Új hozzászólás Aktív témák

  • katt777

    félisten

    válasz RetepNyaraB #52635 üzenetére

    Örülök, hogy segíthettem (és hogy pár év után, ilyen erős evolúciós túlélési kényszer hatására végre feltételezted, hogy nem beszélek hülyeségeket). ;] Elfogadom az erősen burkolt bocsánatkérést, és komolyan értékelem, hogy másokkal ellentétben képes voltál beismerni, hogy nálad volt a hiba. :R Lényegében ingyen lecserélted a VGA-dat egy 2x (min. 3x) olyan gyorsra. :C Elméletileg most már minden játékodnak vígan kell futnia (PX-t leszámítva, persze).

    Vector 2D nem a legigénytelenebb, hanem a legkompatibilisebb (ráadásul driver-érzékeny), ha RivaTuner SS (és nem AB, de ez részletkérdés) beállításoknál fölé viszed az ikont, kiírja. Akkor ajánlja, ha "rendering problem" van 3D-ben (tehát nem arról van szó, hogy biztosan zűrös, nálam pl. sosem okozott hibát). Én nem is gondoltam, hogy ezt használod.
    Az viszont látszik, hogy tuningolni sem kell a kártyát, hogy vigye a játékot. Csak GPU-t húzva úgyis erősen csökken a hatásfok (kb. 2/3-a a beállítottnak)

    Én még a videókat is AB-rel készítem, szinte semmit nem lassít a felvételen. Nálam sajna VRM-et nem mér, és GPU-feszt a beállítottat írja ki, nem a ténylegeset, ezekre HWInfo-t szoktam használni (AB az is kiírja OSD-re). HWInfo viszont tényleg laggolást tud okozni egyes játékoknál, még OSD nélkül is.

    Jó játékot akkor végre! :C :R

    joysefke: Minden program problémát okoz, ha rosszul állítják be (lásd fent).
    Ha pl. meghibásodik a venti (v. tönkremegy a paszta) és elég a kártyád, cseszheted a log fájlt. :P
    Minden grafikai lehetőség pluszt ad. Ha nem jelenik meg a képen, akkor a driver elcsalja. AMD-nél elég gyakori volt az ilyen, mostanában nem nagyon futottam bele (inkább van effekt, csak hibás). Ha az adott funkció driverből felülvezérelhető, akkor gyorsan kiderül (bugok tömkelege, lezuhanó FPS), de ha nem (ott is csak látszik a kívánt beállítás), akkor lassulást/gyorsulást érdemes figyelni. Ha nem követed le mindezt egy játékban, rá sem jössz. A többség persze így tesz. :)

    Amúgy meg miért vesz erős VGA-t az, aki nem használja ki a képességeit? :F Aztán hányan jönnek ilyenek "CPU-limites" észrevételekkel. :DDD Most tolom újra pl. Rage-et. Minden beállítást maxra téve 40-50% a GPU-kihasználtság ("papíron" CPU-limit). Ha driverből kiváló minőséget, Edge-Detect AA-t, Supersampling-et (stb.) választok, sokkal jobb a képminőség, volt-nincs CPU-limit, és a játék még mindig 40+FPS-szel fut. Ennyit az AMD profiljairól. :DDD Állítsa csak maxra az ember, amit tud, vagy vegyen gyönge kártyát. ;]
    .

    Funkcionális analfabéták kíméljenek!

Új hozzászólás Aktív témák