Új hozzászólás Aktív témák

  • jozsi252

    veterán

    válasz Kernel #7016 üzenetére

    Kernel & And

    Azmiatt kell csak hogy lássam mégis hogy áll az akksi töltöttsége. Tudom hogy pontos információt nem fogok tudni hogy áll az akksi. De azért úgy gondolom hogy egy nagyjábóli értéket meglehet tudni ha rámérek multiméterrel.

    18650-es Li-Ion-os akkuim is szoktam méregetni hogy mekkora fesz van benne. Mert így nagyjából megtudom határozni hogy meddig tudom még használni. Tudom hogyha 3.2-3.3V környékén van akkor már kell neki a töltés. Sajnos 18650-es cellához nem találtam még emberi áron olyan töltőt mint az IPC-1L töltő az AA-AAA akkukhoz van.

    Kapacitást nem is szeretnék megtudni, mivel egy sima kis mezei teszterrel ez amúgyis lehetetlen, meg más teszterrel is. A feszméréssel inkább próbálok arra rájönni hogy mégis az adott akksi hogy áll. Illetve tudom hogyha egy AA akksi 1V környékén van, akkor annak már kell a töltés.

    And

    "Tehát az, hogy a cella feszültsége pillanatnyilag például 1,226 V, ebben a formában nagyon kevés hasznos információt hordoz az akkuról."

    Én nem szeretnék semmi már dolgot megtudni a celláról, csak látni hogy mennyire van már szüksége a töltésre. Csupán ezért szoktam mérni a Li-Ion-os akkuim is. Szóval a kérdésem csak annyi lett volna amit mérek multiméterrel az reális érték-e valamennyire ahhoz hogy megtudjam a cella mennyire van lemerülve?

    [ Szerkesztve ]

    iPhone 13 Pro Max

Új hozzászólás Aktív témák