Új hozzászólás Aktív témák

  • távcsőves

    senior tag

    Megérkezett a vga. Első tapasztalatok. A ventilátor és a műanyag keret kellően merev, és ez OK. (Nincs lespórolva róla az utolsó 0.1mm anyag is.) Idle a hangját nem hallani, ezt vártam is. Azt viszont nem, hogy terhelés alatt sem. Jól szellőző házban (Bitfenix Shinobi) 1500rpm fordulatra gyorsult fel a ventilátor és 62 fokos volt a GPU. Ez is OK. (Jobb, mint vártam, bőven. Mielőtt beépítettem, rendesen szemügyre vettem. A teljes mértékben legdzsunkább aluminium hűtőborda, elég nagy talppal rendelkezik, de a bordák széllessége alig nagyobb a talpnál. Viszont elég magasak arányaiban. A GPU a talp majdnem teljesen középpontján van, és ez nagyon is OK. Lehet nagyon olcsó kártyát is ésszel tervezni, valszeg eennek is köze van hozzá, hogy terhelés alatt meglepően csendes.) Samsung ramos a kicsike, így az RX560 BIOS csere várat magára egyelőre. Ezt benéztem, fórumot visszaolvasva nem tűnt fel, pedig két gpu-z kép is van erről a zsugáról, a második már Samsung ramos. Egyelőre az unlock várat magára így. Boost órajelet nem, Base órajelet tart terhelés alatt. (1100Mhz az 1210Mhz helyett. Igen, az a félelmetes 10Mhz azért kellett, hogy RX460 2G OC lehessen a neve. Szóval marketing a csúnyábbik fajtából, ejnye-bejnye MSI...) A hétvégén majd megnézem, mennyire lehet alulfeszelni, a nagytesó RX480 után azt sejtem, itt is lesz bőven tartalék. A default temp target 65C fok, ez az egyik legszigorúbb amit eddig láttam az RX460/560 BIOS-ok közt. A legtöbb 70-75C fok beállítású, de pl a PowerColor 560-asa 80C fokot enged. A hétvégén tehát BIOS keresés, utánajárás lesz, de mindennek elött, kitesztelem mind a 7 órajel state állapotot, mennyi a minimumfesz, és a boost órajelet is majd behangoljuk. A fogyasztásmérő már itt van előttem, a zajmérőt munkahelyen felejtettem, de már nem vagyok biztos benne, kell-e.

    Egyelőre két játékot toltam, az egyik a World of Warships, ahogy az várható volt, maximum grafikát lehet nyomni 60FPs-el FullHD-n. A másik a RaceRoom Racing Experience, itt minden fullra állítva, az egyetlen amit visszavettem mediumra, a texturák. 60+ FPS itt is (Hungaroring pályán nyomtam), ez több, mint reméltem. Egyelőre tartom, 31K-ért JÓ vétel. Nem hibátlan, kis törődést ígényel, de kb minden használt vga-t agyonvág 30ezer Ft alatt. Van 3 év kisker garancia, és 30ezer Ft aprós ár alatt nem sok vga van ennél jóval nagyobb teljesítménnyel, inkább csak jóval nagyobb tápegység igényel. De hétvégén majd, rendesen kitapasztalom a kicsikét.

    UI: Biztos vagyok benne, bármilyen OEM gépbe, amibe befér, nyugodtan beépíthető, nem lesz kevés neki az eredeti tápegység.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák