- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
huskydog17
addikt
Elméletileg ügyfelekkel kell telefonáljak, de ezt konkrétan nem mondta, csak annyit említettek, hogy irodai munka.
Miért annyira veszélyes az ügynök munka?Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
PazsitZ
addikt
válasz huskydog17 #851 üzenetére
Veszélyesnek nem veszélyes, csak szvsz nem való mindenkinek.
- http://pazsitz.hu -
-
bambano
titán
A hr-es egy sablon adatlapot tölt ki minden jelentkezőről, amire interjú közben mágikus jeleket karmol, amit később kifejt. Van külön rubrika az öltözetnek, ahol külön megjegyzik, hogy a ruházatod, megjelenésed milyen volt.
Nyugodtan gondold marhaságnak, ettől a tény még tény marad: ha nem megfelelő az öltözeted, könnyebben maradsz le a melóról.
Ja, farmerhez csak az ízlés terén kihívásokkal küzdők vesznek fel zakót Nekem korábbi melóhelyemen mondta a főnök, hogy igen, örülnek annak, hogy az elbeszélgetésre kulturáltan felöltözve jelentem meg (sötét öltöny, nyakkendő, rendes cipő, egy flancosabb temetésre is befértem volna...), de a melóban egyébként más elvárások vannak. Hiába más az elvárás, a felvételire nem volt lazulás engedélyezve.
de mindenki a saját szerencséjének a pogácsa...
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
Jellemzően a hr-esnek kell kiöltözni, mivel ő van abban a helyzetben, hogy nem tudja felmérni a jelölt szakmai szintjét, tehát őt kell elkápráztatni "értelmetlen" mellékkörülményekkel. A jobb fönöknek meg mindegy. De mire a jobb főnök elé kerülsz...
-
doc
nagyúr
jellemzoen szakmai interjukon voltam, szoval nem az dontott hogy milyen ruha van rajtam
ha azert nem kapnek meg egy olyan munkat, amire szakmailag tokeletesen alkalmas vagyok, mert valaki akinek fingja sincs a szakmarol azt mondja hogy nem tetszik neki a nadragom, na olyan helyen nem is lennek hajlando dolgozni -
YoungOld
tag
válasz huskydog17 #851 üzenetére
Szia!
2-3 hónapja én is elmentem erre az "interjúra". Ugyanígy Pécs, ING, nőci. Előtte iwiw-en már megsasoltam az interjúztató nőt, átnéztem, hol és hogyan hirdet és mióta, szóval előre sejtettem (90%-ra), hogy ügynöki meló, így para nélkül mentem, puszta kíváncsiságból, de tudván, hogy nem fogom elvállalni. Tényleg semmit nem kérdezett rólam, az önéletrajzot se olvasta el, de ecsetelte, hogy milyen pöpec dolog pénzügyi értékesítőnek lenni. Hiszen csak az ismerőseimet kell felhívnom, stb. 4x200 ezret kapok kézhez, ezt garantálják, meg így %-ok, meg úgy bónuszok, meg ilyen szintek, aztán a következő szintre léphetek, stb. Folyamatosan átírta a számokat és százalékokat, hogy már majdnem átlyukadt a papír, csak hogy nyomatékosítsa a dolgokat. A lényeg: parasztvakítás ezerrel, ráadásul nem is alkalmaztak volna, hanem vállalkozói megbízással ment volna, és még csak nem is az ING-hez kerültem volna, hanem valami al/leány mittomén milyen cégükhöz. Legjobb tudomásom szerint (!!!) rendes munkára nem keres az ING Pécsen. Erős a gyanúm, hogy te is ebbe futottál bele. Ha nem létszükséglet neked ez a "meló", akkor azt javaslom, felejtsd el.
Mellesleg az olyan állás, amire hónapok óta (esetleg már 1-2 éve) keresnek embert (embereket), és nem profi oldalon hirdetnek, az szinte tuti, hogy ügynöki meló. És ez még csak nem is állás. Ez a szó el se hangzott. Mondom, hogy nem vok vállalkozó. Ó, sebaj, valaki a családból is jó lesz. No comment...Nincs aláírásom. Majd kitalálok valamit. Nem kell elsietni...
-
g@bo
nagyúr
vehetsz te fel csilivili armani öltönyt is, ha a sok féreg a fizetési igényed alapján dönt, mellesleg, számít valamit a szaktudás is...
ismerős kell, mellé jó fellépés, és határozottság ( +fél kiló önbizalom ), és akkor nincs 8 körös interjú, egy alja állásra.
én poénból, tét nélkül elmentem pár interjúra. pénz, pénz, pénz. mindenhol ezen ment az izzadás. bevágtam az ajtót, viszlát.
tanuljatok nyelvet, és meneküljetek nyugatabbra.... kanada egész jó hely.
-
MeTaL
tag
sziasztok.
nekem is lesz jövőhéten vmikor interjúm, pályakezdőként keresek IT állást. szerintetek elég ha sötét farmerhez felveszek egy szép nyári inget? vagy öltözzek ki? Egyébként arról tudtok némi infót mondani hogy mit néznek a HR-esek válaszoknál? Voltam már kb. 2-3 interjún, és eddig még nem tudtam leszűrni hogy milyen válaszokat "várnak" a munkavállalótól... valami infót tudtok mondani? köszi.
-
YoungOld
tag
Szerintem ennél a ruházatnál elegánsabbat kell választanod (de ez vita tárgya). A válaszokkal nem igazán tudsz előre készülni, mert ez attól függ, hogy milyen embert várnak az adott pozícióba. Ugyanarra a kérdésre tehát lehet, hogy egyik cégnél A a válasz, a másiknál B. Például lehet, hogy egyik cégnél elvárás a merev szabálykövetéses személyiség, a másiknál meg a kezdeményezőkészséget és a szabályoktól való rugalmasságot várják. Ha olyat válaszolsz, amit azért mondasz, mert tudod, hogy ezt várják, de mégsem őszinte, akkor később megeshet a meló során, hogy kellemetlenséget fog szülni. Mivel nem tudod, hogy mit várnak, ezért a legjobb megoldás, hogy ha tényleg őszinte vagy a személyiségedet illető kérdésekben. Szerintem...
Nincs aláírásom. Majd kitalálok valamit. Nem kell elsietni...
-
Drizzt
nagyúr
Nahát, egyik helyről öt nap után visszajeleztek, másikról pedig rákövetkező munkanap. Fejlődés erősen.
I am having fun staying poor.
-
gábbor
tag
válasz YoungOld #859 üzenetére
Nem kell elegáns, több százezres ruci, főleg IT területen! Aki ezt mondja, az tapasztalatlan tini, álmodozó lúzer. Ha a tesztet 100%-ra csinálod meg, mindenben otthon vagy, látják rajtad, hogy nem agy tugyimugyi, angol/német tökéletes, akkor akár lehetsz egy alsógatyában, akkor is feltesznek.
-
Mawyx
őstag
Írásban jeleznek vissza általában vagy telefonon?
Önéletrajzra írásban reagálnak, ha már volt egy interjú, akkor meg telefonon szólnak vissza?Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)
-
Drizzt
nagyúr
Eddig mindig telefonon jeleztek vissza, néha rejtett számmal, ami nem túl örömteli, ha az a telefon kelt, s még nem vagy annyira éber, hogy egyáltalán rájöjjél ki hívott.
Ma voltam interjún, cég vezérigazgató elég rendesen tudta küldeni a kérdéseket.
I am having fun staying poor.
-
attiati
veterán
Közalkalmazottaknál (köztisztviselőknél) nem tudjátok mennyi a (diplomás) alapilletmény?
A törvényben mindenhol csak szorzók, és %-ok vannak, de nem tudom mit szorozzak
-
attiati
veterán
-
smitiné
csendes tag
Sziasztok!
Én is aktív álláskereső vagyok. Már egy rakat helyre beadtam a jelentkezésemet. Visszajelzések terén nagyon vegyes a tapasztalatom. Volt olyan, ahonnan már másnap hívtak interjúra, és olyan is ahonnan még egy levél sem jött, amiben elutasítanak.
" a halálos ágyamon az infúziómba, ne töltsetek csak pálinkát! "
-
runner 125
nagyúr
Szeva all!
S.O.S -be; milyen egy jó önéletrajz?
Felvételizek hétfőtől, s most tudtam meg h azt is le kell adni, szal az este folyamán jó volna írnom egyet..
Soha nem írtam, légyszi' aki tud segítségen, akár vázlatpontokba szedve, h épüljön fel, estébé.
Nagyon köszönöm előre is!
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Manitou
veterán
válasz runner 125 #871 üzenetére
Tömör, lényegre törő. Nem szerencsés sok oldalas litániát írni.
szül név, év , hely
lakcím
elérhetőség
iskolai végzettségek
esetleg munkatapasztalat, eddigi munkahelyek, ha voltEzek mindenképpen legyenek benne. Ja meg egy igazolványképszerű valami.
[ Szerkesztve ]
-
smitiné
csendes tag
És nem árt, ha írsz egy motivációs levelet is.
" a halálos ágyamon az infúziómba, ne töltsetek csak pálinkát! "
-
bambano
titán
Az eu-nak van szabvány önéletrajz űrlapja, keresd meg azt. Egyébként max. 2 oldal.
Sajnos a motivációs levelet elvárják, pedig annak mákszem értelme sincs.Más: a tutyimutyit ty-vel írják...
-
Drizzt
nagyúr
-
bambano
titán
A movitációs levél kimondott célja, csak nem ilyen szavakkal megfogalmazva, hogy mélyen benyalsz a vállalatnak, hogy meinnyire szeretnél ott dolgozni. A valódi célja pedig az, hogy eligazítsa a levélbontogató kisasszonyokat, hogy melyik állásra jelentkeztél.
Egy valódi hr szakembernek ilyenre nincs szüksége.
-
attiati
veterán
A lófüttyöt, tévedésben vagytok.
A motívációs levél célja, hogy a száraz önéletrajz előtt/után meggyőzd az olvasót egy hülye levél alapján, hogy téged akar, és nem mást. Egyszerre kell neki tömörnek, saját szavakkal fogalmazottnak, udvariasnak, és lényegretörőnek lenni. Az egyik legnehezebb műfaj.
Olyan kérdésekre kell neki válaszolni, hogy miért pont téged, mivel indoklod, hogy pont téged, mi motívál, miért pont oda akarsz, és megint miért pont te vagy a megfelelő. Ha túlprodukálod magad ("én vagyok a legmegfelelőbb" "tökéletesen csináltam"...), az a baj, ha túl sok mindent írsz feltételes, nyuszi ("szeretnék", "lehetőleg"....) módban az a baj
Gyakorlatilag 3 év aktív álláskereséssel töltött idő után sztem egy a lényeg. Ne legyen hiba a mot. levélben, CV-ben, rajtunk ne múljon. És onnantól ha minket akarnak (pont megfelelünk a szakmai elvárásoknak, és valamifajta szimpátia is van ezalapján a két nyamvadt papírfecni alapján), akkor azonnal keresni fognak. Szabadságolás jöhet még közbe, főnök, HR-es, stb. pont szabin van.
A valódi HR szakember épphogy ezekben lubickol, álláskeresőként is már rengeteg dolgot képes lennék leszűrni egy cv formátumából, és szóhasználatból.
Levélbontogatók meg nincsenek az e-mail korában, csak a közszolgák állásaihoz kérnek papíralapon mindent.[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
Köszi mindenkinek, megoldottam.
..most már csak vegyenek fel."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
attiati
veterán
válasz runner 125 #879 üzenetére
1-ből egyet, ráadásul elsőből elsőt behúzni profi dolog lenne
-
MUŁĐER
addikt
Ha emailben jelentkeztek egy állásra az email szövege a motivációs levél és az önéletrajzokat csatoljátok? Vagy csatoljátok a motivációst is?
Robotika törvényei: 3. A robot megvédi magát halálos fegyverzettel, mert egy robot rohadt drága.
-
sghc_toma
senior tag
udv!
oneletrajzzal kapcsolatban lenne par kerdesem:
- be nem fejezett sulit (szakvaltas miatt) beirjam?
- ha fogalmam sincs (sehol sem talaltam meg), mi egy szak (programtervezo informatikus, illetve informatikus vegyesz) neve angolul, akkor csak ugy nagyjabol forditsam leelore is kosz a valaszokat!
in asm we trust
-
bambano
titán
válasz sghc_toma #883 üzenetére
Két dolgot fontolj meg:
- ha releváns lehet az elhagyott szak is, akkor igen
- na nem írod be, lyuk (időfolytonossági hiány ) támadhat az önéletrajzodban és akkor arra rákérdeznek. egyébként is érdemes felkészülni valami hihető hazugsággal a szakváltás témakörben.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
lazlo8
tag
erste bankban (központ) dolgozik vki?
-
GrandeP
addikt
Üdv!
Mikor szabad szerintetek felhívni egy állást ajánló céget? Edddig 8:30 volt a legkorábbi de már akkor be volt telve az aznapi állás?!
Jó tudom, haverok/rokonok/ismerősök az elsők, de akkor könyörgöm, ne hirdesse meg, egyikünknek sem fog fogyni pénze/ideje....
NEMMEGY! Értem, de mi nem megy? EZ! De mi? EZ NEMMEGY?!
-
Lenry
félisten
hali!
szerintetek mit írjak egy önéletrajzba, ha egyszerűen semmi bele való nem történt még az életemben?
beleírom, hogy itt végeztem a középsulit, meg jártam két évet erre az egyetemre, és most 20 éves vagyok, nem dolgoztam még normális munkahelyen, de nem szándékozok éhen halni, úgyhogy dolgozni szeretnék...ezt nagyjából 6 sornyi szövegben össze lehet foglalni, ami érzéseim szerint cseppet kevés
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
-
GrandeP
addikt
Kiegészíteném, első olvastra a kolléga sztem "magyar" típusú önéletrajzot akar írni...
Nos sztem az felesleges, "amerikai' sablont letöltesz és átírod.... munkahelyet értelemszerűen kihagyod, vagy azt írod h diákmunkák itt és itt...
-
Kobe
veterán
ha egy hirdetésben azt írják, hogy erős excel tudás szükséges, az mit takarhat ? logisztikai területen mik lehetnek az excelnek azok a részei?
-
Kobe
veterán
kimutatásokat vágom nagyjából - igaz varázsló segedelmével, de most pl szabadidőmben úgyis unatkozok, megtanulok pár hotkeyt meg gyorstrükköt, illetve találtam egy nagyon klassz gazdasági oktatóanyagot, lynda.com os - nettójelenérték meghatározás, hitelütemezés, jövőbeni érték meghatározása, vezetői riportok, trendek, stb, egy probléma van vele, hogy excel 2007-re kihegyezett anyag. Nem tudom, munkahelyek hogy vannak vele, de az office 2007-nél nagyobb hulladékot én még nem láttam. Szép, jó, designos, ellenben funkcionalitása zéró...
-
Kobe
veterán
az egy dolog, hogy van benne sok hasznos újdonság, de én speciel több alkalmazást is használok/használtam rendszeresen, nem húdekomolyak, de pl a képem vakartam attól, hogy a vistához írt verziók mindegyike egy az egyben feláldozza a funkcionalitást a design oltárán, nem kell nekem csiricsáré menüsor, ilyen olyan villogós izékkal, legyen egy "univerzális" gomb és elrendezés, amit már megszoktam
-
GrandeP
addikt
Üdv!
Kérdés...
Kézzel írt Önéletrajzot kellene beadnom... ezzel 2 próblémám van.
1, HA én írom, azt ember nem olvassa el! De gondolom az meg gáz ha Asszon írja meg helyettem?!
2, Kézzel írottnál ugyanúgy lehet az úgy nevezett ámerikai stílusút írni ugye?! Tehát nem összetett mondatok, meg bevezetés stb, hanem név,cím, végzettsé,tapasztalat pontokba szedve és kész...
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
JobAngel - Az álláskeresők védangyala
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Call of Duty: Black Ops 6
- Motoros topic
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest