Új hozzászólás Aktív témák

  • izomman1

    senior tag

    válasz zpeti2 #3981 üzenetére

    Megismétlem.. Ha a lehető legjobb VR eszközt akarod venni akkor szerintem : HTC Vive
    Ha tudsz megfelelő vasat pakolni alá ( GTX 1080 vagy 1070 minimum) akkor szépen lehet felskálázni (Supersampling) a képet és nem annyira pixeles lesz a kép..
    Pl.: Raw Data mostani új szoftverfrissítéssel mindent maxra állítva és supersamplingot 2 re állítva tökéletesen viszi! - 6 pálya van már benne legalább 20 órát toltam csak ezt az egy játékot..(A látvány magéért beszél mert 4 K felbontást generál a gép de csak 2 K kijelződ van..) Ettől függetlenül élesebb a kép sokkal.
    HTC Vive egyik nagy előnye, hogy a lencséje élesebb képet ad és jobban látható a felskálázás mint az Oculus esetén, mivel ott trükközik a lencse elhomályosítással a pixelek között (Ezért pixel mentesebb picit) de a felskálázás e miatt nem olyan jó Oculusban mert a lencse elcsalja a felskálázást és nem látod olyan élesnek. (igaz lencse szélek homályosabbak Vive esetén , de úgyis előrre nézel 90 % ban) Asynchronous Re-Projection vagy Oculusnál Time Warp egyébként lehetőséget biztosít arra, hogy akár max grafikával egy 4k kijelző is meghajtható legyen (előbb említett Raw Data vagy akármi.) - Nem kéne Vive 2.0 ra várni 3-5 évet , de hát ez az üzlet és igaz kevesen tudnának még így is 4 K meghajtani..
    Room Scale miatt szintén a HTC Vive javasolt, ha nem akarsz még több pénzért 3 vagy 4 kamerás Oculus rendszert kiépíteni.. (Room scale ért)
    Miért fontos a room sale és a 360 fok ?

    Két gameplayt csak hasonlítsd össze és tudni fogod mi tetszik:

    HTC Vive

    [link]

    Oculus üdvöskéje:

    [link]

    Látszik az Oculus Gameplay esetén, hogy csak egyhelyben állásra tervezik rá a játékokat (Ez a hívatalos komuniké is) és főleg 180 fokra fix teleportálást láthatunk ebbe a játékba – (ez utóbbi azért nem minden játékukba így lesz)
    Ezek a kötöttségek nyomába sem érnek egy Raw Datához képest.
    De lényegében nekem teljesen mindegy mire teszed le a voksod lehet tévedek és Oculus dec 6. án nagyot fog alakítani de sok sok kommuniké és videó nem ezt mutatja számomra… (Én is elgondolkodtam jobb lenne e a Rift és dobjam a Vive ot, de isten őrizz vissza lépni nem akarok)
    Egy utolsó gondolat : Felskálázott játékot sajnos bemutató termekben nem hiszem hogy fognak neked mutatni.. Pedig akkor tudnád eldönteni mit hozhatsz ki max a headsetekből mi a csúcs VR
    Ha viszont te csak 180 vagy max 360 ba akarsz csak forogni (kicsi a helyed nem érdekel a room scale ) és nem akarsz max grafikára (Felskálázottra) törekedni mert úgyse vennnél erősebb (csúcs) gépet jobb választás a Rift ..
    Nekem viszont ez az egy hobbim van én ha sokba is kerül áldozok rá a látvány oltárán :K

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák