Új hozzászólás Aktív témák

  • haly

    őstag

    Sziasztok!

    Megvettem az új kártyát, próbálgattam, adódott azonban 1-2 kérdés.
    Az első és picit aggasztó, az a proci és VGA kihasználtság kérdése.
    Na most BF3-ban teszteltem, 1680x1050-es felbontás, minden ultra, HBAO off, élsimítás nincs, és motion blur van kikapcsolva. Egy 64 fős szerveren a VGA kihasználtság leesik 80%-ra, ha a pályát átnézem keresztbe. i5 3570K 4.3GHz-en van hajtva. Az az igazság, hogy nem akarom elhinni, hogy egy ilyen proci kevés lenne ehhez a kártyához. Kérdés, szerintetek mi lehet itt a bibi? Miért nincs végig 99%-on a VGA?
    Power limitet kitoltam +20%-ra, hátha az lehet a baja, de nem. Próbálgattam feljebb venni a grafikát, de csak pár %-ot emelkedett a kihasználtság, de még úgy sem volt 99%. Van olyan emberke, kinek állítása szerint végig 99%-on megy, egy i5 760@4GHz társaságában. Várom a tippeket, hogy mit kéne csinálni.

    Másik kérdés az szerintem nem feltétlenül a kártyára irányul, de azért felteszem, hátha találkozott már valaki ilyennel. A bibi az, hogy mikor kikapcsolom a gépet (Windows 8), akkor nem kapcsolnak le a ledek a videokártyán. 2 led van rajta, a PCI-E csatlakozók felett. Ha azonban BIOS-ból kapcsolom ki a gépet, tehát a windowst nem töltöm be, csak biost, majd kikapcsolom, akkor kialszik az összes led a gépen. Ez tuti, hogy valami szoftveres baromság lesz. Még annyi érdekesség, hogy a Windows 8-at be tudom úgy kapcsolni, hogy a windows billentyűt megnyomom (billentyűzeten). Lehet, hogy valami készenléti állapotba rakja magát? Hogy lehet ez megoldani? Előre is kösz a válaszokat! :R

Új hozzászólás Aktív témák