Új hozzászólás Aktív témák

  • jozsi252

    veterán

    válasz Kernel #6982 üzenetére

    Köszönöm a segítségeteket :R

    Tegnap éjjel még elég sokáig olvastam a topicot, böngészgettem a hsz-ek között hogy még többet tudjak meg az akkukról illetve töltőkről és mostanra már összeállt az egész számomra, a böngészett hsz-ek illetve a kérdéseimre adott válaszotok alapján.

    Töltőből mindenképp az IPC-1L-t fogom megvásárolni.

    Illetve NI-MH akkuknál már nem nagyon kell tartani a memória effektustól, de jól gondolom hogy az akksi kímélése érdekében, illetve hogy minél jobban tartsa a kapacítást, úgy szabad tölteni az akkut hogy először kisütés majd feltöltés, jól gondolom ezt a teóriát? Legalábbis a hsz-ekből ez jön le számomra. Ezzel le is tudtam az akkutöltés kérdését.

    Az akkukról pedig olyan vélemény alakult ki számomra hogy

    - pl egy RC autóba aminek hirtelen nagy teljesítmény kell érdemes vásárolni márkás magasabb mAh-es akkut. Teljesen fölösleges LSD akku bele mivel ugye ezek 10-20-50 perc alatt lemerülnek.
    - Viszont egy fényképezőbe már jó ha LSD akku van, mivel ha ritkán használjuk, akkor jó az hogyha nem kell minden használat előtt tölteni az akksit, Ide is pl ajánlott az eneloop, illetve Varta R2USE akkuk.
    - Óra távirányító időjárásállomás -> ( ugye ebbe is kell nekem ) érdemes ugyanúgy LSD akkut vásárolni mivel ezeknek nincsen nagy energiafelvétele, és akár évekig is elmennek, ezért itt is fontos hogy minél kissebb legyen az adott akku önkisülése!?

    Akkukhoz visszatérve úgy látom hogy a topic nagy része az eneloop akkut javasolja. Nagyon sok jó vélemény van róla, kicsi önkisülés, névleges kapacitás leadása, illetve minőségi gyártmány. Viszont ugyanúgy más márkákat is preferálnak a topic lakói. Legyen az Varta és még felsorolhatnák 1-2 márkát.

    Vartából 2500mAh-es Ready 2 Use akkukat fogok vásárolni. Ez eddig okés is. Viszont akarok eneloop akkukat is vásárolni feltéve ha találok valahol jó áron, de ez eddig nem jött össze sajna. Itt PH-n van 1 hirdető de hetek múlva lesz csak. Úgyhogy azt meg megfogom várni szerintem mire neki lesz.

    Esetleg addig tudtok ajánlani más boltot eneloop akkukra, ami biztos hogy eredeti és jó áron is van?

    Valaki megtenné hogy megerősít benne hogy az akkukról létrejött véleményem valóban helytálló?

    Köszönöm :R

    iPhone 13 Pro Max

Új hozzászólás Aktív témák