Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wovbagger
tag
Szia Bog,
emlékeim szerint az alapmodell jóval nehezebb, mint 20 gramm. Vagy itt:
"Az akkumulátor 450 mAh-s, ami elég nagynak számít, a termék tömege pedig XX gramm, ez szíj nélkül értendő."
az XX nem rómaiul van? -
Wajk
addikt
grat, hogy a fizetési lehetőség kúszik az alsóbb szegmensekbe még jelen állapotban is, egy Curve kártyát mindenki tud regisztrálni, ha nagyon akar.
iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB
-
Montanaxy
aktív tag
Közel 2 éve használok egy Amazfit GTR2-e-t. Nekem klasszikus óra többé nem is kell.
-
vlevi
nagyúr
Régóta nézegettem az Amazfit órákat, de olyan gyorsan jönnek ki a következő változatok, hogy alig bírom követni.
Gtr3, gtr3pro, gtr4, cheetah, balance, fogalmam sincs, melyiket válasszam. -
nagyúr
Kimondottan tetszetős. Családba éppen most került 2 Amazifit (Zepp). Ami feltűnt, hogy a telós szoftver sajnos sok helyen kínai. Illetve engem még zavar, hogy kínai cégnek adjam meg az adataim.
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
janeszgol
félisten
Honapokon at nezegettem az Amazfit GTS 4 Minit, de inkabb vettem egy GW4 LTE-t.
-
veterán
Köszönöm a tesztet, és a KH-s pontosítást is (másik topikban volt ezzel bizonytalanság, de most már egyértelmű a támogatás).
@janeszgol: azt jól tetted, a GTS4 Mini egy hulladék egy szimpla GTS-hez képest, szvsz.
[ Szerkesztve ]
-
IQfályter
tag
Waooo 1500 nites pontszerű max fénysűrűséggel rendelkezik!
-
IQfályter
tag
Ahogy olvasom partnerségi megállapodás van az Amazfit és a Mastercard között de, hogy ez konkrétan mit jelent fogalmam sincs. Nekem Mastercard- om van de MBH-s vagyok.
-
Toru
csendes tag
A menüt az óra beállításaiban át lehet állítani listás nézetre
-
A hugi vett most magának. Nekem nem éri át a csuklóm, vagyis átéri de már nem tudom becsatolni. Az női óra, vagy gyerek.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.]
-
batai15
félisten
gtr3 pro tulajként nagyon haragszom a cégre hogy nem jön ki rá ujabb os... vedd meg az újabb modelt.. vicc.
-
bajnokpityu
félisten
Az nem valami nagy fegyverteny hogy olyan pontos mint a gw4. A gw4 nálam simán 10%ot hibázott futás közben. Távolságban, és így sebessegben is. Ez több mint ami belefer sporteszkoznel. Hónapokon át szar volt. A saját topicjaban ott vannak a képek a logrol...
Eladtam a picsba. Garmin 245 255 sport készülékeket több kategóriával jobb.Nem sok értelme van innentől ezeknek a teszteknek...
[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
Szia!
A DX160-at esetleg kölcsön kerhetem majd kis időre, amikor alkalmas (ha megvan még)? Folyamatosan eszemben, de már csak akkor venném meg, ha egyértelműen hallanám az előrelépést.
Köszi
Zoli
-
scyllarus
veterán
Egyetlen helyen sem találtam kínai szöveget a Zeppben, pedig alaposan végigtúrtam már a másfél év alatt. Mondjuk, nekem az IOS-es verzió van.
"Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar
-
vilmose33
őstag
Köszönöm a tesztet. Tetszik, főleg az üzemidő.
A jövő most van
-
Voloka
tag
"....kontextuális..." ó ba+ !
Ezt a "műveltséget"! Már magyarul sem megy az írás... -
gusthy
veterán
@Bog
Két dolog:
1, Működik a Zepp Life-fal is
2, Ami a DnD-t illeti: észreveszi, ha alszol és átkapcsol alvó módba, amikor még az időt is naaaaaaaaagy számokkal írja ki, ha félálomban ránézel, sokkal könnyebb leolvasni Úgyhogy nem tiszta, hogy miért kézzel kapcsolod a DND-t?[ Szerkesztve ]
-
7Heads Drago
veterán
Jómagam is nézegetem NFC-s órákat, de túlárazottak. Csak ezért nekem nem éri meg egy óra se. Sajnos a jelenlegi bankom nem támogatja az Google Wallet-et ezért beszereztem egy Curve-t. Nem értem miért olyan nehéz fizetni a teloval, az óra helyett? GW-vel fizetni már tényleg tényleg könnyű. RaiPay nekem nem volt nagy élmény.
Ezt mos annak írom akinek a sport funkciók semmit se jelentenek. Csak ez miatt én nem vennék ilyen drága órát.Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
Parallaxis
addikt
Az enyém megy vissza a boltba..
Pozitívum:
- könnyű, kényelmes (nagyon könnyű, szinte észrevehetetlen a viselése) és szép (nekem tetszik a kialakítása).
- Rendkívül sok adatot rögzít (kb. Garmin szint), de a negatívumoknál leírt dolgok miatt ezekben az adatokban nem lehet bízni.
- Nagyon gyorsan pozícionál, ha edzést indítunk (kb. kétszer gyorsabban, mint a Samsung)
- A GPS rögzítése pontos, mind az útvonal, mind a magasság.Negatívum:
- A mérései kb. hasraütésszerűek.
- Alvás monitorozásnál fél éjszaka ébren vagyok és az íróasztalnál dolgozom, szerinte meg épp REM fázisban voltam és egyszer sem ébredtem fel az éjszaka (két hét alatt egyszer sem találta el, hogy mennyiszer voltam ébren, mikor aludtam el, egyedül az ébredési időt tudta jól rögzíteni).
- Lépésszámlálást simán a karlendítésből saccol, így rohadt pontatlan. Bevásárlásnál kocsit tolva szerinte egyetlen lépést sem tettem, míg a másik kezemen lévő GW6 Classic 1334 lépést rögzített ugyanezen idő alatt (nap végén rendre ezres nagyságrendű különbség volt a Samsunghoz képest).
- Pulzusmérés meg annyira pontos, hogy az asztalon beriasztott, hogy 45 alá esett a pulzusom, mivel 34-es pulzust mért a faasztalnak
- A vásárláshoz PIN kódot kell rögzíteni, ami alap, viszont az nem alap, hogy az óra random lezárja magát és folyton be kell írni a PIN-t ha használni akarom (egy idő után elengedtem az érintéses vásárlást, csak, hogy ne kelljen mindig ezzel vacakolni). Ez ugyanaz a hiba lehet, mint a pulzusmérésnél, hogy a viselésérzékelés még nem tökéletes és néha fals eredményt kap.
- A Zepp-ben és az órán is katasztrófális a magyar fordítás, sok helyen találtam angol szöveget, sőt egyszer kínaiba is belefutottam
- Külsős óraszámlapok feltöltése bár nem lehetetlen, de eléggé körülményes (készítés a Facemaker-rel könnyedén megy).
- A 14 napos üzemidő nagyjából úgy jöhet össze, ha nincs aktiválva egyetlen szenzor figyelése sem. Nálam 10 nap alatt merült le úgy, hogy ezen idő alatt volt három séta (kutyasétáltatás ) rögzítve.
- A testösszetétel mérés jó hívószó, de azt nem reklámozzák, hogy ezt csak a felsőtestre vetítve méri, nem az egész testre, így kb. semmire nem jó (a Samsung egész testre mér).---
Szerintem ezen az áron a Huawei GT 4 sokkal jobb vétel.
A tudása kevesebb, de amit tud, azt aránylag pontosan és megbízhatóan tudja.
A Balance-nál olyan érzésem volt, mintha lelkes egyetemisták hétvégente hobbiból fejlesztették volna. Rengeteg jó ötlet van benne, de az egész összecsapott és félkész benyomást nyújt (ez igaz az UI kinézetére, a nyelvezetre, fordításra és pontosságra).
Nagyon sajnálom, mert a legkényelmesebb óra amit eddig teszteltem, de így nem sok értelme van megtartani. -
gusthy
veterán
válasz Parallaxis #27 üzenetére
Hát ez fura.
Nyilván nem kétlem, hogy ezeket tapasztaltad, de nekem ezek közül egyik jelenség se merült fel (az érintéses fizetést nem tudom, nem próbáltam csak egyszer).
Masszív és intenzív, heti 4x1 óra futás mellett 9 napot tud stabilan az óra, nagyon sok alkalom után is. Minden szenzor be van rajta kapcsolva.
A lépésszámlálást nem karlendítésből számolja, direkt próbáltam. A pulzusnál az értékek kb ugyanabban a tartományban mozognak, mint amit a strap mér, csak nyilván lassabban reagál, de ez minden csuklós eszközre igaz. Kivétel nélkül detektálta, ha le/felvettem. Az alvásomat is tök pontosan detektálta, még az elalvás előtti olvasásomat se számolta bele.
A Zepp-ben mutassa már meg valaki a kínai szöveget (Tény, hogy angolul használom, de kínait nem találtam benne.) -
scyllarus
veterán
Na, a Huawei, pont az jellemzően 0 lépést mér bevásárlókocsival. Nekem Amazfitem van, (még) nem Balance, az jól működik.
Ott valami egyedi probléma lesz."Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar
-
scyllarus
veterán
Nincs tetoválás ott, ahol hordod? Az szokott még bezavarni.
"Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar
-
janeszgol
félisten
Nekem az jött le a cikkből, hogy sok mindent tud, de jól semmit. Ennyiért van GW5 is.
Ha meg a 2 hetes üzemidő kell, ott vannak 20-40 ezerért a többi vacak.[ Szerkesztve ]
-
Narxis
nagyúr
"- A mérései kb. hasraütésszerűek.
- Alvás monitorozásnál fél éjszaka ébren vagyok és az íróasztalnál dolgozom, szerinte meg épp REM fázisban voltam és egyszer sem ébredtem fel az éjszaka (két hét alatt egyszer sem találta el, hogy mennyiszer voltam ébren, mikor aludtam el, egyedül az ébredési időt tudta jól rögzíteni).
- Lépésszámlálást simán a karlendítésből saccol, így rohadt pontatlan. Bevásárlásnál kocsit tolva szerinte egyetlen lépést sem tettem, míg a másik kezemen lévő GW6 Classic 1334 lépést rögzített ugyanezen idő alatt (nap végén rendre ezres nagyságrendű különbség volt a Samsunghoz képest)."
Sajnos ugyanezeket tapasztaltam az Amazfit GTS 4 mini-nél. Szerintem csak sokat akar a szarka de nem bírja a farka. Mindent beleraknak, csillog-villog de nincs igazán kifejlesztve precízen semmi se."As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Parallaxis
addikt
-
joskakiss
csendes tag
Nekem KH Mastercarddal frankón működik. A textil szijjas változatot használom mar 2 hónapja. Nagyon kényelmes. A pulzus mérés tényleg lomha, előtte Stratoson volt, az még lustabb volt ...
-
Parallaxis
addikt
egyik jelenség se merült fel (az érintéses fizetést nem tudom, nem próbáltam csak egyszer).
Nem kell a fizetés hozzá. Elég, ha bekapcsolod a PIN kódot, hogy lezárjon az óra, ha nem viseled.. Onnantól tök random lezárja magát és fel kell oldani, ha valamit meg akarsz nézni.
Masszív és intenzív, heti 4x1 óra futás mellett 9 napot tud stabilan az óra, nagyon sok alkalom után is. Minden szenzor be van rajta kapcsolva.
Akkor ugyanaz mint nálam.
Én 3x1-1,5 órás sétát rögzítettem és úgy bírt 10 napot.
A GT4 ugyanilyen használattal túllépte a gyárilag megadott 14 napot (napi 6%-os átlagos merüléssel a 16. napon töltöttem fel úgy, hogy még volt benne 4% )A lépésszámlálást nem karlendítésből számolja, direkt próbáltam.
Szorítsd a kezed a melkasodhoz és menjél.. 0 lépést fog rögzíteni.
Nálam az elég volt hozzá, hogy a bevásárló kocsit toltam és nem mozgott a kezem. Semmit nem mért a lépésekből.A pulzust nem tudtam mihez viszonyítani, mert nincs pántom, a másik kézen hordott óra meg nem lehet ilyen téren referencia. Viszont az tuti, hogy a faasztalnak nincs pulzusa, innentől kezdve meg eléggé kétkedem a pontosságában. (Komolyabb összevetést pánttal a Cheetah Pro-ról találtam csak és nem volt túl jó az eredmény.)
Az alvásomat is tök pontosan detektálta,
Nálam 16 nap alatt egyszer sem volt képes jól detektálni.
Volt, hogy szerinte végigaludtam ébredés nélkül az éjszakát úgy, hogy 4-szer voltam fent, amiből egyszer majd fél órát a gép előtt ültem. Ilyen szintű bakit egyetlen óra sem mutatott még. A Huawei hajlamos a nap közbeni szundikat nagyvonalúan figyelmen kívül hagyni, de az éjszakai alvások rögzítése teljesen pontos (persze az alvásfázisok észlelése mindegyiknél kb. 80%-ban pontosak, de az ébrenlét észlelése az Amzafit kivételével mindegyik óránál gond nélkül ment).A Zepp-ben mutassa már meg valaki a kínai szöveget
Nem tudom, mert nincs már nálam az óra, de valamelyik kiértékelésnél volt félig angol, félig kínai a szöveg (holott magyarra volt állítva).
---
Mivel tetszik az óra, először azt gondoltam, hogy kifogtam egy hibás példányt és több fórumra írtam... A legtöbb helyen megkaptam, hogy engedjem el ezt, mert az Amzfit ennyire képes. Használjam csak sportra, abban jó, a többi funkciót meg kapcsoljam ki, mert csak dísznek van.. Ez után álltam el a vásárlástól...
[ Szerkesztve ]
-
scyllarus
veterán
válasz Parallaxis #33 üzenetére
Honor Magic Watch 1-2 mind azt csinálta (akkor még egy cég voltak teljesen, konkrétan ugyanaz volt a firmware, mint a GT-GT2-é). Az Amazfitem jól mér.
Utána leszálltam a Huawei vonalról, mert autóban nem lehetett használni."Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar
-
Mennyire erős a rezgés?
Szeretem ha csak rezeg a csuklómon a karkötő, per pillanat egy Xiaomi Smart Band 8 van a csuklómon, előtte Mi Band 4, Mi Band 6 és megszoktam, hogy a rezgésre ébredek.Houhi-Gassen (放屁合戦) harcos. Sziasztok! Sanyi meghalt puszi!!!
-
gusthy
veterán
válasz Parallaxis #36 üzenetére
Be van kapcsolva a lezárás, le is zár, kéri a PIN-t, ha leveszem. Máskor meg sose.
Bevásárlókocsival is kiválólag meg szokta számolni a lépéseimet. Ja, a napközbeni szunyókálást is mindig észreveszi. Meg a faasztalt se szokta mérni.
Jó, értem én, hogy a 9 nap nem 2 hét, de nekem abszolút a tolerálható tartományban van.
Nem tudom, hogy mitől ennyire mások a tapasztalataid, firmware verzió, vagy akármi, mindenesetre én mielőtt hosszan elkezdtem használni, összevetettem a Fitbit Sense-mmel, a legtöbb esetben vagy kb. ugyanazt mérte, vagy az Amazfit volt a pontosabb. Na mindegy. -
Tasso
friss újonc
Szia Bog !
Boldog karácsonyt!
Hol tudom megvenni ezt a jubileumi kiadást? -
vlevi
nagyúr
válasz Parallaxis #36 üzenetére
"Használjam csak sportra, abban jó"
Mondjuk ezt így nem értem.
Ha ennyire megbízhatatlan pl. a pulzus mérése, akkor hogyan tudnám sportra használni??? -
Zé.
tag
Köszönöm a hasznos tapasztalatokat! Én csak egészség-
ügyi, folyamatos pulzusmérést, ill. Pitvar fiblirrációt jelző
funkciót tartom fontosnak. Okos óra nem kell. Az első generáció mindenben gyermekbetegségekkel van tele.
No de ennél már BioTracker™ 5.0 biometrikus szenzorcsoport áll rendelkezésre, amely számos dolgot mér a 8+2 érzékelője segítségével. Nem gondoltam volna,
hogy mégis ilyen megbízhatattlan... Eddig a WIWE készüléket használtam, de ez nem tud folyamatosan mérni, csak egy perces intervallumokban. A régi Garmin vivomove HR hibrid karórámat akarnám egy modernebb, de egy megbizható, és magyar myelvű csak fitnessz kategóriásra lecserélni. Ezek után megvárom a Samsung Fit 3-t, a telóm is ez a márka.
Más az elmélet, - és más a gyakorlat!... -
gusthy
veterán
válasz janeszgol #42 üzenetére
Nem mértem meg pontosan, hogy mekkora a késleltetés a pulzusmérésben, de valójában minden olyan pulzusmérő, ami a csuklón mér optikai szenzorral, késik. Szerintem az 1-2 perc túlzás, de igazából a 30mp is lehet zavaró, ha pulzustartományban edzel, ha meg nem, akkor úgyis csak tájékoztató jellege van és nincs nagy relevanciája a késésnek. Ennek az órának egy kellemes tulajdonsága, hogy kezeli a bluetooth pántokat, vettem is mellé egyet kemény tíz rugóért, ami bőven elég a futáshoz.
(A korábbi fitbitem nem tudott ilyent.) És a futó feature-jai meg elég jók, úgyhogy szerintem ez így teljesen működőképes.
(Igazából lehet, hogy egy 300.000 ft-os Garmin lényegesen pontosabb, mint ez, de nyilván semmi értelme egy olyannal összehasonlítani. A hasonló kategóriájúak meg nem sokkal jobbak, csodák nincsenek: a fizika az fizika. Amúgy azoknak a mérési pontossága kb. 97% körül van, ami még mindig iszonyú pontatlan egy pánthoz képest: a pántok 99% fölött vannak. HIIT-hez, intervallumozáshoz ez való.) -
veterán
válasz Parallaxis #48 üzenetére
Engedd el, az alváskövetés ezekben saccra megy, ebben egészen biztos vagyok. Amikor tavaly novemberben megvettem a GTR3-at, 1 hétig párhuzamosan aludtam vele és a Fitbit Charge 3-assal, amit addig viseltem. KÖZE NINCS a valósághoz a GTR-nek, és azóta sem javították. Az egyetlen érdemi adat az éjszakai pulzus, a többi egy vicc. Szerintem a legnagyobb baj az, hogy nincs benne folyamatos pulzusmérés, naná, hogy nem rögzíti a rövid megébredéseket (a példád szerint a hosszabbakat se). Volt, hogy a szekrényen hagytam éjjel, az se tűnt fel neki, rendesen rajzolta a görbéket. Egyébként amikor indítja az ember a ZEPP-et, és szinkronizál egyet a telefonnal, akkor is látszik, hogy változik az addig megjelenített alvás elemzés. Kérdés, hogy amúgy addig mégis milyen adatokkal dolgozott, mit jelenített meg az applikáció, amikor a telefon repülőmódban volt? Vicc az egész. Amiben jó, az az, hogy az értesítésekben atom megbízható, és az üzemidő parádés, illetve a külcsín és a kijelző is parádés. Éééééés, ennyi.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó szép állapotú Apple Watch S8 45mm GPS Starlight szin 100% Akksi
- Apple Watch SE 2 44mm - 2024 gyártás, 100%, Apple garancia, ezüst, doboz
- Eladó szép állapotú Apple Watch S8 41mm Wifi Starlight színű
- Eladó szép állapotu Apple Watch S7 45mm CELLULAR Starlight
- Apple Watch SE 2022 44mm Hibátlan/2025.11.10.Apple Gar./Akku 100%/p3927
- Suunto 9 Peak
- ELADÓ: Apple Watch Ultra 2 49mm Titanium tok Navy Ocean pánt, még több mint 2 év TELEKOM jótállás!!
- 2 db HIBÁS - Apple watch Series 6: 1db LTE / Cellular Blue + 1db GPS Blue
- Samsung Galaxy Watch 6 Classic, 47mm, garanciális
- Eredeti Apple Watch USB A mágneses töltőt ( MX2E2ZM/A ) keresek!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest