Új hozzászólás Aktív témák

  • net84

    őstag

    válasz Sliderxy #16612 üzenetére

    Háááát, maximum a tapasztalat hiánya miatt ne mondjon be br. 700-at.
    Érdekelne, hogy a Cemix milyen bérezést gondol a feladatkörre.
    Jelenleg hasonló pozícióban dolgozok, "picit" több feladatkörrel, ami könnyen lehet, hogy itt is bent van, csak nincs kirészletezve vagy az elején nem engednék közel mindenhez, de idővel szépen rátennék a pluszokat is. Még nyugatabbra (70-80e lakos) vagyunk Bp-től, mint Veszprém, kicsit kisebb a cég. Igaz lassan 20 éves tapasztalattal, de a ~700 ezer bruttó reális (a tapasztalat nem mind a mostani helyről van, a bér igen). Egy mérnök is megkeres a multinál ennyit, a jó mégtöbbet, az IT-s multis fizetés pedig még feljebb van.

    Az állami szektor itt is alacsony (nem kérik és nem is veszik figyelembe a felső fokú végzettséget). Kerestem kicsivel többet mint a bérminimum -- nem volt gond, amíg az elvárás nem lett háromszorosa, amire már azt mondtam, hogy ennyiért nem leszek madár...
    A nem mikro vállalkozások viszont egyre inkább megfizetik az IT szakembereket...cserében jogosan van már elvárás is.
    Az, hogy egy gépet össze tudsz rakni, egy routert (mondjuk előny az ubi, mikrotik, cisco) be tudsz állítani, ide kevés. Tudni kell kezelni az ingerült Marika nénit, miközben egy idegösszeomlás közben mented az adatot a pénzügyes gépéről, amit aztán egy vacsi új gépen, más oprendszerre vissza kell pakolnod úgy, hogy minden szoftvernek is a helyén kell lennie...és mindenre van max. 2 órád.

    Read only...

Új hozzászólás Aktív témák