Új hozzászólás Aktív témák

  • #54625216

    törölt tag

    válasz Crus #52908 üzenetére

    Azzal erősen vitatkoznék, hogy a VR piac telített lenne.
    Szerintem még a jelenleg lefedett szegmens sem az és az sem egyenlő "A" VR piaccal.

    A 80-as években az otthoni mikrogépek robbanásszerű terjedésekor is azt mondták, hogy 1985-re kb. telített lett a home computer piac.
    Persze ez alatt első sorban a tv-re kötött játékgépeket értették, ami - ma már evidencia, de akkor még nagyon nem az volt - az otthoni informatika nagyon szűk szegmensét jelentette csak.
    Akkoriban ugyanis el sem tudták képzelni, hogy aki sem az informatika, sem a videójátékok iránt nem érdeklődik, az nem hogy gépet vegyen, de valaha is egyáltalán személyes kapcsolatba kerüljön egy számítógéppel.
    Ma meg az informatika minden háztartás természetes része.

    Szóval volt már olyan, hogy egy telítettnek hitt piacot egy új belépő termék kategória teljesen átformált.
    És ahogy anno a 80-as években sem tudtad igazán megindokolni, hogy játékon kívül mire lehet jó még egy áltagembernek a számítógép - mivel az akkori megoldások valóban alig voltak alkalmasak másra - úgy ma még nem látszik, hogy a VR-ben milyen lehetőségek rejlenek az átlag - nem gamer - felhasználók számára. Csak azt tudjuk, hogy általában a virtuális valóság és a user interface kiterjesztése három dimenzióra egész biztosan többre képes, mint amit a ma eszközök engednek.
    Hogy aztán ebből lesz-e újabb ipari forradalom, az majd elválik, de a lehetőség benne van.

Új hozzászólás Aktív témák