Új hozzászólás Aktív témák

  • metalcnc

    újonc

    Sziasztok!

    Egy számla nyilvántartó adatbázis készítésével bajlódunk, Acces 2010-ben. Az adatbázis a cégünk bejövő számláit hivatott kezelni.
    Nagyjából sikerült felépíteni, működőképes is, viszont vannak még gyerekbetegségei.

    Egyik problémánk, hogy minden beérkezett számla beszkennelésre kerül, egy jpg, vagy pdf fájlban le van mentve egy adott könyvtárba. A számla beviteli űrlapra kellene elhelyezni egy tallózás gombot, ahol kiválasztható az előbbi könyvtárból a szükséges szkennelt fájl, majd az űrlap mentése után ennek az elérési útvonalát szeretném látni.
    Olyat sikerült csinálnunk, hogy a kijelölt jpg fájlt belerakja az adatbázisba a program, de így fél év után kezelhetetlen lesz az egész, mivel folyamatosan nőni fog az adatbázis mérete.
    Elég lenne csak egy elérési útvonal, amire ha rákattintunk, akkor megnyílik a számla szkennelt változata.

    A másik nagy probléma pedig... Adottak a számlák, amik tárolva vannak az adatbázisban. Az új számlát megadó űrlapon szeretnék egy újabb számlát hozzáadni. Itt most jelenleg van egy lista, amiben szerepelnek a már bevitt kiállítók nevei. Mondjuk ha az xy kft. már bocsájtott ki nekünk számlát, akkor az ebben a listában szerepel, és dupla klikkel tudok a nevéhez hozzáadni újabb számlát.
    Ha pedig még nem szerepel a kiállító neve a listában, akkor a lista alatt lévő beviteli mezőbe tudom beírni, majd a többi adatot ugyanúgy kitölteni.
    Viszont ez így használatra nem túl alkalmas, ugyanis végig kell lapozgatni szépen a már bevitt listát, hogy szerepel-e benne az a kiállító név, akit be akarok vinni, mert ha szerepel már, de én beírom, akkor hibát ír ki.
    Valami olyasmi megoldás lenne jó, hogy ha én elkezdem beírni a kiállító nevét, és az már szerepel az adatbázisban, akkor az exeltől megszokott módon a további karaktereket ajánlja fel...

    Előre is köszönöm a segítséget!

    Tóth Ádám

Új hozzászólás Aktív témák