Új hozzászólás Aktív témák

  • sasa311

    veterán

    válasz #24889344 #4989 üzenetére

    Olyan nincs, hogy algaevő hal...

    Ez valami ősmaradvány, mert rátapad szegény az üvegre és azt hitték azért, mert az algát "nyalja" róla. De tulajdonképpen az ancik simán mindenevők és az algát annyira nem tudják jól hasznosítani, kevés benne a tápanyag, csak kínjukba eszegetik.
    A tapadókoronga is valójában egy szájszerv, amivel "rágni" tud, főleg a rothadó faágakat rágcsálják a természetben, akváriumban ezért kell neki vasfa.

    De, hogy kapj választ is :)

    - Kevésbé fényigényes növénynek ajánlanám az anubias (vagy törpe anubias - pl. barteri nana) fajokat. Szépek, nagyon igénytelenek és mindent kibírnak. Emellé mehet még microsorium is, az is jól bírja. A kettő együtt meg kifejezetten szép.
    - Annyi növény legyen amennyi neked tetszik. Én szeretem a sűrűn növényesített teknőket, mert azok szépek és természetesek. 25 liter nem nagy, de 5 körüli növény szerintem simán belemegy és akkor marad helyük nőni.
    - guppi jó választás, pontylazac nem annyira, azok a lágy, míg a guppi a kemény vizet szereti. Ha van egy kis ínyenc hajlamod akkor vegyél bele 6-8 ramizerit meg valami kisméretű páncélosharcsából 1-2őt az aljára.

    Gyönyörű halacskák.

    -csigát nem tennék bele, nem szükséges.
    - a növényeket nyugodtan beteheted berendezéskor, csak ügyelj rá, hogy legalább 20 fokos legyen a víz. Legjobb ha berendezed kaviccsal / kövekkel az akváriumot, bekapcsolod a fűtőt és ha felmelegítette a vizet akkor ültetsz.
    - A halaknak hagyj legalább egy hetet, de a SZŰRŐ MENJEN a kezdetektől
    -Részleges vízcsere 20-40%-ot érdemes csinálni állott csapvízzel hetente. NEM KELL BELE semmiféle varázsszar, klórtalanító meg kutyafüle. Hagyd állni 12 órát a vizet a szobában egy vödörben és kész. Tökéletes lesz!
    Teljes tisztítás sosem kell, mikor vizet cserélsz vedd ki a szűrőt és alaposan mosd ki a szivacsát abban a vízben amit leszívtál az akváriumból vízcserénél.

    Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?

Új hozzászólás Aktív témák