 üzenetére
az laza
de mondjuk említettem nekik h a kártya se az igazi (bár nyílván nem fejtettem ki, nem akartam h bármibe is belekössenek)
én azért a brutális coil whine (és ennél a kártyánál tényleg rögtön terhelésnél előjön a folyamatos és hangos zaj, nem csak magas fps-nél stb..) és a 90C-os gpu hőmérséklet (80%-90%-os szerintem über hangos ventik mellett) miatt nem igazán bíztatnék senkit rá
de döbbenet h nem nyomnak rá legalább egy tesztet (mert előbbi szerintem nem csak nálam lesz/lenne jelenség, mégha tudom h sok összetevő csillagállása is okozhatja)
az meg a másik pofátlanság, h már hirdetik, tehát "elbírálta" a telephely, a pénz megindítása valahogy mégse akar összejönni. De 2-3 mnapot mondtak, szval adok nekik időt
[ Szerkesztve ]
-
Hobbbyt
őstag
válasz ggbuffon1897 #12952 üzenetére
Lehet, hogy gyors nyomtak egy tesztet és újra pasztázták.
Legyünk optimisták!
Engem amúgy pont nem érdekelne a sérült doboz ha amúgy rendben van a kártya.[ Szerkesztve ]
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
ggbuffon1897
őstag
válasz Hobbbyt #12953 üzenetére
ezért bontottam ki énis , pontosabban nyitottam ki a már vki által kinyitott dobozt és tettem a vga-t a gépbe (bár hozzáteszem, a vga ránézésre valóban érintetetlen volt, mondjuk a zacsiját azt nem tudom lezárja e a gyártó, vagy már azis így bontva volt, de ezek a ragacsos fóliák rajta voltak még a hűtőn is, ill a backplate-en is)
bár a lelkemet keményen érintette, h egy 90 ezres cucc ilyen trógerül néz ki, ami ráadásul mivel 1-2 hónapig vannak nálam kártyák, a későbbi eladásnál azért nem biztos h olyan nagyon jó pont.
hát ha merész vagy vállald be mondom, én ilyen jellegű és mértékű coil whine-al csak egy régi club3d r9 280-nál találkoztam, ott mondjuk már rögtön driver install után elkezdte a zenélést
na mindegy, akkor is elment a kedvem egy időre ezektől a régebbi, nem túl népszerű gyártóktól, most sajnos az XFX se győzött meg, h miért válasszam őket mondjuk egy MSI,ASUS kettős helyett.
[ Szerkesztve ]
-
Hobbbyt
őstag
válasz ggbuffon1897 #12954 üzenetére
Nekem nem kell, én vagyok az első Gaming X tulaj a topikban.
-
törölt tag
Ez megéri most az árát vagy egy visszavitt terméket akcióztak le
mert 12k val olcsóbb mint a 8 gigás annyit nem adnék + 4gb rammért tudom csk 7000megy a 4 gigás ramja
de akkor is sok 96k ért a 8gb[ Szerkesztve ]
-
and1ao
őstag
válasz ggbuffon1897 #12956 üzenetére
Nem mindenben felejtsétek már ezt az MSI magasztalást mert már beteges magasságokban jár.
Már kezd nagyon irritálni.Guild Wars2!
-
ggbuffon1897
őstag
válasz and1ao #12959 üzenetére
Én a vga-ikról beszélek,abból is a TF hűtésükről, amit szerintem minden téren rohadtul eltaláltak már a kezdetekkor, ami azóta még jobb lett.
Ami jó, az jó, kár is elvitatni, ebben van összehasonlítási alapom, hogy meggyőzően érvelhessek mellette... (igaz nyílván ez szubjektív, mert nálam a zaj, az elsődleges)
A többi termékükről nem szóltam, sőt ahogy említettem, van amit nagy ívben kerülök is (alaplapjaik)
-
and1ao
őstag
válasz ggbuffon1897 #12960 üzenetére
Én is a VGA-ról beszéltem, de te nekem nem tudnál ezek szerint RX480-at ajánlani, mivel nálad az MSI mindent visz.
Nekem pedig anno a listámon az MSI RX480 kártyá például a rangsorban csak 4 helyre fér bele, és akkor ha már itt tartunk akkor megtippelheted miért, de nem akarlak megsérteni, nem fogod eltalálni.Guild Wars2!
-
and1ao
őstag
válasz Hobbbyt #12962 üzenetére
1.Strix
2.XFX
3.HIS ezt körülményes itthon beszerezni így nem bajlódtam vele.Belőled mondjuk kinézem hogy kitalálod hogy miért
(#12963) távcsőves:
Nem kellet kipróbálnom mert tudtam hogy amire nekem kell arra az MSI rx480 NEM LESZ JÓ értsd már meg, illetve van nála sokkal jobb alternatíva, nem is egy.Guild Wars2!
-
ggbuffon1897
őstag
válasz and1ao #12961 üzenetére
most épp egy ASUS van, ezzel sincs semmi baj, azonkívül h indokolatlanul nagy és a gyári target temp és ventivezérlés picit mellément náluk
mondtam egyébként h nálam elsősorban a zaj a legfontosabb szempont, főleg h manapság ahhoz is lusta vagyok, h én kézzel nekiálljak a ventiprofillal bohóckodni , így szigorúan úgy nézem őket, ahogy a dobozból kiveszem.
Ebből a szempontból én nem találtam jobbat, pedig volt WF2, G1, Gainward, ASUS , Sapphire , EVGA (mint látható mind2 oldalról) . Az XFX-ről most h kifogtam egy hibás példányt, még nem mondanék rosszat.
Teljesítményben valszeg nem ők a listavezetők, ahogy a felár is kérdőjeles, h megéri-e.
-
Fortum
tag
Ki volt aki feltette,hogy most vett aquatól egy XFX GTR Black-et ?
Lenne pár kérdesem hozzá
Amúgy viccesnek tartom,hogy az aqua nem képes egy 92K-s kártyát ingyen házhoz hozatni
-
Scholes9
nagyúr
válasz távcsőves #12947 üzenetére
Jól ám, nálam RotTR 2560x1440-ben megeszik 7000Mb Vramot is - mondjuk cserébe fix 60 fps van - pedig nincs minden maxon, eddig én sem hittem el, hogy van már most is létjogosultsága egy 8Gb-os kártyának, de tényleg így van és ez később ugye csak még jobban elő fog jönni.
[ Szerkesztve ]
PS5 + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
and1ao
őstag
válasz menpee #12968 üzenetére
A feszültség pontokat megtaláltad, lenyegében ez is plussz pont volt, de, ami lényeg volt az a VRM ami tényleg jó sőt nagyon jó kellet hogy legyen es ezt a fent leirt 3 gyarto tudta csak, mert ugye -ba jó az élet, a szárazjég a legjobb barátom pepill.
Csöves akarom mondani távcsöves barátom neked meg, hiába írom le száraz tényeket akkor is kötöd az ebet , és megsem értenéd a VRM értékeit, gyerek cipobe jarsz te ahhoz.
Plusz fent írtam 3 alternatívát, de az olvasás sem megy ahogy látom.[ Szerkesztve ]
Guild Wars2!
-
távcsőves
senior tag
válasz and1ao #12976 üzenetére
Villámgyorsan befejezheted a személyeskedést. Akkor írd le, szénné szeretném tuningolni, és a gyári hűtés lényegtelen ezért. A széndarab előállítás meglesz, ezt nézzem ki a dologból. Mert a közlendőd megfogalmazása sem megy normálisan, ellenben a villamos és egyébb fizika ismereteimet meg főleg ne minősitsd, mert még sírva elégetem a mérnök diplomám.
[ Szerkesztve ]
-
távcsőves
senior tag
válasz and1ao #12978 üzenetére
Nem fog összejönni nekem, mert nem foglalkozok tuningal. Komolytalan ember vagy, ekkora oc isten mit keress a ph vga fórumán? A te igényeidel valamelyik angol nyelvü fórumon lenne helyed, nem pedig itt ríni, hogy ami átlag vásárlónak javasolt, az neked nem elég. Vagy felétek mindenki szárazjeges tuningos? Ne fárassz már. Na, ignore a továbbiakban. Ekkora troll megint.
Na ez igen, egy multiméter. Kösszi.
[ Szerkesztve ]
-
Hobbbyt
őstag
válasz and1ao #12976 üzenetére
Na mondjuk ha azt az apró infót elárulod, hogy extrém felhasználásra kell, akkor nem kellett volna itt tippelnünk..
Én is a direkt mérési pontokat meg a Asus fanconnectet mondtam volna, (mert én is a VGA-ról fogom vezérelni a radin lévő ventiket) hiába tudom, hogy a strix vrm-je az egyik legdurvább.. eszembe se jutott, hogy van az a szint ahol ez is fontos. Amúgy ha jól tudom, a referencia nyákon is elég masszív a vrm szekció.A HIS nyákja meg 15 perc utána járás után úgy tűnik, hogy 1:1-ben XFX (lehet, hogy a 20. percben már találnék valami eltérést)
-
Petykemano
veterán
Tl:dr
Én is beléptem az rx 470 klubbaVolt egy giga r7 360, ami már eleve furcsán magas fordulatszámmal pörgétte mindig a ventit. 1 év után el is kezdett zúgni zöröni. Visszavittem gariztatni. Aztán visszaszóltak, hogy hát nekik már el se indult, a nagyker küldött újat. Elképzelésem sincs, mi történhetett, mert a zörgés ellenére nekem azért még működött. De mindegy. Megkérdeztem, hogy ráfizetéssel vihetek -e inkább egy másikat. És Rendben volt.
Xfx 470 4gb BE (470p4ldb6) és msi 470 gaming között vaciláltam és végül az xfx-re esett a választásom két okból: elsősorban a méret miatt, az msi 4cm-rel hosszabb és 2cm-rel szélesebb és én idővel szeretnék kisebb házban költözni ebből a monstrumból és nem szerettem volna, hogy a gpu mérete megkötés legyen. Másodsorban a vrm és RAM hűtés miatt. Láttam hőkamerás felvételeket az msiről és hát ott a vrm jó meleg volt. Tudom, hogy 90° nem gond, de úgy voltam vele, hogy hát azért így könnyű jónak látszó hűtést csinálni.
Egyelőre jónak tűnik. Félpasszív, desktopon 50° körül alakul. Még csak a train feverrel próláltam ki, 1200+mhz-en szaladt. Néha bekapcsolt a venti. Eközben a gpu only fogyasztás 40w körül ingadozott. Persze nyilván a train fever nem a legizzasztóbb játék, meg lehet, hogy az i5 650 se hajtja ki ahogy kéne, de ezekkel az értékekkel elégedett vagyok.
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
Syberian
csendes tag
válasz távcsőves #12947 üzenetére
Köszönöm az ajánlást, de komplett gépet rendelek és így egy helyről akarok mindent.
Valamint szerencse, hogy aludtam egyet az egészre mert tegnap este már majdnem lenyomtam a rendelés gombot az xfx rx 480 8gb RS-el, DE ugyanakkor ma reggel jöttem rá h nyomorék vagyok , mert onnan indult az egész,hogy 60-75k-t szánok a VGA-ra, vagyis ahogy pár nappal ezelőtt láttam 3 kártya férne bele, rx 470 az rx 480 és az 1060 3GB-os, de azt nem venném (hiába veri az rx470eket), a 6GB-os árát meg sokallom.
Szval így indult, hogy xfx 470 4gb 66k, milyen jó, de linkeltek aquabol (sajnos már felment az ára) ASUS RX 480 4gb-ot 72k ért, mondom az a 6ezer difi még megérheti, viszont annyit vaciláltam meg még az XFX 480 4gb-oson is ami 75k lett volna, hogy addig felkúsztak az árak, az ASUS most 83k az XFX RX 480 4gb-osa meg ELTÜNT, szval így ha már 80 körül járok ott az RS 480 8gb-al, de közbe már az eredetitől +15kra nézegetem a kártyát és kezdem túllépni a keretem. Szval nehéz ügy ez a VGA vásárlás illetve az egész gépösszerakás, főleg hogy még azt se tisztáztam le magamban, hogy megérné-e PC-re ennyit költeni.
-
varmi2
nagyúr
-
BReal
addikt
válasz ggbuffon1897 #12954 üzenetére
Az XFX a legjobb RX-eket produkálja az MSI mellett, ezen kár rágódni. Kifogátl egy CW-s modellt. A Gigákra általánosságban jellemző a CW.
[ Szerkesztve ]
-
távcsőves
senior tag
válasz varmi2 #12983 üzenetére
Komplett gépet rendelne, és egy helyről.
@syberia: akkor sincs gond, január vége, február közepére már normál árak várhatók. Ennyire talán nem fog hullámzani az ár. Aztán kitudja. Jön Trump vagy egy másik elmebeteg, mi meg nézzük a Forintunk. De ez ellen tenni nem lehet.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz távcsőves #12986 üzenetére
A világgazdaság és az emberek számára sem jók a stresszes árfolyamok 148 dolláros kőolaj stb .Trump is kisebb egy stressz tényező, mert törékeny egyensúlyt "mindig minden körülmények kötött by alekosz " fent kell tartani. Az AMD-és árak porszemek a globális árakban és ténylegesen némileg nagyobb fogyó készlet és nagyobb kereslet miatt drágult az RX480. Nem is meglepő ez mert jó lett a polaris...
[ Szerkesztve ]
-
Askformore
senior tag
-
törölt tag
válasz Askformore #12990 üzenetére
Mer egyiket távolkeletről szerzik be másikat mg Zoli hozza a beszerző kocsival a nagykertől ?
Persze én nem tudhatom meg azt se hogy Nc0re n is hirdetnek Persze én nem járok ilyen torrentekre...[ Szerkesztve ]
-
Chereiose
addikt
Most tettük bele az Rx470-et (asus) a gépbe, felraktuk a drivert de a windows indításakor valamiért nem indul el magától, pedig el kéne elvileg. Ez miért lehet?
-
Chereiose
addikt
Én inkább kikapcsoltam, felesleges. Nem soká megnézem játékokban milyen, egyelőre piszkálni nem akarjuk a beállításokat.
-
TechN7ne
nagyúr
Hali
Újra raktam a gépet ,melyik driver-t érdemes felrakni ,16.12.2 Optional -al vannak gondok?
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Villanyszerelés
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Ukrajnai háború
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Pcie 5.0 ATX 3.0 12Pin - 16Pin Moduláris Tápkábelek És Adapterek 12VHPWR Egyedi Harisnya Nvidia
- EVGA RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 FTW3 ULTRA GAMING Eladó! 92.000.-
- Palit RTX 2060 Super 8G / 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! EVGA RTX 3080Ti XC3 ULTRA HYBRID 12GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte Radeon RX 6700 XT GAMING OC 12GB használt videokártya számlával és garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest