- Facebook és Messenger
- Windows 11
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Linux kezdőknek
- AliExpress tapasztalatok
- Mozilla Firefox
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- ASUS routerek
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
-
IT café
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz Aszpirin #29700 üzenetére
Bár személyes tapasztalatom nincs, de
- "akár három év" Mivel "gyárilag" 1 év a jótállási kötelezettség, ehhez vásárolhatsz +2 évet, így lesz "akár 3 év" jótállási kötelezettség. (Mivel a vásárlás napjától indul, érdemes rákérdezni, hogy ha utólag veszed, akkor az meddig tart. pl. fél évvel a gép vásárlása után veszed meg, akkor az onnantól 2 év, vagyis összesen "csak" 2.5 éved lesz). Ha ez így van, akkor érdemes az első év lejárta környékén megvenni)- Ha a jótállás ideje alatt romlik el, a gyártó fizeti a javítás összes költségét (szervízalkatrész+munkadíj), csak ügyvéd nyelven van megfogalmazva. Ugyanakkor a ha bebizonyítják, hogy nem üzemszerű használat miatt ment tönkre, akkor neked kell fizetni a költségeket.
+Kérdéseid vannak az AppleCare Protection Plan csomaggal kapcsolatban? Hívd fel az Apple szakértőit. 06 80 983 824
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
senior tag
Ááá, értem ,köszi!
Vagyis érdemes várni, és közvetlenül az 1 év lejárta előtt megvenni, így lesz belőle 3 év... ami vonzó mindenki szemében, de persze nekik az az érdekük, hogy minél hamarabb megvedd, ezért az “akár”Ha tényleg teljes szervizköltséget áll, akkor elgondolkodtató, de akkor várok a határidő lejártáig, és közvetlenül előtte veszem meg.
-
-
bigsee
addikt
2 gigás update érkezett (10.14.2) de még mindig nem tud bebootolni külső SSD-ről... Állandóan a belső HDD a startvinyója, hiába van megadva neki mindenhol (HDD-n HighSierra, külső SSD-n Mojave) az SSD.
MDA Compact II - ... - Galaxy A54 5G
-
dud998
őstag
válasz bigsee #29705 üzenetére
Pedig reménykedtem benne hogy megoldják. Akkor maradok még a HS-n. 😔
“Ük-ük-ükunokáimnak, akikkel sohasem fogok találkozni. Jó érzés tudni, hogy ezeken a lapokon keresztül mégis kapcsolatba lépünk majd egymással. A legjobbakat kívánom nektek egész életetekre, bárkik is legyetek. Szeretettel, ük-ük-üknagyapátok, Brian Johnson”
-
Digital
addikt
válasz twinee1337 #29704 üzenetére
Köszönöm!
Megcsináltam a videón látottak szerint, el is tünt a Bootcamp lemez, de sajnos induláskor a Win még megpróbálta magát diagnosztizálni."barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
-
Mivel játszotok le bluray lemezt(iso-t)? Létezik az áruházból beszerezhető ingyenes, vagy nem túl drága program? A kereső sok fura találatot ad.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
macblurayer-t használok
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
-
-
1Laci
tag
Hello,
Macbook pro 13" 2015-oshoz keresek 27"-os IPS 2k-4k monitort, ezt a kettot talaltam jo aron, melyik a jobb?
Benq elonye h allithato magassagu, de a Philips szebb es 4k, es ahogy nezem ujabb is, inkabb a Philips fele hajlok.Philips 278e8vjsb
Benq gw2765heMelyik a jobb? esetleg hasznaltan egy thunderbolt displayt 130e korul inkabb?
Koszi elore is!
[ Szerkesztve ]
-
TigerCat
nagyúr
Úgy tűnik nincs mikrofon a Mac Miniben, de ha kombinált dugaljat használok, elvileg megy a jack csatis mikrofon is. Jó megoldás lehet? Vagy szerintetek mit vegyek hozzá? Skype-hoz kell sajnos.
Egy ilyet gondoltam elsőnek, amibe mehet a hangszóró és a füles, külön-külön. Működne?
[ Szerkesztve ]
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
blakey
titán
válasz TigerCat #29713 üzenetére
Nálam a kamerához van mikrofon illetve a bluetooth füles is mikrofonos. Mást nem próbáltam de bármilyen headset is jó lehet akár vezetékes, akár bluetooth-os.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
TigerCat
nagyúr
-
blakey
titán
válasz TigerCat #29715 üzenetére
Nekem olyan van aminél az egyik kimenet füllhallgató a másik meg mikrofon, azaz piros, zöld és azzal működik a dolog de minin nem próbáltam csak laptopon. Elvileg működne a dolog ha a Minin is ua. a bekötések.
-
blakey
titán
válasz TigerCat #29717 üzenetére
Most így nézegettem a "Mini seggeket" és szerintem az újon nem lesz jó, valamilyen USB-s megoldás kéne, az új minin csak fűllhallgató kimenet van. A régi minin van bemenet is.
-
-
blakey
titán
válasz TigerCat #29720 üzenetére
Vagy BT.
-
válasz TigerCat #29720 üzenetére
Kinek mi az olcsó. 5-8k-ért már egész használhatókat kapni, pl. Logitech H340. Ugyanakkor egy próbát megér az USB-s hangkártya, tuti van amelyik működik OS X-el is. Ha más nem, hát egy Griffin, bár ennyiért már kapsz USB-s fülest mikrofonnal.
-
blakey
titán
válasz TigerCat #29723 üzenetére
Akkor jöhet a kábel, lehet, hogy az is jó amit linkeltél.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
toshiba300
tag
Sziasztok!
Adott egy Windows 10 PC és egy iPad.
A PC-n van egy "képek" mappa, amiben van kb. 200 mappa kategorizálva a képeimmel (jpg). Némelyikben van videó is (főleg mov). A mappa mérete kb. 600 GB.
Szeretném, ha az iPad-emen meg tudnám nézni ezeket a képeket (a videók annyira nem érdekes).
Az is fontos, hogy a PC-n lévő képek mindig fel legyenek töltve az iPad-re is (szinkronban legyen).Az egyik barátom ajánlása alapján, elvileg pofon egyszerű a dolog: Elő kell fizetni a 2TB-os iCloudra, majd a PC-n beállítani az iCloud programban, hogy a kijelölt mappát töltse fel a felhőbe, ami majd szinkronizálódik az iPadra. Az iPad-em 128 Gb-os de elvileg az iCloud egy kisebb-optimalizált változatot tölt rá az iPad-ra, így az összes képemet megnézhetem (talán nagyítani nem tudom, csak ha wifi-n vagyok).
Ez mind szép és jó, de nálam nem működik. Abban sorban, ahol be lehet jelöli, hogy milyen képeket töltsön fel a PC-ről, egyszerűen nem engedi a "képek" mappámat kijelölni, csak olyan mappát enged, aminek nincsenek almappái...ez így ennyi, vagy van valami módszer hogy fent legyenek a képeim az eredeti mappa struktúrával?
Előre is köszönöm az ötleteket/segítséget! -
válasz toshiba300 #29728 üzenetére
Nincs mappa struktúra, tag-ek vannak, és (virtuális) albumok. Minden ömlesztve van, és virtuális mappákba tudod rendezni. El kell engedni, hogy majd én mappákba rendezem.
-
TigerCat
nagyúr
válasz toshiba300 #29728 üzenetére
PC-n MP3Tag a barátod. Add meg a mappákat pl. albumoknak, az egyes albumokat vegyes előadóként, vagy ha van egy-egy előadótól akkor oda azt írd be, így szépen lekezeli majd és úgy jelennek meg, ahogy csoportosítod.
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
toshiba300
tag
@cigam és TigerCat köszönöm a gyors válaszokat. Megnézem még a Google Fotók alkalmazásnál mi a helyzet.
-
TigerCat
nagyúr
válasz toshiba300 #29731 üzenetére
Baszki, benéztem, nem zene, hanem fotók.
Na, bár a lényeg ugyanaz, más alkalmazás kell hozzé, de azokat is taggelni kell.♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
Balli
őstag
Sziasztok! Egy 4k 2017 21,5 iMac gépen újra lett rakva rendszert, és újratelepítéskor a Sierra-t ajánlotta fel automatikusan. Gond nélkül felment, de nem tudok upgradelni a Mojave-re (meg a high sierra-t sem ajánlja fel). A software update-ban volt egy két security frissítés ami megtörtént, de jelenleg azt mutatja hogy nincsen elérhető frissítések. A gépben 1TB SSD (Samsung 850) van benne. Ez hogyan lehetséges, mi lehet a gond?
Athens 2004
-
Balli
őstag
válasz bigsee #29734 üzenetére
Command + R -es indítás után lett újratelepítve. Ssajnos a feleségem elkezdte particionálni az SSD-t, majd hirtelen lelőtte és annyi lett a történet ezután már csak Command+R maradt, és újra kellett formázni az SSD-t (unformatted állapotba került) majd itt újratelepítettem macOS-t de a Sierra-t rakta fel, és most nem tudok upgradelni
Athens 2004
-
gege64
csendes tag
Sziasztok!
Safarit használok, néhány hete a Facebook felületén az összes szöveg alá van húzva és ha egy szöveg fölé megyek az egérrel pirossá változik, az egér helyén pedig egy kérdőjel jelenik meg. Nem tudom eldönteni, hogy Safari beállításról vagy Facebook beállításról van szó, nem találok semmit. Valakinek van tippje, hogy mit tehetek?
Köszönöm! -
moleculez
veterán
Mostanában bootcamplet valaki külső ssd-re? Tudom, hogy macera, kihagynék pár öngólt, azért kérdezem, ki hogy csinálta? (Mojave)
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Szerintetek mennyiért érdemes moat 2013 as “trashcan” mac pro-t venni?
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
madgie
titán
válasz hszilard666 #29739 üzenetére
Ócsóé' simán, de szerintem annyira nem adják olcsón (?), hogy megérje.
-
válasz hszilard666 #29741 üzenetére
Ezt nem neked kellene eldönteni? Honnan tudjuk, hogy mire használnád, pénzt termelsz-e vele, vagy csak hobbiból vennéd meg, stb...
Ha meg kell kérdezned, hogy kell-e ez neked, akkor nincs rá szükséged.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
moleculez
veterán
-
válasz moleculez #29743 üzenetére
Megírta, hogy mi a pontos konfig, hogy pontosan mennyiért adják, és mire használná? Nem! Csak feltett egy általános kérdést, amire nem lehet válaszolni. Ezek ismerete nélkül Zeuszt is megkérdezhette volna.
-
hszilard666
veterán
Bocsánat, gondoltam ismertek már annyira hogy tudjátok hogy semmit sem csinálok a gépeimmel. Havonta cserélem a macbookjaimat mostanában. Ez a hobbim. Nem csinálok semmit a gépen, csak netezek. Meg örülök neki. Ennyi.
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
Mattb
senior tag
Sziasztok!
Még mindig a Mac Pro-val szívok. Early 2008. Készítettem USB telepítőt, de indításnál hiába van be dugva a gépbe az USB (több porton is próbáltam), csak a HDDről akar bootolni.
Gépbe ha netkábelt dugok, akkor sem tud az internetről letölteni új szoftvert, hogy feltelepítse a rendszert. Valaki tudna segíteni, hogyan kelthetném életre ezt a gépet?
Előre is köszönöm!
-
r4z
nagyúr
válasz hszilard666 #29745 üzenetére
Akkor plane neked kell eldontened. Racionalis indok nem szol mellette, egy olcsobb sajtreszelos Mac Pro megeszi reggelire.
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
coxymaxi
csendes tag
Sziasztok!
Biztosan tudja valaki (mert én nem), hogy Safarinál, hol vagy hogyan lehet kikapcsolni azt a funkciót,
hogy automatikus jelszót generáljon, mikor egy jelszó mezőbe klikkelek.
Rohadt idegesítő, hogy mindig felajánlja és plusz egy kattintás bezárni azt az ablakot!Köszi a választ!
-
r4z
nagyúr
válasz hszilard666 #29748 üzenetére
A sajtreszelosbe is tudsz rakni 2 hatmagosat, amik nem mellesleg erosebbek a magasabb orajel miatt. Csak magadat tudod meggyozni, mert konkretan semmi nem szol a kuka mellett, csak a dizajn, de az szubjektiv.
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
Új hozzászólás Aktív témák
- HP Elitedesk 800 G4 mini PC , i5 8500 , 8GB DDR4 , 256GB m.2
- HP OMEN X Gamer mini PC , i7 7820HK , GTX 1080 , 16GB DDR4 , 512GB NVME
- Gamer PC v3 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- UHD INTEL CORE I7 GTX 1660 Super 6GB Gamer PC I7-6700K 8x4.2Ghz 32GB DDR4 512GB SSD RGB Számítógép
- GAMER PC! i5-12400F / RTX 3070 Ti / 32GB DDR4 / 512GB NVMe / 600W! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest