Új hozzászólás Aktív témák

  • kugyu21

    senior tag

    válasz Kernel #7025 üzenetére

    "A betöltött mennyiséget látod."
    (ezt kijelentést szerettem volna pontosítani, de az üzenet nagyobb része Józsi252-nek szól)

    A kisütési szakasz alatt a kisütött mennyiséget mutatja, csak a töltésre váltáskor ezt törli és akkor már a bevitt mennyiség lesz látható és ezért ha a kisütöttre vagy kíváncsi akkor folyamatosan lesned kell a kijelzőt.
    Ezért And-hez hasonlóan, én is inkább az eltelt időt nézem, mert az is az aktuális módban eltöltött perceket jelöli. Töltéskor a töltési eltelt időt. a kisütéskor amit azzal töltött.
    Ha az IPC-be helyezés után egy órával ránézek és az egyik 10 percet és töltési ciklust mutat, akkor abból látom, hogy 10 perce tölt és elötte 50 percet az adott kisütő árammal kisütött, tehát annyi delej volt még benne. Ha 60 percet látok, abból azt tudom, hogy már nem talált benne kisütnivaló töltést, ezért azonnal töltésre váltott. Ha pedig a behelyezéskor NULL a kijelző akkor az már mélykisütésben volt.
    Szerintem ilyen mélységben érdemes az akkumulátorok állapotáról tudni egy normál, és már gondosnak nevezhető felhasználónak, és ezzel már jól párosíthatók, négyesíthetők (ez elég hülye szó) az nagyjából azonos kondiciókban lévő akkumulátorok.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák