Új hozzászólás Aktív témák

  • Roxbury

    őstag

    válasz X Factor #3526 üzenetére

    Pont ma teszteltem és nem hittem el. GTA 4 : EFLC, 3766MHz, 1055T.

    Ha 2000 környékére, vagy alá osztom vissza az NB/L3 sebességét , akkor FRAPS-al mérve a játékon belül ugyanazon az úton mérve, kb. ugyanolyan forgalomban sokszor beesik egy adott beállításon 40 alá. Ilyen 39-49 között ugrál az FPS.

    Az NB-t a jelen állás szerint 2690MHz-n tartva ezek az értékek teljesen másak. 50 alá nem esik be az FPS, és nagy átlagban mindig ilyen 58-64 között van az FPS.

    Azt hittem, hogy csak a beépített benchmark téved, mert ott is ~ +10 FPS-t hozott, csak az NB emelése, de nem. A játékban is mindenhol megvan ez a különbség.

    Nagyon sokat számít olyan játékokban, amik tényleg megizzasztják a processzorokat. Nekem legalábbis ez jön le a tesztjeimből.

    Egyébként észrevehetően sokkal ritkábban áll meg egy ezred másodpercre a kép. Szinte soha, míg 1900-2000-es NB-vel ez sokkal gyakoribb. Microlag, vagy hogy hívják.

    Ráadásul úgy, hogy 1920x1080-ban játszom. Kisebb felbontásokon szerintem még durvább különbségek jönnének ki.

    De igazából nem is nagyon lepődöm meg ezen, hiszen az összes PH teszt arról szól, hogy játékok alá elkél a klasszikus nagy L3 Cache.

    Tényleg így van, de iszonyat sokat számít az L3 sebessége is. Márpedig nálam a húzott L3/NB iszonyat megdobja a játékban nyújtott teljesítményt.

    Nem is csodálom, hogy az Intelek olyan jók amúgy a játékokban, hiszen ott magórajelen megy az L3.

    Bár így ~2700-as L3-as órajellel abszolút megy vagyok elégedve. De az elején nem kicsit lepődtem meg amúgy.

    Szóval én ennek az ellenkezőjét tudom alátámasztani.

    De Winrarban is óriásit (~450-500Kb/s) gyorsult csak az L3/NB emelésére a tömörítés.

    De persze a tesztekben is azt hangoztatják, hogy Winrar is az L3-ra érzékeny. Húzva, nagyon meglátszanak a különbségek.

    Szóval én azt mondom, hogy azoknál a programoknál és játékoknál , amik érzékenyek az L3-ra, ott igenis nagyon sokat számít a sebessége.

    GTA4, meg a Winrar ilyen, de említhetném a Battlefield 3-at is, főleg multiban, pedig ott totál VGA limites végig a dolog, akár 2.8-on, akár 3.8-on hajtom az X6-ot. Érdekes módon, ha az L3/NB-t emelem, akkor ott is hoz konkrétan nekem ~6-8 FPS-t.

    | Galaxy S23 256 GB | Watch5 Pro LTE |

Új hozzászólás Aktív témák