Új hozzászólás Aktív témák

• r0b3r

senior tag

Helló Urak!

Remélem nem haragszotok, ha ide írom, de más topicba nem igazán mozgok és itt tudom, hogy hozzáértő a csapat. :)

Adott egy maradék alkatrészekből összerakott konfig, amiben kíváncsiságból kipróbálnám a CrossFire-t, de eddig sajnos nem jártam sikerrel.

i5-3570k CPU, Asrock Z77 Extreme 4 alaplap, EVGA 750GQ tápegység, 2db Asus Radeon HD7790 1Gb VGA, 4x2Gb 1333MHz-es Low profile DDR3 RAM, Samsung 840 120Gb SSD és WD Green 1Tb HDD.

Frissen telepített Win7 64bit, lehetőség szerinti legfrissebb driverekkel. Két programmal teszteltem volna a kártyákat, de a következő kék halál képernyőt produkálják. Az első program a 3DMark az első teszten túljut, mikor indulna a következő, akkor fagy. A másik a GTA 5, betöltésnél nem jut tovább. Tisztában vagyok vele, hogy bottlenecker.com szerint ez a 2db VGA együtt is kevés a processzorhoz, de nem gondolom, hogy ez okozná a lefagyást. Mikor az AMD driverben lekapcsolom a CrossFire támogatást, akkor szépen fut a GTA és a 3DMark teszt is végig megy. Kártyákat cserélgettem, külön-külön mindkettő hibátlannak tűnik. A tippem a memória lenne, kevés is, lassú is és talán a CrossFire-hez már rendszer memóriából is többre van szükség. Ezt nem tudom. Ha ez lenne a hiba akkor mindenképp csak a bővítés a megoldás, vagy ideiglenesen, BIOS-ban lehet valamit finomítani a beállításokon? :B :F

Köszönöm! :)

Új hozzászólás Aktív témák