Új hozzászólás Aktív témák

  • Sonny C.

    tag

    Sziasztok!
    A következőben szeretném a segítségeteket kérni: van egy 10+ éves 1,5 TB-os, WD MyBook Essential USB2-es külső vinyóm. Ez még az a műanyag házas kivitel, ezért mindig úgy használtam, hogy egy 3 ventis Corsair Dominator memória hűtőt tettem a tetejére. Húsvét vasárnap reggel bekapcsolás után a HD Sentinelben vettem észre, hogy ismeretlen állapotot ír a vinyóra, mint amit pl. a pendrive-oknál szokott. Az volt a furcsa, hogy az elején nem világított egy led sem illetve ha fentről ránézett az ember lehetett látni a kék fénnyel világító ledet. Megmozgattam a tápkábelt, ekkor felvillant majd ki is aludt a kék fény. Még egyszer próbáltam, ugyan ez volt a helyzet. Gondoltam, hogy akkor tovább nem szórakozom vele. Megnéztem a tápkábelt, nem láttam, hogy sérült lenne. Szétpattintottam a házat, kivettem a vinyót és beletettem egy külső rackbe, egy Sharkoon Swift Case PRO-ba. Ez USB3-mas. Bekapcsoltam, de csak a táp ledje világított a HDD aktivitást jelző nem. Megnéztem a windows-os lemezkezelőben:
    azt írta, hogy inicializálni kell a lemezt.
    HD Sentinel is látja:
    sőt hibátlannak írja. a SMART-nál is rendben van minden érték:
    Megnéztem UBUNTU-s live linux alatt, szintén látja a lemezt, de semmi nincs rajta:
    Próbáltam a fájlokat GetDataBack Pro-val (teszt verzió) és Disk Drill-el is megnézni, de érdekes módon mindkét program megtalálta a gyárilag a HDD-n lévő WD-s anyagokat, amiket én a használtba vétel előtt leformáztam, amikor NTFS-re formáztam a HDD-t. Az utána kialakított partíció (csak egy volt) viszont eltűnt. A fentiek alapján a vinyó működőképes, csak eltűnt a rajta lévő partíció.
    A vinyót azóta nem használtam, csak a 2 fenti program futott.
    Szerintetek van esély rá, hogy vissza tudjam szerezni a rajta lévő fájlokat?
    Ha van olyan program amivel vissza tudom állítani a fájlokat, azt meg is venném, csak nem tudom, hogy melyik lehet az? A fenti kettő akkor gondolom felejtős.
    Köszönöm szépen a választ előre is!
    Elnézést, hogy ilyen hosszúra sikerült!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák