Új hozzászólás Aktív témák

  • #68216320

    törölt tag

    válasz Ganz-[HUN] #62215 üzenetére

    Nekem egy Asus K8V-X SE lapom van. Ha jol tudom, ugy mukodik a dolog, hogy az AGP/PCI a beallitott valos sebessegen mukodik. Azaz hivhatjuk AGP-lock neven, bar igazabol nincs ra szukseg, mivel az eszaki hid sajat orajel alatt hasznalja. Viszont az FSB emeles hatassal van a RAM es HyperTransport sebessegre. Azaz a beallitott DDR400 csak az eredeti 2:1 ram:fsb aranyra utal 200MHZ FSB-t alapul veve, ahogy a HyperTransport 800 is a 4:1 HT : FSB aranyt hivatott jelezni. Ergo FSB250-nel 500MHz-en fut a RAM, 1000MHz-en a HyperTransport.

    WinXP64: Anno en is probalkoztam vele, hat nagyon nem jott be. Nalam akkor nem sokkal de alacsonyabb eredmenyek szulettek, mint normal 32bit-et hasznalva. Engem a 4GB cimezheto ram limit vitt ra a probara. Vegul Win2k3 Server Enterprise lett a dologbol, mert az ugyan 32bites, de a memoria cimzest PAE hasznalataval kiterjeszti es max 32GB vagy 64GB (mar nem emlekszem) mennyiseget kepes hasznalni. Igy directx es egyeb huncutsag beallitasaval lett egy winxp-m >4GB ram hasznalattal.
    (Arra viszont emlekszem regrol, hogy pont ekkor rugtam ossze a port a hp ugyfelszolgalattal, mert egy multifunkcios nyomtato driverben le volt tiltva a server-hez hasznalat, holott ugyanaz a driver kell, mint xp-hez. Azt mondtak vegyek ceges szintu nyomtatot vagy valtsak vissza xp-re)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák