Új hozzászólás Aktív témák

  • DraXoN

    addikt

    válasz phosphate #75751 üzenetére

    Az adott 990X Gaming SLI alaplapom van, Red Devil Radeon 470 4GB társaságában, FX8320 CPU-val, sajnos az esetemben az utóbbi a gyenge láncszem, mert 4.3nál annak a cpunak vége van, de már ott is "nevetséges" 1.55V feszültséget kér, hogy stabil maradjon... 4.2őn még elég neki az 1.45 (ami mindig kicsit sok szerintem.. de azt még "megadom"..)

    a cpuhűtőm egy Thermalright Macho Rev A. ... jó nagy dög, van is vele gondom emiatt, hiába van egy relatív nagyobb Define R5 házam, a levegő beszorul a cpu és a hátsó kimeneti kivezető rész közé (ha a felső borítás rajta van).. A korábbi kisebb Coolermaster Hyper 212+ ventivel nem volt ilyen gond, így ezen erősebb hűtővel, még is hamarabb elmelegszik a vrm (már 4.1nél, IBT terhelés esetén 1,4re vissza-visszaugrik).
    Megoldani úgy tudom, hogy vagy a telejéből kivettem a leghátsó takarót, vagy egy extra ventilátort szúrtam be a cpuhűtő "alá" a vga felett a chipset északi bordáján át... sajnos nincs képem, hogy fért be, de úgy "végigmegy" egy huzat és az "tetszik neki"... lehetne jobb a vrm borda, de az csak egy designos alumínium darab (bár egyes új alaplapokon levőknél még mindig jobb).

    The human head cannot turn 360 degrees... || Ryzen 7 5700X; RX580 8G; 64GB; 2TB + 240GB + 2TB || Samsung Galaxy Z Flip 5

Új hozzászólás Aktív témák