Új hozzászólás Aktív témák

  • ViZion

    félisten

    válasz Speeedfire #13172 üzenetére

    Igazából egy éve dolgozom vele, tényleg sokat tud. Valahogy gördülékenyebb, gyorsabb a munka Corellel mint AI-vel. Mondjuk AI-vel csak alap dolgokat csináltam. Viszont Corel eléggé bugos-belassulós, mondjuk az én gépemre 11 került, arra van liszensz, munkatársaknál 13-15 van, ami jobb már.
    Régen volt az Ulead Photoimpact nevű dolog, PS előtt azzal rajzolgattam. Ezt a céget felvásárolták Corel-ék, és vígan ott figyel a raszteres hegesztésekhez. Corelben tetszik nagyon, h "kimatekozva" lehet vele dolgozni, pozicionálni szépen, pontosan, gyorsan. És postscriptből normális pdf-et lehet forgatni distillerrel, míg a PS-es pdf-el mindig volt valami hiszti. Megoldás: képek, effektek PS-ben előkészítve, szövegek, vektoros cucc rá Corelben. Amit lehet azt vektorosan, Corelben készítjük el: az jó nyomtatóra, plotterre, gravírgépre, de egy klikkre van "betekintős" butított pdf az ügyfélnek. Ha sok raszteres dolog vagy több oldal akkor InDesign a következő szint, ami nem ágyazza be a raszteres cuccokat, mint a Corel. ID-ben már a nagyobb cuccok készülnek, pl. naptár, újság, stb. Egy lerohadás után is jobban összekapja magát, mint a Corel, nagy szívás nem volt még vele.

    Mondjuk webes munkákhoz pont semmit nem ér... szal. ezért esik ki a látóteredből sztem. Nyomdai dolgokhoz alap, AI csak "mostanában" terjedt el, de drágább is amúgy. AI elvileg többet tud, de nem tudom ezt igazán megítélni, mert azzal csak alap dolgokat műveltem, mondjuk Corelt sem ismertem ki teljesen még.

    [ Szerkesztve ]

    Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

Új hozzászólás Aktív témák