Új hozzászólás Aktív témák

  • mdk01

    addikt

    válasz v.attis #12075 üzenetére

    Vissza néztem a hsz.-at.
    Ez egy 3-4hete indított akvárium ami baromira nincs beállva. Min 2hónap sztem mire vmi következtetést letudsz majd vonni a jelekből, most minden probléma előjön bármitől . A barna alga tipikusan ebben az időszakban jön elő és ahogy jön úgy megy ha jók a fénycsövek.
    A második bubizós levegőztetős megoldás sztem teljesen rendben van.
    A világításod is a minimum de működhet ennyi hal és szűrés mellett.
    Tápozásról még mindig nem írtál semmit.
    No3-ot mértél legalább?
    Ha cserélgeted a csövet meg a világítás időtartamát csak rontasz a helyzeten mert a világítás megváltoztatására reagálnak azonnal a növények és algák.
    Ha a szivacsot meg fertőtleníted és kimosod klóros vízben akkor olyan mintha most indítottad volna megint az akváriumot és ketyeg az óra az elejéről.

    Apukám 54literese most indult 1,5-2hónapja tudom miről bezsélek. A 22W-os gyári világítás meg lett először tunningolva +18W-tal mikor is látványos változás történt de ebből a 18W-os 4000K-es volt így nem volt tökéltes. Villanyszerelő lévén tett bele 2db 36W-os power kompaktot eltolva egymástól amiket külön tud kapcsolni. Mindegyik 6500K-es és kb. 6-6órát világítanak. Na igazán ettől jó a helyzet, bár ez kicsit sok mert a hygrophila level halványpiros, a HM meg szinte a kavicsba dugja a hajtásait, de a többől mindig lehet vissza venni.

    Állítsd be 11órára mondjuk a világítást cserélj 20litert hetente,mérj egy no3 és várj vele 2-3hetet hogy mi történik úgy hogy nem állítasz el semmit.

Új hozzászólás Aktív témák