- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ateszzero
őstag
válasz Croft-21 #1400 üzenetére
Ó hát kiestem az első kör után.
Dohányos vagyok.Egyébként rendes volt a srác , még az utazási költségem is kiszámoltuk egy hónapra és megkérdezte így is vállalom-e. A játékok ismeretével sem volt gond, volt közös témánk is és közös kedvencünk. KB velem egy idős lehetett , volt hogy az interjúról is el tudtam egy kicsit kanyarítani.
Sajnos nagyon sok önéletrajz volt nála és elsősorban olyasvalakit kerestek aki ért a játékokhoz , kereskedelmi végzettsége van és még nem is dohányzik , mert azt tiltja az 576 a dolgozóinak. Még munkaidő elkezdése előtt sem lehet cigizni.
Nem mondta hogy nem fogok bekerülni a második körbe , de én nem is számítottam ezek után a hívásukra. Pedig olyan jó lett volna... Minden klappolt a munkával, az időbeosztás is , 3nap munka 3nap pihenő, a fizetés is , meg a meló is , meg nem is lett volna messze utazás szempontjából sem, kb 25 perc . Egy fél világ tört össze bennem.
Mindent összevetve , szerintem le kéne tennem egy műszakicikk eladói tanfolyamot és le kellene szoknom erről a fránya dohányzásról és lehet hogy legközelebbi alkalomnál már megfelelnék és dolgozhatnék náluk. -
izomhod
őstag
válasz Ateszzero #1401 üzenetére
ilyet még nem hallottam, hogy mert valaki dohányzik
inkább felvesznek a munkakerülő nemdohányost, mint egy jó cigizőt?mondjuk engem felb@sz, amikor nálunk egyes dohányosok napi másfél órát cigiznek a 8ból, nem szólnak nekik, mert az jár, de ha valaki negyed órát késik, az már irgum burgum
ez van gyerekek, diszkrimináció mindenhol
-
doc
nagyúr
válasz Ateszzero #1404 üzenetére
es annak mi ertelme hogy letagadod?
ha hulyenek nezed az interjuztatot, akkor ott mar azonnal el is vagtad magad
egy nemdohanyzo siman megmondja valakirol hogy cigizik vagy sem (raadasul ha felvesznek, es meglatjak hogy megis cigizel, akkor azonnal repulsz - teljesen jogosan, ha a dohanyzas kizaro ok volt mar a felvetelnel)akkor mar azt tedd hozza, hogy dohanyzol, de ha az az elvaras, akkor kibirod a munkaidot cigi nelkul (mar ha tenyleg ez az igazsag)
-
Ateszzero
őstag
Én azt mondtam neki hogy ki fogom bírni hogy nem cigizek a munkaidő alatt , (nincs dohányzóhely sem) amikor rákérdezett, és azt is mondtam hogy legalább lesz valami kényszerítő ok amiért le tudok majd szokni , de gondolom inkább nem volt kíváncsi rá hogy be tudom-e váltani az ígéretem és kukába dobta a jelentkezésemet , ezért kell legközelebb letagadni. Miért reckírozzon velem amikor gondolom volt egy jó pár jelentkező aki eleve nem dohányzik?
Egyébként szerintem tényleg kibírnám. -
Lacces
őstag
Sziasztok!
Nem akarok flame-t belőle, előre leszögezem. De szerintetek melyik webprogramozóit érdemes a kettő közül tanulni? PHP ( Yii framework használattal) vagy ASP.NET MVC (kis Orchard, webforms).
Én nem igazán tudok dönteni. Most jelenleg PHP-val foglalkozom, de Yii-t kitanulnám ha lenne rá kereslet, idehaza vagy külföldön. (Dánia, Svédország, Németország elsősorban)
ASP.NET-et is szívesen elmélyíteném a tudásomat (sőt hobbi projektet is csinálnék, ami ha befut akkor üzemeltetem.)A PHP-nak van egy előnye, míg az ASP.NET-nek nem igazán saját tapasztalat alapján. Ha ASP.NET-ben nincs konkrétan 1 éves munkatapasztalatom, akkor nem nagyon állnak velem szóba, plusz mindig van rá jelentkező a munkára. Eddig nekem legalább is nem sikerült.
Hobbi projekt alapján lenne tapasztalatom benne, de melyikbe áldozzak. Melyik az amelyiket jobban lehet részmunkaidős pozicíóban is művelni? (Melyikre van inkább igény idehaza és külföldön?)A másik ami az ASP.NET ellen szól, hogy egy picit felületes a tudásom, úgy értem, hogy rég foglalkoztam webformssal de akkor is inkább egyszerű weblapok, MVC esetén is egyszerű weblap, meg UI felületen dolgoztam 3 hónapos gyakorlaton.
Főállásban Java-s állást akarok megcsípni, csak szeretném vagy a PHP-t vagy az ASP.NET-es ismeretet elmélyíteni, és részmunkaidőben + saját projektemen dolgoznék vele.
(Bár nagyon gondolkozom, hogy az egyik projektemet Yii-ben a másiket meg ASP.NET-ben valósítsam meg.) -
Lacces
őstag
válasz bambano #1408 üzenetére
Jávában alap megy (Swing, JDBC is). Na jó még a fájl kezelést át kell nézni, meg most frissítem fel a tudásomat. Annotáció az olyan sziszifuszi még nálam .
De ez folyamatban, olvasgatom is, hogy mögötte is mit csinál a rendszer. Igyekszem elmélyíteni az ismereteket . Java SE, EE-t még tanulni kell meg Androidot is.Meg még alapalgoritmusokat átnézni, és tervezési mintákat kell begyakorolni.
A másik kettőre meg csak annyira gondoltam, hogy ha van saját webes projekt, akkor azt csinálom. De lehet igazad van, és maradjon is ennyiben, hogy csak olyan szinten kell tudni a másik kettőt, ami nekem bőven elég.
-
félisten
Hi srácok!
Valahogy úgy érzem manapság nagyon ki vannak szolgáltatva azok akik munkát akarnak vállalni. Az elmúlt hat hónapban 8-10 helyen jártam, interjún, meghallgatáson, csoportos tesztíráson stb... Nevetséges amit az emberrel meg nem mernek tenni. Olyan pofátlan, hazug, beképzelt emberekkel találkoztam fél év alatt, hogy szót nem találok rá. Most feladtam az elveimet és elmentem irodai munkára több év üzemeltetés után
Csak gondoltam megosztom veletek, hátha járnak itt egy cipőben velem.Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
Ateszzero
őstag
válasz Plazmacucci #1415 üzenetére
Én a másfél hónap alatt négy interjún voltam , de midegyiknél olyanokat tudtak kérdezni , hogy a hátamon is folyt a veríték, mintha valami vezérigazgatónak jelentkeztem volna, egy elképesztően magas szinvonalú amerikai multinál, pedig csak ilyen KFC kaszás, Tele-tál étel raktáros , és hasonló állásokra jelentkeztem, gondoltam gyorsba lesz valami állásom, de sajna nem. Nagyon nehéz helyzetben vagyunk. Mi lesz még itt...
-
félisten
-
Mercutio_
félisten
Mit üzemeltettél?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
félisten
-
Mercutio_
félisten
válasz Plazmacucci #1419 üzenetére
Ez így eléggé általános, milyen certificate-ekkel rendelkezel, konkrétan milyen feladatokat láttál el, milyen rendszereket üzemeltettél (verzió, felhasználószám, stb.) valamilyen program- vagy script-nyelvben otthon vagy-e, adatbáziskezelők egyéb IT-s területeken van-e tapasztalatod, valamint nyelvtudás milyen? (vizsga, használati szint írásban/szóban)
Szvsz ezeket nézik első körben, hogy egyáltalán behívják az embert, esetleg T-systems-nél, egyéb supportos cégeknél nem próbálkoztál?
6 hónap alatt 8-10 hely kicsit kevésnek tűnik nekem IT-területen, nagy állásportálokra regeltél, paraméterezett napi hírleveleket beállítottad, önéletrajzot feltöltötted, potenciális álláshelyekre jelentkeztél?
Amit még érdemes: Azoknak a cégeknek az oldalain amelyek számodra szóba jöhetnek rendszeresen nézni a karrier-menüt, ha van lehetőség be is regisztrálni, szintén hirlevelet kérni, CV-t feltölteni. Vannak állások amiket első körben ezekkel az emberekkel próbálnak feltölteni, és csak ha nem sikerül fordulnak az állásportlokhoz.További tipp: Azokhoz a cégekhez "bekopgtatni" akik az eddigi melóhelyednek dolgoztak és úgy gondolok vagy a céggel kapcsolatos helyismeretedet, és/vagy a tényleges szakmai tapasztalataidat hasznosítani tudják.
Amire figyelj, hogy ne szídd a volt melóhelyet, és ne adj ki bizalmas infókat! (még ha felvesznek próbaidőre akkor se)Ja és érdemes eljárni ingyenes szakmai(?) rendezvényekre (ITBN info, SW/HW gyártói bemutatók, stb.) rég nem látott ismerősökkel is össze lehet futni, vannak kint fejvadász cégek, valamint általában az IT-s cégek egy része jelen van, lehet náluk érdeklődni...
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
félisten
válasz Mercutio_ #1420 üzenetére
2 fejvadász oldalon és a professionon vagyok regisztrálva, ezen kívül minden nagyobb céghez random önéletrajzokat küldök, naponta 1-2 új hirdetésre jelentkezek, ebből jött össze ennyi személyes találkozó, és kb ugyanennyire írtak vissza, hogy köszi nem, a többire sose kaptam választ. 200 fős cégnél dolgoztam full Microsoft környezetben, semmiféle különös papírral nem rendelkezek, informatikai főiskolát végeztem, két és fél év a szakmai tapasztalatom. Amiket felsoroltál sajnos már rég megléptem. Még azok a külsős cégek sem reagálnak a jelentkezésre akik kitúrtak. Ennyi. Ja igen, jogsim az nincs, és nem is lesz amíg nem dolgozok ismét
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
Mercutio_
félisten
válasz Plazmacucci #1421 üzenetére
Uhh, akkor az elmúlt 1/2 évben még dúrvább lett a munkaerőpiac
MS-környezetnél MCTS, MCSE és hasonló MS-es vizsgák papírjaira gondoltam, de persze van ahol nem a papírral foglalkoznak, ha megvan a tudás.Regisztrálva vagy, vagy a CV-d is fel van töltve? Mert vannak cégek akik a kitöltött paraméterek alapján keresnek, de ha nincs az illetőről fent CV azzal nem foglalkoznak
Ahol érdemes még regelni: jobline, monster.hu, jobmonitor, cégek oldalai (telekom, mol, és még egy csomó, pl. gyógyszercégek) esetleg mérnökállások.hu kozigallas.hu
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Mercutio_ #1422 üzenetére
Igen feltöltöttem mindenhova a CV-met magyarul/angolul. A jobline-t meg a monster-t megnézem holnap. Midnen nagyobb cégnél be van adva a rajzom. Múltkor bementem poénból a Qwerty-be, hogy van e esetleg értékesítő vagy szervizes állás, úgy néztek rám mint az utolsó sarki kurvára
-
Ateszzero
őstag
Miért akarok ott dolgozni , mit dolgoztam eddig (nem mintha az önéletrajzomban nem szerepelne) , mondjak el magamról mindent születésemtől kezdve , mennyi fizut szeretnék és hogy miért adjanak nekem annyit , mit fogok szerintem csinálni ha felvesznek( úgy hogy a munkáról még semmit nem mondtak), ha most a munkahelyemen megkérdeznék a kollegáimat rólam , akkor mit mondanának, miért gondolom hogy szükség van rám meg ehhez hasonló faggatások. Kell az improvizációs készség az biztos, hál istennek nekem van.
-
doc
nagyúr
hat, en ugyan nem jarok gyakran interjukra (most, hogy probalnak elcsabitani, voltam egy cegnel tobb koros interjukon), de pont ellentetesek a tapasztalataim: mindenki akivel beszeltem, nagyon kedves, baratsagos, jo fej
lehet hogy csak jo cegnel kell probalkozni
engem eleg gyakran (mondjuk heti szinten) keresnek fejvadaszok, HR-esek, pedig nem vagyok aktiv, regisztralva vagyok a profession.hu-n meg a linkedin.com-on, ennyi...
ez utobbit egyebkent NAGYON ajanlom IT-s teruleten munkat keresoknek, ugy vettem eszre hogy a magyar fejvadaszok/hr-esek is nagyon aktivan hasznaljak! -
doc
nagyúr
válasz Ateszzero #1427 üzenetére
Melyik IT-s szakmát ajánlanád a legjobban
ami erdekel...olyan teruletet szerintem nincs ertelme elkezdeni megtanulni, amit nem szivesen csinalsz, mert az hosszu tavon mindenkinek csak rossz lesz
engem pl egyertelmuen csak a fejlesztes erdekel, de attol meg nem mennek el mondjuk ABAP programozonak, barmennyire is keresik oket, magas fizetessel, mert egy honap utan annyira gyulolnem az egeszet, hogy szerintem a nagyfonokot is elkuldenem a k* anyjaba ha rosszul szol hozzam
webfejlesztest szinten nem vallalnek, ugyanezen okbolegyebkent ez nem penzkerdes - az en vegzettsegem az az "erettsegizett bunko" ahogy egy regi ismerosom szokta mondani diplomam nincs, nem is lesz, es oszinten szolva soha senkit nem is erdekelt
persze onerobol megtanulni azert nehezebb es idoigenyesebb mint mondjuk egyetemen, de siman megoldhato (raadasul az egyetem onmagaban meg nagyon keves, a szabadidodben torteno sajat tanulast/gyakorlast nem helyettesiti!)
-
félisten
Akkor szerencséd van. És a másik dolog, hogy programozót keresnek kb mindenhol. engem meg a kétkezi üzemeltetői munka izgat. Azt már a legtöbb helyen külsős cégek csinálják. Ezek a cégek meg csak a certifikált meg mittudom én milyen papirral rendelkezőket keresik. Ennyi.
-
Kassadin
addikt
Ez már évek óta így megy, komolyan, a jó szó az, hogy nevetséges, ahogy mondod. Nekem is voltak muris állásinterjúim anno...
Ateszzero: Miért nem próbálsz meg valami árufeltöltő vagy pénztáros melóban gondolkodni? Amíg nincsen jobb, az is több mint a semmi.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Kassadin #1431 üzenetére
Ja és a legjobb, hogy sok ember nem munkából akar megélni. Ma pl. egy olyan helyen voltam, ahol rá akartak venni, hogy egy internetes oldalon gift cardokat vásároljak napi 6 órában... Olyan nagy kérés lenne, hogy had dolgozhassak a szakmám területén?
-
buffon007
tag
Na holnap én is megpróbálkozom egy 576-os állásinterjúval.Vagy össze jön,vagy nem.Hátha,bár kicsit pesszimista vagyok sajnos.
-
Kassadin
addikt
válasz Plazmacucci #1432 üzenetére
"Ja és a legjobb, hogy sok ember nem munkából akar megélni. Ma pl. egy olyan helyen voltam, ahol rá akartak venni, hogy egy internetes oldalon gift cardokat vásároljak napi 6 órában..."
Mit is lehet erre írni? Nonszensz.
"Olyan nagy kérés lenne, hogy had dolgozhassak a szakmám területén?" Ezek szerint igen.
-
félisten
válasz Kassadin #1434 üzenetére
Ja! Régebben be akartak szervezni a Nuskin nevű hálózatépítős játékba. Csak 300ezret kellett volna beleinvesztálnom első körben, és már fél év múlva akár milliomos is lehettem volna. Olyan jót még nem röhögtem embereken. sajnos volt ismerősöm aki belement, és jól megszívta.
-
buffon007
tag
válasz Plazmacucci #1435 üzenetére
Aki buta,az csak a saját kárán tanul(vagy nem).Olyan sehol nincs a világban,hogy a semmiből hirtelen milliomos leszel.Ha ezt valaki elhiszi,akkor meg is érdemli.
-
félisten
-
Kassadin
addikt
válasz Plazmacucci #1435 üzenetére
Ép ésszel ez fel nem fogható, hogy ilyenbe beleugranak az emberek.
-
buffon007
tag
válasz Plazmacucci #1437 üzenetére
Ez így van sajnos.Én mikor pályakezdő voltam,a diákmunkából megkeresett pénzemet akarták velem befektetni(barát).Miután nemet mondtam,megromlott a "baráti" kapcsolatunk.Azóta nem köszön....
-
félisten
-
buffon007
tag
Az a gáz,hogy itt vidéken semmi munkát nem lehet sosem találni.Már nagyon szívesen dolgoznék.Az elmúlt 3hétben kb 10!!!!!szer voltam interjún(na jó,volt ahol több körös volt),és még sehova nem vettek fel.Eddig 1 helyről szóltak,hogy nem,a másikra érzem,hogy nem fognak,hátha majd az 576ba.
-
félisten
-
buffon007
tag
válasz Plazmacucci #1442 üzenetére
Főváros?Csak szakmádban,vagy másban is?
Az a legnagyobb gáz,hogy a régi helyemen én mondtam fel,és már így lehiggadva nem kellett volna.Valamit találni kellene de sürgősen. -
félisten
-
buffon007
tag
Na megvolt az állásinterjúm az 576-ban.KB 10jelentkező volt összesen.
Vidéken itt csak 1+1körös a felvételi.Na nekem megvolt a +1-edik is.Ha felvesznek,akkor ma szólnak kb 3-4között,és ha szólnak hétfőn már mennem kell megkötni a szerződést. -
válasz Plazmacucci #1430 üzenetére
Én is kétkezi üzemeltetői melót csinálok, de még nem volt gondom a melókereséssel.
Mondtam a másik topikban, hogy a gyártói vizsgák rengeteget dobnak a dolgon.
Megcsinálsz párat, gyakorlatod van, sima ügynek kell lennie ha rendesen értesz a dolgokhoz meg normális CV-d van, és nem spammelsz hanem szépen átírogatod állásspecifikusra minden jelentkezéskor.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
JobAngel - Az álláskeresők védangyala
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Call of Duty: Black Ops 6
- Motoros topic
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.