Új hozzászólás Aktív témák

  • Fotonhámozó

    senior tag

    válasz bandhajon@ #55166 üzenetére

    Ha fénypászmákra gondolsz, akkor ahhoz valamilyen lebegő anyagnak kell a levegőben lennie. Ez lehet por, füst, pára, köd stb. Lényeg, hogy a fénysugarat valaminek ki kell takarnia, hogy a pászmák jól látszódjanak. Ennek szezonja van most, a holnap és holnapután reggelre jelzett párában, ködben jó esély lesz az ilyen fajta képek készítésére.

    Photoshopban is meg lehet oldani, többféle technika létezik rá, de...

    Ha csillagos napra gondolsz, annak mértéke és a csillag ágainak száma függ az objektívtől, rekeszbeállítástól. Szűk(ebb) rekesszel a pontszerű fényforrás fénye csillagot fog rajzolni (de csak a pontszerű fényforrásé), minél jobban szűkíted, annál hangsúlyosabbak lesznek a csillagágak. Az ágak száma az obi lamelláinak számától függ, páros lamellájú obi a lamellák számával azonos ágat, a páratlan a lamellák számának dupláját fogja rajzolni (valójában a páros számú lamellás obi is dupla annyi ágat rajzol, de ezek fedik egymást). FF gép ultranagylátó obival már f/10 körül csillagoz.

    Ezt is meg lehet PS segítségével valósítani több módszerrel is, már ha valaki kényszert érez rá, szerintem elég könnyen giccsessé lehet vele változtatni a képet (PS trükk nélkül, csak rekeszeléssel is). Az arany órában a nap narancsos fényei kedvezőek a csillagozáshoz.

    [ Szerkesztve ]

    A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.

Új hozzászólás Aktív témák