Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz S_x96x_S #2320 üzenetére

    Én azt olvastam, például pont a Google féle quantum supremacy bejelentésről, hogy azért ezek jelenleg még felhasználhatóság szempontjából nem olyanok, mint az all-purpose versatile cpu, hanem sokkal inkább, mint egy fixfunkciós asic, alja egy meghatározott feladatot lényegesen gyorsabban hajt végre, mint a CPU.
    A quantum chip meg azt az párféle számítást még elképzelhetetlenül gyorsabban.

    Nem.vagyok szakértő, laikusként mondom, tévedhetek is.

    Mindenesetre ha oda 5 éven belül eljutunk, hogy fixfunkciós egységekként használhatók lesznek quantum egységek az az Intel CPU+gpu+fpga+asic+foveros+emib terveibe pont beleillik.

    Nyilván persze ez csak bizonyos műveletek felgyorsulását jelentené.

    Jim Keller viszont ponthogy nem hisz a quantum számításban. Elnondása szerint amikor algoritmust írsz, vagy épp neuron hálót tanítasz be, azt várod, hogy ugyanazokra az inputokra ugyanaz az output történjen. A quantum számításban elmondása alapján ez nem mindig van így, lehetnek véletlenek.
    (Najó, persze a memóriánál is erre találták ki az ECC-t. Tehát lehet azt csinálni, hogy egy quantum számító egység nem 1, hanem 3, vagy 5)

    Az amd együtt tud most is működni pl a xilinxszel. Szerintem nem kérdés, hogy tudna-e CPU-t szállítani valakinek a saját quantum számító egységeihez.

    HA az amdnek nincs quantum technolófiája, akkot ebben az időtávban az is érdekes kérdés, hogy.vajon akinek van quantum számító egysége, tudna-e magának cput készíteni riscv alapon, ha szükséges.

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák